reklama

Kiedy na zakupy ;)

jeszcze nie, własnie, jaka to była stronka, bo nie zapisałam sobie...
Ja postanowiłam poszukać czegoś w mieście a jak nie znajdę to ewentualnie zamówić, bo z tym zamawianiem przez neta tak średnio- jakoś potem te rzeczy nie leżą na mnie idealnie...

reklama
Aestima, dobre pytanie... Nie wiem dokładnie. Sądzę [prywatna opinia] że spokojnie można stosować oilatum tak, jak chcesz to robić. Zastanawiam się tylko, czy to wystarczy - ja bym jednak coś dodatkowo na pupkę stosowała. Kontakt delikatnej skóry z siuśkami i kupką nie będzie obojętny dla skóry, nie wiem, czy wystarczy umycie w emoliencie...

nam położna mówiła, ze lepiej nie samrować zdrowej pupki linomagiem, sudocremem itp.- tylko kiedy coś się dzieje. A tak polecała oliwkę, ale emolient+ oliwka- to może być za dużo...

A ja stwierdziłam ,że nie będę kupowała żadnych drogich kosmetyków.Z Igorem mieliśmy na początek Bambino oliwkę i płyn do kąpieli + sudocrem na odparzenia na przemian z Bepanthenem i tyle mi wystarczyło.Dziecko nie było uczulone i mogłam stosować te kosmetyki cały czas.Teraz też mam sudocrem dokupię bepanthen i do tego oliwka+żel do kąpieli z szamponem w jednym np Hipp.
A tu się pochwalę moimi ostatnimi zakupkami :)

100_8700.jpg100_8698.jpg100_8697.jpg

aestima Twoje zakupki śliczne!!A ta bluza z tymi body prześliczna jest!!No i owieczki z H&M też boskie- i niby 56 a wydają się w sumie większe(te rzeczy z H&M w ogóle mam wrażenie ,że są większe)

nam położna mówiła, ze lepiej nie samrować zdrowej pupki linomagiem, sudocremem itp.- tylko kiedy coś się dzieje. A tak polecała oliwkę, ale emolient+ oliwka- to może być za dużo...

Hmm.. Co kobieta, to inna opinia ;-) Spróbuj, może Twojemu maluszkowi wystarczy. Ja jednak uważam, że warto zrobić dodatkową warstwę ochronną dla pupki i jestem za smarowaniem [ale czymś tłustym, nie sudocremem, który jest dobry na odparzenia].

Dziewczyny, superaśne te Wasze zakupy :-)

Katamisz, co do H&M - to jedyny sklep, w którym pasowała na mnie bluzka w rozmiarze 34 ;-)

I jeszcze co do kosmetyków dla maluszków - później chcę spróbować przejść na rossmannowską serię, ale na początek wolę sprawdzone rzeczy.

katamisz, Aestima piękne ciuszki!!! katamisz, a te pieluchy to tetrowe? gdzie je kupiłaś? są przepiękne!!!
ja już zakupy ciuchowe mam za sobą...mam nadzieję, że równie przyjemne będzie ich prasowanie:tak:

co do pupki to nam polecano linomag zielony, ale tylko na samym początku smarowałam, bo nic się nie odparzało i uznałam, że to chyba zbędne (i śmierdział mi okropnie);
sudocrem faktycznie dobry - ale na odparzenia, nie na codzień (sa mamy, które smarują tym codziennie bez potrzeby), choć akurat u nas jak małej się pupka raz odparzyła to najfajniej zadziałał wychwalany juz wcześniej przeze mnie bepanthen, więc się go trzymam;
no a co do serii rossmanowskiej, to np. ostatnio zaryzykowałam z pieluszkami (po 1,5 roku uzywania Pampersów) i są całkiem fajne, ale np. chusteczki nawilżające to jak dla mnie coś okropnego - bo zostawiają tłuste ślady i dziwnie pachną (ale może się uprzedziłam, bo kiedyś nam Nina w aucie zwymiotowała - akurat pędziliśmy wybojami przez Odolany na moje usg w 12 tyg.) i tylko te rossmanowskie miałam pod ręką, więc mi się kojarzy ich zapach z pawikiem;-)

reklama
Zołza, pomyslę jeszcze o tej dupce;)
Katamisz, ale śliczności!!!!!!!!!!
Ja z tej zamówionej bluzy jestem mega zadowolona- jest praktycznie nowiusieńka i body też! A h&m ma na bank większe- jeden komplet kupiłam tam na 50 i myślę, że na pierwsze dni będzie dobry.
Co do kosmetyków- ja też wolę sprawdzone, zawsze może się trafić dziecko z alergią, a to nie są preparaty lecznicze (jak np. zwykłe oilatum) tylko do codziennego stosowania. I są b. wydajne.

Mrsmoon- prasowanie jest super- ja własnie kończę i juz mi szkoda... Ale przede mną jeszcze partia ubrań od mamy, więc będzie znów co prac i prasować;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry