reklama

Kiedy na zakupy ;)

Rozmiar taki przykładowy dałam, bardziej chodziło mi o stosunek ilości do ceny :-)

Osobiście z zakupem tego namniejszego rozmiaru poczekam chyba do końca ciąży gdy bardziej będzie można określić wielkości dzidziusiam, bo faktycznie bez sensu obkupić się ubrankami "dla lalki" jeśli "trafi" mi sie kolos :-D a tatuś ma ponad 190 cm wzrostu więc różnie to może być :-D

reklama
Witam po kolejnej przerwie, ja tak ostatnio z doskoku, bo dziergam sweterek dla koleżanki :) Tak jej się mój pasiasty spodobał, że chce taki sam, ale na rocznego łobuza, więc siedzę nad robótką całkiem sporo czasu :) Znalazłam też wzorek na kocyk dla maluszka :) będzie w neutralnych kolorach, bo ja różowego nie lubię, poza tym jeszcze nie wiem, czy to dziewczynka, czy chłopiec i żyję w błogiej nieświadomości ;)

Wczoraj dostałam pierwszą pakę od siostry po jej synku, ubranka jak nowe, niektórych nawet mu nie zdążyła założyć, bo mały urodził się ze "wzrostem" 57 cm. Przesyłka wyprana i wyprasowana, ale i tak jeszcze raz wrzucę w pralkę na wiosnę :) Okazało się, że niewiele ciuszków jest do dokupienia. Prawie wszystko już mam :) a najbardziej podoba mi się beżowy polarkowy kombinezon :) taki słodziak, że szok. Jak sfotografuję, to wrzucę :)

Śliczne te łóżeczka, bardzo fajne są takie zestawy od razu z pościelą.

My chyba nie będziemy na razie kupować łóżeczka. Maluch będzie spał w kołysce dopóki się zmieści.
Chcemy kupić taką z opuszczanym jednym bokiem, melodyjkami, dźwiękami natury, delikatnym światełkiem, na kółkach żeby mogła jeździć po mieszkaniu, kółka chowane i wtedy można bujać. Czytałam różne opinie na temat kołysek, że dzieci przyzwyczajają się do bujania ale tej funkcji można po prostu nie stosować - nie chować kółek :) a nam standardowe łóżeczko niestety nie zmieści się w sypialni.

Gdybym jednak miała kupować łóżeczko to takie z szufladą pod spodem jak wkleiła link agabre, z opinii zadzieciaczkowanych koleżanek wiem że szuflada się przydaje np na drugi komplet pościeli, dodatkowe pieluszki czy inne rzeczy które nie są codziennego użytku.

Super te zestawy, ja sama się nad takim zastanawiałam, ale dostałam pościel razem z wypełnieniem od mamy a kilka dni temu jeszcze łóżeczko... więc wiadomo, że przestałam myśleć o kupnie. Niestety łóżeczko jest bez szulfady, ale kupię w ikei kosze, które idealnie wchodzą pod łóżko, będą w ramach szuflady.

misialina łózeczko cudowne!!!W ogóle cały zestaw bajka!!Ten z misiami prześliczny.Ja jeszcze czekam z zakupem łóżeczka bo najprawdopodobniej pożyczy mi koleżanka po swojej córeczce.

Łóżeczka owszem ale ja mówiłam o kołysce :)
np takiej:

0.jpg1.jpg

reklama
madziolka...wczoraj byłam u koleżanki odwiedzić ją i jej córeczkę i ona ma właśnie taką samą kołyskę...moje zdanie na ten temat to poprostu szkoda kasy na takie coś...mała góra w tym poleży do 3 - 4 miesiąca a potem trzeba schować...niezy bajer ale dla mnie zbędny...ale to moje zdanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry