reklama
Mononoke u nas to maź 2-3 dni, a wczoraj mijał 3 temu go tak nosiła, ale aż się głupio czułam
Sama nie wiem dlaczego.. i co gorsza nie wiem, dlaczego byłam tak padnięta 
Co do badań ja niestety nie pomogę..
Xagusiakx, a robiłaś dziś znowu test? albo byłaś na pogotowiu czy też u gina??
Co do badań ja niestety nie pomogę..
Xagusiakx, a robiłaś dziś znowu test? albo byłaś na pogotowiu czy też u gina??
Witajcie Dziewczynki
To jest pierwszy miesiąc moich starań o dzidzię, więc czas do Was dołączyć. Razem łatwiej odliczać do upragnionej ciąży.
Ja zapisuję się na dziewczynkę
, no ale jak będzie drugi chłopczyk to też będzie fajnie. Będą łobuzować mamie podwójnie. A Wy kochane..?? Macie jakieś preferencje co do płci dzidzusia??
Bużka i miłego starania się
To jest pierwszy miesiąc moich starań o dzidzię, więc czas do Was dołączyć. Razem łatwiej odliczać do upragnionej ciąży.
Ja zapisuję się na dziewczynkę
Bużka i miłego starania się
Witamy nową staraczkę
Powodzenia w staraniach - tutaj wszystkie za wszystkie trzymamy kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& - jak w muszkieterach
"All for one and one for all"
Ja to moge miec i czworaczki byleby wszystkie byly zdrowe, to moje pierwsze starania wiec plec tutaj jest bez znaczenia
A właśnie, moze ty wiesz jak to jest z tymi badaniami ?
"All for one and one for all"
Ja to moge miec i czworaczki byleby wszystkie byly zdrowe, to moje pierwsze starania wiec plec tutaj jest bez znaczenia
A właśnie, moze ty wiesz jak to jest z tymi badaniami ?
No niestety, co do badań - nie pomogę. Przy pierwszej ciąży udało się na szczęście bez jakichkolwiek dodatkowych badań. Ale myślę, że najlepiej nic nie robić na własną rękę tylko pogadać z ginkiem i on wszystko fachowo (mam nadzieję) - wytłumaczy.
chori
Początkująca w BB
Mój się do mnie klei codziennieAle mnie to nie przeszkadza, najdluzsze przerwy mamy 2 dni, no chyba, ze mam @ to wtedy 7 dni chodzi jak nakrecony a po @ w 8 dc to istne szalenstwo
agusia do lekarzaaaaaaaaaa! :[
A z innej beczki:
Ja jutro ide na badania... pomyślałam, że skoro w tym cyklu i tak nici z bobaska to przynajmniej się przebadam, a nie chce czekać znowu 3 tygodnie do wizyty u ginka :/
Zrobie sobie badanie na toxoplazmoze i sprawdze poziom prolaktyny. Dzwoniłam już do laboratorium toxo - 48zl, prolaktyna 17zl, na wyniki trzeba czekać 2-3 dni.
Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym badaniem na prolaktyne? Bo co strona to inne wiadomosci a pani z laboratorium nie chciala nawet ze mna gadac i jeszcze obrazaona, ze dzwonie sie zapytac.
Powiedziala mi tylko, ze przed badaniem na toxo i prolaktyne nie trzeba byc naczczo, i moge sobie zrobic kiedy chce. A na necie znalazlam rozne informacje : ze nie wolno sie przytulac noc wczesniej, ze nie wolno sie przemeczac, ze nie wolno obfitej kolacji jesc.... a niektore zrodla mowia nawet, ze takie badanie powinno sie robic po @ lub zaraz po owu..... juz nic z tego nie rozumiem.
I jeszcze :
To jak to bedzie? pobierze mi krew, da tabletke, czekanie godzine i znowu pobiera krew? \
pfffffff
jezeli chodzi o badanie prolaktyny po obciazeniu(po zazyciu tabletki) to moge ci powiedziec jak to bylo u mnie
1. przedewszystkim mialam byc na czczo (pani z laboratorium nic nie mowila odnosnie tego zeby nie odbywac stosunkow dzien wczesniej - ale z tego co wiem to podczas wysiłku fizycznego produkuje sie wiecej prolaktyny, tak samo jest ze stresem i etc.)
2. krew jest pobierana 2 razy raz przed tabletka drugi raz po tabletce (po ok. 60 minutach)
3. ale jezeli chodzi o interpretacjie wynikow to ja nie wiem w sumie jak to jest bo ja mam 1 wynik prolaktyny b. dobry a drugi o 20x wiekszy (czyli zle) ale moj lekarz powiedzial ze jest dobrze i ze takie podwyzszenie o niczym nie swiadczy gdyz za to moze byc odpowiedzialne wiele czynnikow m.in. stres (ktory mi ostatnio towarzyszy i przy badaniu krwi tez sie stresowalam bo nie lubi igiel i krwi) wiec powiedzial ze wszystko u mnie jest OK, no ale sama nie wiem jak to jest
4. a i z tego co wiem to prolaktyne mozne robic kazdego dnia cyklu procz okresu kiedy sie krwawi
mam nadzieje ze cos pomoglam
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
hej dziewczyny
ja staje w kolejce po chlopca,ale pewnie szanse mam znikome bo w domu 4 dziwczynki mamy
pozdrawiam
ja staje w kolejce po chlopca,ale pewnie szanse mam znikome bo w domu 4 dziwczynki mamy
pozdrawiam
reklama
hej dziewczyny
pozdrawiam
Witaj! Im nas więcej tym lepiej
Przykro mi z powodu Twoich Aniołków, mam nadzieję, ze teraz do 4 razy sztuka będzie