reklama

Kiedy na zakupy ;)

Ja też słyszałam i czytałam różne opinie na temat sensowności kołyski, często bardzo skrajne :-)
Tylko że w naszej w sypialni poprostu nie wciśniemy zwykłego łóżeczka :no:, a po 4 czy 5 miesiącach maluch przejdzie do swojego pokoju który przylega bezposrednio do naszego, ale takiego new borna boję się zostawic samego w pokoju, z reszta przy częstym karmieniu i przewijaniu takie bieganie między pokojami byłoby meczące. Taki przynajmniej mamy plan a jak to wyjdzie to życie pokaże :-D

reklama
Ja też zdecydowałam się najpierw na kołyskę, ale taką dużą 90x45cm, drewnianą. Musi stanąć w salonie, razem z nami, wiec im dłużej uda nam się nie wstawiac łóżeczka, tym lepiej :)

img6876a.jpg

img6877j.jpg

Olaf zamontuje mi w niej kółka, żebym mogła wozić ją po domu.

A kołyskę kupiłam razem z fotelikiem graco z bazą, od koleżanki. Co prawda fotelik będę też miała od kompletu od wózka, ale fotelik z bazą jest po prostu wygodniejszy, nie trzeba za każdym razem montować go pasami, tylko klik, klik :)
Za komplet kołyska + fotelik chciała 100zł, więc się nie zastanawiałam :)

Fotelik taki, tylko inny wzorek :)

5269.jpg

w dodatku można drugi komplet pościeli dokupić i zapłacić za jeden transport :D widziałam też zasłony do tych pościeli. Taki komplet ładnie by się prezentował w pokoju dziecięcym :) ŚLICZNE ZASŁONKI WE WZORACH POŚCIELI *MATEX* (1402401106) - Aukcje internetowe Allegro

OZDOBNE ZASŁONKI WE WZORACH POŚCIELI **MILPOL** (1407812224) - Aukcje internetowe Allegro

Kołyski nie będę kupować, chociaż podobają mi się bardzo ale nie stać mnie na wymianę na łóżeczko za kilka miesięcy. Nie mam też niczego na kółkach do przemieszczania się po domu, bo za dużo miejsca nie mamy :) dostałam taką fajną grającą huśtawkę od koleżanki, będzie jak znalazł, kiedy trzeba wyjść do kuchni z dzieckiem :)

Nasz maluszek na pewno będzie z nami przynajmniej przez pół roku a dalej się zobaczy :) mamy przygotowany pokój, na razie to gościnny (moja rodzina mieszka bardzo daleko i czasami zaglądają, więc mają gdzie spać) ale zamierzmy przerobić go na dziecięcy i zostawić kanapę na wypadek pojawienia się gości. :) Malować nie będziemy, bo niedawno odświeżane było, tylko dokupimy firany z dziecięcymi wzorkami i łóżeczko się wstawi.

kupujecie łóżeczka z tymi baldachimami? Ja byłam ostatnio w kilku sklepach i orientacyjnie sprawdzałam ceny. Jedna Pani powiedziała mi, że nie poleca, gdyż są one zbiorowiskiem kurzu i zarazków... Ja od początku nie chciałam tego, bo jakoś mi się to nie podoba... No a poza tym skoro tak mówi nawet sprzedawca (matka 5 dzieci) to chyba coś w tym musi być...

w zestawie jest baldachim, ale nikt nie każe go montować :) ja nie zamierzam ;) to bardzo niewygodne, zwłaszcza, jak się wkłada maluszka do łóżeczka, albo go wyciąga. A że do zestawu dodają, no cóż, albo stelaż poleży na strychu, albo się go wyrzuci, a ten materiał można do czegoś wykorzystać :)

reklama
te kołyski są fajne madziolka ale nie wystarczają na długo.jeżeli ci się łóżeczko nie mieści w sypialni to co zrobisz jak dziecko wyrośnie?
ostatnio na tvn pokazywali takie składane całe drewniane,ale kosztuje ok 1000zł.
a może kup takie turystyczne na kółkach?ja takie miałam w salonie i jeździłam z nim po pokojach,a w sypialni drewniane stalo
zebrra ja też taką kołyskę dostałam,ale nie skorzystałam z niej ani razu bo bla jakaś chwiejna:eek:
a ta baza pod fotelik b.fajna .nie widzialam jeszcze czegos takiego

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry