• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
czemu Dziewczyny jesteście przeciwne chodzikom?

Ja nie słyszałam negatywnych opinii... Tzn jak moje kuzynostwo było małe to pamiętam że mieli...
Ja wiem, że też używałam...

Proszę o opinie :-)

Ja też jestem przeciwna chodzikom - chodzi głównie o to że jak dziecko porusza sie w takim chodziku to zaburzona jest praca i prawidłowy rozwój mięśni nóżek, stawów i bioderek. Fizjoterapeuci mówia im zdecydowane NIE

oj, fizjoterapeuci dostają piany na ustach i wyskakują im żyły na czole jak się wspomni o chodziku! Tak jak pisała Madzioolka, chodziki całkowicie zaburzają prawidłowy rozwój malucha jesli chodzi o nóżki i bioderka.

Coś Wam napiszę...mój synek chodził w chodziku...i rozwijał się prawidłowo, chodził na czworakach i nie było żadnych nieprawidłowości z tym związanych...a był w nim przeszczęśliwy...samodzielnie zaczął chodzić jak miał 9 m=cy, więc ja mam troszkę inne zdanie na ten temat

Misialinka nie obraź się, ale to trochę tak jak ktoś mówił, że jakoś pił alkohol całą ciążę i przecież dziecko urodziło się zdrowe... ja wiem że wymiar inny ale chodzi o to, że wielu dzieciom nie zaszkodzi a innemu zaszkodzi bardzo.

reklama
gdyby człowiek słuchał wszystkiego co mówią to by w deprechę chyba popadł i nie tylko np. ostatnio badania udowodniły że częste mycie skraca życie i co ? to przecież nie znaczy że mamy chodzić brudni, lub że krowie mleko szkodzi człowiekowi - moim zdaniem niektóre rzeczy są naginane lub wyolbrzymiane

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry