barmanka79
Deus Dona Me Vi
Nada sięa czy się później taki podgrzewacz nie nada do słoiczków ?
Zwłaszcza jak planujesz podgrzać obiadek, wyjść na spacer i nakarmić dopiero w parku.mówisz o takich muszlach?Przypominało mi się jeszcze, że powinnam kupić takie nakładki na sutki, plastikowe z "kieszonką"
AVENT - Wygodne muszle laktacyjne 6 szt (1413586064) - Aukcje internetowe Allegro
Ja pokarmu dużo nie miałam, to co odciągałam schodziło na bieżąco. A przechowywałam w butelce (od mleka) z taką specjalną nakrętką, wyżej były wstawione linki jak to wygląda.
Jeśli planujesz przechowanie pokarmu na dłużej to myślę że dobrze byłoby go zamrozić - jak się nie mylę to pół roku może być zamrożone (pewne nie jestem, trzeba by było poszperać w necie), więc wtedy te woreczki do mrożenia to będzie dobry pomysł.
Jak już jesteśmy przy karmieniu to ja dla siebie kupowałam jeszcze takie nakładki zabezpieczające sutki przed pogryzieniem przez bobo. Można w tym karmić dziecko, ale z tego co czytałam to niezbyt długo bo dziecko się przyzwyczaja i potem nie potrafi już z powrotem przestawić się na sutka. Niestety Marcel tak mi pociarachał sutki że aż mi krew leciała...nawet odciąganie laktatorem powodowało ponowne otwieranie się ran.
Co można za te 1 tys. becikowego... :-( Ale choć może podatkowo zyskam :-)
Jak mnie Marcelito pogryzł to wygoniłam mężowego do apteki, kupił mi Aventa. Nie wiem jaki mam rozmiar (teraz nie sprawdzę bo te wszystkie "dzieciowe" rzeczy mam na strychu). Nie mam pojęcia jak dobrać odpowiedni rozmiar
Chyba "na oko"