reklama

Kiedy na zakupy ;)

oo Asia widzę nowy nabytek ;-) porządny wózeczek na pewno się sprawdzi
ja wczoraj będąc w sklepie bajka wypatrzyłam super wózek i jeździłam nim po całym sklepie, gondolka, spacerówka i nosidełko czyli 3 w 1 ale był dość drogi kosztował tysiaka, ale mi tak chodzi po głowie że szok :szok:

reklama
Dziewczyny wiem że temat poruszany wielokrotnie - jakiej firmy i jakiego rodzaju kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji maluszków kupiłyście ?
- do kąpieli produkt 2w1 czyli płyn do ciałka i włosów?
- po kąpieli oliwka?
- czy jakieś mleczka nawilżające jeszcze też potrzebne?
- czy kupujecie jakąś zasypkę/puder? - z tego co słyszałam to z zasypkami u dziewczynek trzeba być ostrożnym bo mogą zatkać cewkę moczową...
- do buźki jakiś dodatkowy krem, Bambino czy może od razu jakiś z filtrami przeciwsłonecznymi na lato?

Z tego co już mi wiadomo w tym temacie to:
- Nivea Baby jest powyżej pierwszego miesiąca życia, jedynie chyba chusteczki nawilżone mają w wersji Newborn
- Johnson&Johnson mają tendencję do uczulania ponoć
- ogólnie lepiej unikać kosmetyków z rumiankiem bo też uczula
- jak dziecko ma wrażliwą skórę to emolienty, ale jeśli nie ma alergii czy innych objawów wrażliwości to też stosujemy emolienty?
- polecano mi serię Hipp - czy coś wiecie na temat tej marki?

Kosmetyki lecznicze czyli Sudocrem i Linomag już mam.

Madziolka- ja zdecydowana jestem na emolienty- przynajmniej przez pierwszy m-c, ale nie te typowo lecznicze, tylko oilatum soft

hipp przetestowałam na sobie i jest super wg mnie

krem do buzi obowiazkowo z filtrami (sama latem też używam takiego z filtrami)- zdecyduję się tu na krem nivea. Na słońcu nie będzie przebywał ,ale jak wiemy w cieniu docierają też szkodliwe promienie i zaleca się smarowanko.

położna mówiła, ze oliwka po kąpieli tylko wtedy jeśli skórka robi się sucha, zasypki i pudry odradzała. Na odparzenia radziła sudocrem lub linomag. A , i odradzała nam stanowczo johnsona! Ponoć wiele dzieci uczula...

Mysia- w życiu na siłę rączek bym dziecku nie krępowała! Ale niektóre dzieci to po prostu lubią i na samym początku tak czują się bezpiecznie- trzeba wyczuć sowje dziecko i podążać za nim;)
No i mi odwrotnie- nie chodzi o usztywnienie lecz otulenie:)

Mgordon
- chodzik to jakaś porażka!! Też nigdy bym nie kupiła!! W ogóle im dłuzej dziecko raczkuje- tym lepiej dla kręgosłupa, ja tam mam nadzieję, ze Mieszko za szybko nie będzie się rwał do chodzenia;) Takie ciagłe prowadzanie za rączki też nie jest dobre. Strasznie mnie dziwi, że rodzice tak rywalizują między sobą, o to kiedy które dziecko zaczęło chodzić. Toż im później tym lepiej (oczywiście mówimy ciągle o normie rozwojowej a nie opóźnieniach, które już stanowią problem...)
Chodzik to jakiś koszmar- nawet jeśli wady nie ujawnią się w dzieciństwie, to używanie chodzika nie może nie pozostawić po sobie śladu- problemy mogą się zacząć w życiu dorosłym- tak twierdzi mój wujek fizjoterapeuta.

Wogóle doszłam do wniosku, że skoro i tak mam kupić ( albo wpisać na listę prezentów ) to może od razu taki, który się też do gniazdka w aucie nadaje, bo troszkę jeździć będziemy. :tak: Pamiętam, że któraś w Trójpakowych Czerwcówek takowy nabyła, ja bym chiała napewno jakiś markowy.
Ja taki nabyłam - chicco, jednak on jest dosc wąski, mała butelka Aventu pasuje, ale srednia juz nie wiec albo trzeba oryginalne butelki chicco, albo jakies inne wąskie
Asinka fajna fura:tak:
Madziola ja bede kupowac chyba ziajke

Asinka - fajny wózek, podobają mi się kolorki :-)

Madziola - do kapania tez kupuje oilatum soft, na odparzenia sudokrem i będe ziajkę próbować, kremik również z filtrem jak dzidzi będzie nawet w cieniu

Zapytam was z innej "beczki" bo jakiś czas temu zarejestrowałam się w aptece DOZ i miała przyjść chyba karta - było to gdzieś z 2-3 tyg temu. Dzisiaj przyszedł mi tylko katalog marzec-maj 2011. Czy karta powinna przyjść wcześniej? Mogę robić zakupy bez niej w aptece? Nie wiem czy dzwonić do nich czy wszystko jest ok:-)

reklama
oo Asia widzę nowy nabytek ;-) porządny wózeczek na pewno się sprawdzi
ja wczoraj będąc w sklepie bajka wypatrzyłam super wózek i jeździłam nim po całym sklepie, gondolka, spacerówka i nosidełko czyli 3 w 1 ale był dość drogi kosztował tysiaka, ale mi tak chodzi po głowie że szok :szok:

a powiedz co to za firma?? no i gdzie go wypatrzyłaś, bo o ile dobrze pamiętam, to nie mamy do siebie daleko :-), bo ja mam tyle na wózek przeznaczone, tzn tyle zostało mi podarowane, i nie chciałabym specjalnie dokładać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry