reklama

Kiedy na zakupy ;)

witam,
ja już co prawda jestem już po, ale robiąc porządki w szafie znalazłam kilka rzeczy ciążowych,
wystawiałam na allegro za niewielkie pieniążki może komuś przyda się.
Wszystkie rzeczy były kupione jako nowe w sklepach i noszone w lipcu - październiku tego roku.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4838666&gr_id=1454

ps. zawsze warto pewne rzeczy kupić wcześniej,,, bo doświadczenia pokazują ze czasem w ostatnich miesiącach nie ma na to czasu z różnych przyczyn,
w pierwszej ciąży ślepo wierzyłam mężowi i teściowej .. zakupy robiłam na tydzień przed porodem, po wyjściu od lekarza który stwierdzil ze juz moezmy rodzic usiadłam i plakałam,,, mąż zabrał mnie do hurtowni,,, ale to nie to samo co łapac okazji:)

w drugiej ciąży już robiłam to z rozwaga:) i było o wiele przyjemniej:)
Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:)
My również narazie się wstrzymujemy z zakupami. Jedyne co robię to wypisuję sobie listę rzeczy niezbędnych do zakupu wraz z orientacyjnymi cenami z boku, żeby wiedzieć ile pieniążków odłożyć na poważniejsze zakupy. Siostra i bratowa męża są świeżo upieczonymi mamuśkami więc myślę, ze także dostaniemy trochę ciuszków od rodziny. Jednak jak większość pewnie wie, pod koniec roku rozpoczynają się wielkie wyprzedaże, wtedy na pewno zakupię jakieś body bądź ine cudeńka za niewielkie pieniądze. Kilka lat pracowałam w APSie na pasażu TESCO więc uwierzcie mi za grosze można kupić piękne ubranka:)
Co do jeansów ciążowych i kremu na rozstępy też muszę zainwestować... Przerażają mnie moje piersi, które bardzo urosły:/ Siostra przy dwóch ciążach stosowała oliwkę i bardzo sobie chwali. Przy pierwszej zaczynała od kremów na rozstępy,ale zauważyła, że oliwka daje lepsze rezultaty:)
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia:)

Tak oliwka działa cuda!!! Ja nie mam dosłownie ani jednego rozstępa a po skórze nie widać żadnej utraty jędrności. Przy okazji używania detektora tętna kilka razy dziennie musiałąm używać oliwkę dla niemowląt i się opłacało. Ale rozstępy to głównie chy ba geny niestety, moja mama też po trzech ciążach zero śladu po ciąży.

temat rzeka-
ja wezmę pewnie jakieś body z długim rękawem-zależnie od temperatury,a pod nie jakis kaftanik i na to jakiś pajacyk na szelki,tak,żeby się nie przegrzało i nie zmarzło
matko nie wiem...:-D
w zimę było łatwiej
pampersy
czapeczkę cieniutką
pewnie wsadzę w foteli,więc przykryję cieniutkim kocem

Leć Traschka, nic nie poprawia lepiej humoru niż kupowanie takich słodkości:)
Wyprawkowy wątek, to chyba sobie potem założymy co? Wiecie co ja to jestem zilona na maksa, myslałam, ze jak czerwiec to body z krótkim rękawkiem, a wy piszecie o długim- no tak w końcu to będzie takie Maleństwo... to muszę kupic jakieś body z długim:) Moze dziś w tesco zobaczę:)

reklama
aestima ja tez taki głupek bo myslalam ze z krótkim wystarczy...no coz nie mialam nigdy stycznosci z takimi małymi bąblami musze się jeszcze dużo nauczyć....moze jakas doświadczona mama założy wątek z poradami dla żółtodziobów :) ? :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry