reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Betti bardzo dobrze Ciebie rozumiem mi tez lzy leca ale staram sie zeby Iza tego nie widziala. Bo ostatnio jak zobaczyla to tez zaczela plakac. Dziwne ze im dluzej samajestem to bardziej tesknie:( Niby codziennie z karolem rozmawiam ale to mi nawet ulamka % nie starcza. Zreszta teraz tez placze:( buuuuu zle mi jest

reklama
Dziewczyny mam pytanie - moze glupie ale ja zaczynam sie zastanawiac. Czy to normalne zeby nie czuc sie w ciąży? Jak bylam z iza w brzuszku wydaje mi sie ze nie bylo dnia zebym sie nie czula. A teraz dopiero jak chce sie wcisnac w cos waskiego to widze ze nie mam mozliwosci. Nic mnie nie boli. Wiem ze napiszecie mi ze zamiast sie martwic powinnam sie cieszyc ale ja chyba nie potrafie. Moglby juz zaczac kopac wtedy nie mialabym watpliwosci.

A tak wogole to kiedy nastanie czas ladnej pogody? Ja juz jestem zmeczona cieplymi ubraniami:(

Agak29 ja to Cię rozumiem jak nikt :D Lekarz to się ze mnie śmieje jak mu mówię że jeszcze nie czuję się w ciąży :) Pewnie jak dostanę kopniaka od środka to też pewnie pomyślę że to coś zupełnie innego heheheh. Apropos ubrań ... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić siebie latem w jakimkolwiek ubraniu z brzuszkiem. Chyba zamknę się w domu i przeczekam.
Ja dopierow wczoraj odetchnęłam z ulgą po długim weekendzie. Zamiast odpoczywać mój mąż wymyślił remont kuchni. Powiedział że w syfie kaszy gotować nie będzie i zabrał się za robotę. Już ja go widzę gotującego kaszę czy cikolwiek innego hahahaha.Na szczęscie mam to już za sobą tylko trochę sprzątania zostało no i mam ładną kuchnię :)
Agak29 powiedz mi na kiedy masz termin może się spotkamy w szpitalu :)
Pozdrówka dla Was wszystkich kobietki i szybkiej poprawy pogody życzę. ;D

Z OM mam termin na 6 listopada. Z pierwszego USG na 1 listopada a z ostatniego USG na 30 pazdziernika wiec mozna zglupiec:) Ja juz nie mam co sobie wyobrazac jak bede wygladala z brzuszkiem. Bedac w ciąży z Iza przytylam 27 kg i wygladalam jak armata:) dobrze ze 3 m-ce po porodzie zostalo tylko 3 i tak bujalam sie z nimi az do tej pory. teraz staram sie uwazc co i ile jem ale i tak bedzie mi ciezko - zachowac przepisowe 12:) uwazam to wrecz za nierealne ;D Od kolezanki pozyczylam juz ubrania dla cieżarnych na lato - tylko spodni mi bedzie brakowac bo mam tylko 1 pare:) A tak wogole to mam do Was pytanie czy w ciąży mozna uzywac pianek depilujacych? Jestem z tych bardziej zarosnietych niedzwiadkow. Przed ciąża uzywalam depilatora elektrycznego ale gin zabronil. Do kosmetyczki nie pojde bo to chyba podobny bol jak depilator ale i do tego mnie nie stac. Maszynka do golenia odpada bo jak pouzywam troche jej to zarosne na amen i to jeszcze szczecina:P

No i kolejne  pytanie dotyczy przeziebienia (ktore wlasnie mnie dopadlo) czy mozna uzywac kropli do nosa i czy na bolace gardlo mozna uzywac tantum verde

hello
Agak29 - mozesz sopkojnie uzywac wszystkich srodkow z tantum verde ale tez nie do przesady ... a co do kropli to moge ci polecic EUPHORBIUM COMPOSTIUM S (w zime kosztowaly 23.55 zł) i mozna je bezpiecznie stosowac u kobiet w ciazy (a takze u noworodkow i niemowlat) ja uzywalm ich cala zime bo bylam tak mocno chora .... :-[
jest to lek kompleksowy homeopatyczny ;D

na katarr moge ci jeszcze polecic ... domowy sposob np. olejek i inhalowanie sie ... badz tez to co mama mi poradzila (i ze 100% skutkiem) soda oczyszczona wsypana na goraca wode i przykrc sie recznikiem i takze inhalowac 9tylko to sie robi na noc) i wtedy pod kolderke i lulu ;)

Pozdrawiam :P

Agak Przy lekach homeopatycznych nie mozna uzywac olejków do inhalacji - osłabiaja działanie homeopatii. Co do brzuszka to jem tyle ile chcę i to co chcę, ograniczam jedynie słodycze. Brzucho teraz w 6 miechu mam takie, jak w poprzedniej ciązy pod sam koniec ;D. Ale OLEWAM TO. Mam takie podejście do zycia - komu się cos nie podoba niech spada :D a ja nie zamierzam NIGDY katowac sie jakimis dietami i robieniem czegos na co nie mam ochoty (typu kuracje). Najwyżej zmienie garderobę ;D

Boze Dziewuszki stanelam dzisiaj na wadze z przekonaniem ze utylam a tu sie okazalo ze schudlam 1,5 kg :( Nie wiem juz co mam myslec. Taki spadek wagi bylby wytlumaczalny w 1 trymestrze ale ja zblizam sie do 16 tygodnia.

Aha i mam pytanie czy znacie gina o nazwisku Biedrycki? I kolejne pytania tym razem do Dziewuszek chodzacych na Warszawska do ginekologow jesli takowe sa. Czy jest jakis konkretny warty polecenia? Czy wizyty sa umawiane co miesiac? czy podczas kazdej wizyty robione jest usg? i jak tam sie wchodzi (do tej przychodni)

Wczoraj dowiedzialam sie ze moj gin Ostapiuk jest strasznym patalachem i materialista. I zaczynam potwierdzac ta opinie jak sie zastanowilam nad przebiegiem 2 ostatnich wizyt. Wiec od jutra szukam lepszego ginekologa. A tak wogole to czy mozna w trakcie ciazy zmieniac lekarza?

Pozdrawiam Was cieplo w ta jakze wczesna w tym roku jesien :)

reklama
Cześć dziewuszki,

Czytam sobie to, co piszecie i napprawdę podziwiam.Zazdroszczę optymizmu. Mnie dzisiaj dopadła chandra gigant, ale nie daję się . ŻuŻaczku, twoje podejście do życia mi się podoba . "Jak im się nie podoba , to niech spadają" i o to chodzi. Mnie też wkurzaja te wieczne ploty ne temat tego jak kto wygląda i ile przytył, schudł . Wpienie mnie to jak inni komentują czyjś wygląd jakby to bylo najważniejsze na świecie.

Ale wy dziewuszki trzymacie się super. Mam nadzieję, że niedługo już dołaczę do grona mam. Powodzenia !!!!
Ja spadam do pracy pa pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry