reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Dla mnie to wiaderko wygląda jakby ktoś wsadził dziecko w doniczkę... no porażka jak dla mnie...
Z tego co piszecie i co słyszałam to dziecko jeśli ma się zrelaksować i będzie lubiło kąpiele to nie zależnie w czym się je "umoczy" i tak będzie zadowolone, a jeśli kąpiele będą wywoływać płacz i stres to i cudowne wiadro nie pomoże... tak mi się wydaje...

Zebrra, a jak długo można używać takiego krzesełka ?
Dołączam się do pytania :-)

Szukam spodenek i znalazłam cudne dla dziewczynki jakby któraś chciała:)
MOTHERCARE SUPER SPODNIE OGRODNICZKI ROZ. 3-6 MC (1418586243) - Aukcje internetowe Allegro
uwielbiam tego slonika z puchatka- pewnie dlatego mi się spodobały

i ta pani ma jeszcze takie cudo:

TOPOLINO ŚLICZNA SUKIENKA JEANS ROZ.80 JAK NEXT (1426079890) - Aukcje internetowe Allegro

i jeszcze to- uwielbiam Piotrusi królika- jakbym miała córcie kupiłąbym ta sukienkę mimo tego, że różowa:)
http://allegro.pl/sliczna-sukienka-peter-rabbit-na-110-i1415407414.htm
-ups , zapędziłam się :0 to na 5-latkę;))
Heheh Aestima, przypominam, ze u Pani mieszka Mieszko! ;) Uciekaj z tych sukienuś ;)

Zebrra, a jak długo można używać takiego krzesełka ?
Wiesz co, nie pamiętam dokładnie jak długo go używaliśmy, ale sporo. Po prostu czułam się pewniej wiedząc, że nie poślizgnie się na pupie i nie wyląduje buzią w wodzie... Mieliśmy jeszcze taką antypoślizgową matę w wannie, więc niby było bezpiecznie, ale jakoś wolałam, zeby siedział pewnie. Nie chcę teraz nazmyslać, ale na pewno kilka mcy było w użytku.. Pewnie mogło być dłużej, ale Jasiek był bardzo ruchliwy, a Olaf lubił się z nim bawić w wannie, więc dawał mu swobodę :)

A ja dziś wyprzedażowo w Marksie & Spencerze kupiłam kombinezonik za 35 zł. Przeceniony chyba ze 130 ! Z kapturkiem i stópkami, odpinanymi rękawiczkami, na polarku i beżowy - do czapeczki - jak chciałam :tak: Polecam poszperanie, bo są jeszcze ciekawe rzeczy w interesujących cenach.
Super! Muszę się wybrać, jeszcze jakieś końcówki wyprzedaży są :)

Kati, zdecydowanie wybrałabym Tako (Doris, to nie ten, co Ty kupiłaś?), przede wszystkim przez skrętne koła, które dla mnie są po prostu niezbędne w wózku, poza tym Roany mają te blaszane bagażniki, które nie są wygodne, bo wszystko z nich wypada... Kolejna rzecz to w Roanach spacerówka - dla mnie kompletnie nie do użytku... Miałam taką i użyłam jej dosłownie kilka razy, po czym poddałam się, pobiegłam do sklepu i kupiłam spacerówkę...

Kati wydaje mi się (choć ja się jeszcze za bardzo nie znam :-p) że jak za tą cenę i w dobrym stanie to bym brała na Twoim miejscu zwłaszcza że tak jak piszesz ma on być drugim wózkiem który zostanie u mamy, nie wiem jak macie do niej daleko ale na pewno jest to wygodniejsza opcja niż taszczenie swojego, tak mi się wydaje.

forever, a ten kombinezon w jakim rozmiarze kupiłas? ja chciałam kupić cos na przyszłą jesień/ zimę na wyprzedażach, ale nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować.

Zebrra- Dla Mieszka mam całą szafę typowo facecikowych ubranek, to chociaż na allegro sobie te dziewczęce podglądam;))

forever, a ten kombinezon w jakim rozmiarze kupiłas? ja chciałam kupić cos na przyszłą jesień/ zimę na wyprzedażach, ale nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować.

Zebrra- Dla Mieszka mam całą szafę typowo facecikowych ubranek, to chociaż na allegro sobie te dziewczęce podglądam;))
No tak rozumiem ;)

Co do rozmiarów, to powiem na przykładzie mojego Jasia:
56cm - przez pierwszy mc
62cm - do połowy 3 mca
68cm - od drugiej połowy 3 mca
74cm - od ok 6mca
80cm - od ok 9mca
86cm - ok roku

Także taki jesienny kombinezon to pewnie na jakieś 68/74 kupię, a zimowy 74/80cm. Trzeba też patrzeć na wymiary, bo co producent to inne...

Z mojego doświadczenia wynika, że rozmiary Jasia pokrywały się z tymi ciuszkami kupowanymi w tesco (np. body, pajace), natomiast rozmiar H&M był znacznie większy (mniej więcej o 1 rozmiar)

reklama
dziewczyny moja mama ostatnio częściej buszuje po sklepach dla dzieci niz ja :-)
Na razie jej ulubiony to coccodrillo i babka jej mówiła, ze lada dzień przecenią kombinezony, więc jak będę znać szczegóły to dam znać :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry