• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
kasianka pisze:
No to pocieszyłyście mnie.. już sobie ubzdurałam że coś z tym mi nóżkami nie tak..
Kinga, ja wcale nie tęskinię za kopniakami w żebra :) nie czerpię przyjemności z bólu :) po prostu się niepokoję. w innych partiach brzucha nie narzekam na brak objawów ruchliwości,,,więc wszystko pewnie jest ok

Kasianka!
U mnie jest podobnie, tzn. najwięcej ruchów i bulgotania czuję w dole brzucha, tak gdzie mała ma rączki, nóżki wpycha mi pod zebra, jak za długo siedzę ;) bardzo często za to czuję chyba kolanka tuż pod pępkiem, bo tam jest takie twarde, malutnie coś ;)
moja mała lubi zwijać się i wystawiać po prawej stronie brzucha dupkę i plecki, nóżki wtedy podkurcza - akurat tak spała jak pojechałam na usg, więc dokładnie wiem :)
na szczęście maluch oszczędza moje żebra, nie kopie po nich (na razie) ufff więc jestesmy dwie :)

czuję dużo ruchów po lewej stronie daleko po boku prawie nad biodrem nie wiem czym on tam wywija ale też mam wrażenie jakby leżał czasem w poprzek i się przeciągał albo rozciągał nieraz to takie ukłucie, brzuch mi się sprzodu robi płaski apo bokach wystają mi górki ::)

agao pisze:
czuję dużo ruchów po lewej stronie daleko po boku prawie nad biodrem nie wiem czym on tam wywija ale też mam wrażenie jakby leżał czasem w poprzek i się przeciągał albo rozciągał nieraz to takie ukłucie, brzuch mi się sprzodu robi płaski apo bokach wystają mi górki  ::)

fajnie!!! :) uwielbiam te dziwne górki - nie umiem się powstrzymac by ich nie głaskac i nie drapać! :)wtedy jeszcze bardziej się wypychają ::)

agao pisze:
mnie najbardziej rozbawiają kolanka pod pępkiem są rewelacujne śmieszniutkie i takie dość ostre  ;D

mnie też ;D dzisiaj wzięłam łapę Krzyska i pokaząłam mu te kolanka, biedak przestraszył się, że coś zrobi małej! :) nie da sobie przetłumaczyc, że takie delikatne dotykanie jej nie boli! w/g niego można zrobic dziecku krzywde i już! krzywo na mnie patrzy, jak pukam do małej, dotykam leciutko - w/g niego MĘCZĘ JĄ ;)

mojemu z tym ze zamęczam bobka przeszło i sam non stop maca brzusio i lekko masuje albo palcem leciutko przyciska górki i bawi się z maluchem i ma z tego ubaw niesamowity

mój tylko kładzie rękę i czeka na oznaki ze środka :) nieraz zagada, lekko zapuka, tylko, że ja aga mogłąbym siedzieć cały dzień i gadać do brzucha i pukać ;) może trochę racji ma ;)

ja też w brzuch się gapię jak w telewizor i macam ale nie chcę przesadzać bo jak przeginam to trochę się spina
najbezpieczniej przyłożyc reke i czekać na łomot odśrodkowy

reklama
agao pisze:
ja też w  brzuch się gapię jak w telewizor i macam ale nie chcę przesadzać bo jak przeginam to trochę się spina
najbezpieczniej przyłożyc reke i czekać na łomot odśrodkowy

odkąd siedze w domu i praktycznie mało co robię - brzuchol mi się nie spina, całe szczęście!
strasznie lubię przewalanki w brzuchu ;) uwielbiam te falowania itp. ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry