Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U nas co chwila zmianymłody od wczorajszego popołudnia non stop wisiał mi na cycku. Nie dało się odłożyć go do łóżeczka bo maks 5 minut i tylko cyc ratował sytuację. I to ssał a nie tylko mymlał... w końcu dzisiaj skapitulowałam i dałam mu butlę z mm bo to przecież niemożliwe żeby dziecko dobę permanentne ssało...
Chyba moja dietka i wypłukanie tego co mu zaszkodziło sprawiło że mam postny pokarm :-/ Bo w nocy w pewnym momencie to byłam już wydojona do cna a mały chciał więcej mimo że i tak mam dużo mleka.
Teraz po ok 20ml mm spał 40 minut i obudził się spokojny i bez darcia że cyc już natychmiast 5 minut temu...
Zobaczymy co będzie z tym naszym karmieniem, póki co "podtuczam" pokaram w miarę możliwości ale mam ten komfort psychiczny że w razie co zapakuję dziecku butlę i będzie szczęśliwe. Aczkolwiek nie ukywam że cycowanie mi się podobało, ale niestety nie ma to sensu kiedy nawet nie mogłam się wysikać!
to wszystko prawda :-) I jeszcze proponuje wiecej płynów w tym czasienie ma czegoś takiego, jak postny pokarm. Jest za to coś takiego jak skoki. Skok żywieniowy polega na tym, że dzieć zaczyna jeść 2x tyle ile jadł i dzieje się to nagle. Efekt sama widzisz- cyce muszą przywyknąć i zrozumieć "acha, mało- zwiększamy produkcję" i mają na to... uwaga, uwaga 3 doby. Do 3 dni może wisieć 24h/ dobę.
Zdaza się to najczęściej w 1szych 3 miesiącach życia dziecka. Kiedyś mówili na to "kryzys laktacyjny"
Niestety sposobu na to nie ma, trzeba przetrzymać![]()
![]()
![]()
Absolutna prawda!!! Polecam ksiazkę "Warto karmić piersią" Magdaleny Nehring Gugulskiej Uratowała mnie w wielu sytuacjach juz przy pierwszym dziecku, zaraziła pasją karmienia i myślałam nawet o byciu doradcą laktacyjnąDodam tylko, że podając mieszankę w tych "kryzysach" przerywa się porozumienie cyc-dziecko. Cycki nie będą wiedziały, że mają zwiększyć produkcję bo są odstawione. Powstaje błędne koło bo cyc pusty, a dziecko głodne. Cała ta heca z cyckami i karmieniem to zawiły proces, ale jak człowiek się w to wdroży i przemyśli to zauważa jakie to fascynujące jest, że wszystko działa jak trzeba o ile się na to pozwoli ;-)
Brawo!!!Emma też chyba przechodzi skok rozwojowy bo od wczoraj na każde dwie godziny równą godzinę wisi na cycach, pół godziny żeby odbić i ponosić, bo wcześniej się odłożyć nie da. Potem pół godziny max 45 minut kiedy udaje, że śpi bo cały czas się wierci, stęka i mlaszcze i historia zaczyna się od początku. Położne uprzedziły mnie o skokach, ale jest ciężko. Wczoraj jeszcze jakoś ogarniałam bo mąż był więc ją odbijał, od dzisiaj do pracy po dziesięć godzin od 16-ej więc będę walczyć sama. Najgorsze to brak snu - bo spać to ja lubię, ale się nie złamię i butli nie dam mimo że mam duży zapas zamrożonego mleka.
Damy radę dziewczyny!!!