reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie:-)
Mania, strasznie się cieszę, że czujesz się dobrze. A o diecie w ciąży to ja też coś wiem. Przez 5 miesiecy nie jadłam właściwie wcale słodyczy, fast foodów itp. Potem trochę pojadałam, na koniec coraz wiecej. Efekt-20 kg w ciązy więcej.Wcale się nie objadałam, uważałam, co jem i ile. Unikałam konserwantów i świństwa w jedzeniu. A dziecko najprawdopodobnie będzie alergikiem. Teraz stwierdziliśmy z mężem, że przy drugim, to będę jeść wszystko, palić i chlać wódę:rofl2:Heh, bo ja nigdy nie paliłam i nie przepadam za dużą ilością alkoholu:tak:
Joasiu, Kalinka ma rację. Ucz się dziewczyno, masz czas. Po co ten stres, kiedy niedouczona na egzamin jedziesz. Heh, ja po nocach zakuwałam...dawne czasy
Kalinko, jak zawsze miło cię czytać - poezja.
Agak, trzymam kciuki za Twoją rodzinkę, by już te fatum chorobowe się skończyło!

Gosik, nie daj się katarowi! Dobrze, że Zosia /100 lat! 100 lat!!!/ juz lepiej się czuje!
Moja Magdalenka szuka w buzi ząbków;-)Paluszkami swoimmi, moimi,mężowymi, gryzaczkami i wszelakimi zabawkami grzebie w buzi i masuje dziąsła. Ślini się przy tym okrutnie i puszcza ślinowe bąbelki. Nauczyła się też warczec jak samochodzik i wtedy slina pryska naokoło! ZAbawna jest:-D To ostatni spokojny tydzień. Za tydzień kontrola bioderek, wizyta u lekarza, zabieg udrożnienia kanalików łzowych i szczepienie. Srtrasznie przeżywam ten zabieg. Taka malusia i bezbronna...:sick:
Dobrego dnia życzę. Niech dziś też świeci nam słoneczko!!!

reklama
Witam kofane Białostocznki!!!!!!:-) :-) :-) :-)
Też ciągle jestem chora!!!!!!buuuuuuuu:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
I jaką my mamy pogodęęęęęęę.......gdzie słoneczko????
Mój synuś poszedł wkońcu do przedszkola, ponad 3 tygodnie w domku był, ale musze powiedzieć ,że po usunięciu 3 miogdałka zdecydowana poprawa i brak chrapania w nocy:happy:
WIOSNY WIOSNY WIOSNY

Ja jestem zdania, że w ciazy można jesc wszystko :-) tylko trzeba pilnować wartosci kcalorycznych, ktore teraz sa podane na kazdym produkcie wiec nie ma z tym problemu. Taki oczywiscie mam zamiar jezeli zajde drugi raz w ciaze - ale mocna to ja jestem dziś w teorii :-) a jaki bede miala apetyt w ciazy to sie okaze :-)

a ja wam powiem tak:
podczas pierwszej ciązy żarłam na potegę, normalnie wchłanialam wszystko - przybyło 15 kg a po porodzie byłam na -3kg.
podszas drugiej nic rawie nie jadlam, bo xle się czułam - przybyło 25kg, po porodzie +5:-D:-D

jedyna róznica była taka, że w pierwszej latałam jak parowozik do ostatniego dnia, a w drugiej lezalam martwym bykiem.

Więc dieta dietą ale i tak nic nie daje....buhahahahahahaha

Boże znowu rotawirus. Pół nocy spędziłam w łazience z Patrykiem. Cokolwiek brał do buzi kończyło się wymiotami. Najgorsze jest to ze idą mu 4 i on rączki do buźki pcha i sam sobie wywołuje wymioty. Do tego doszła goraczka 38,6. do przychodni chyba nie pójde bo cos nowego złapie. Iza jak narazie zdrowa i posłałam do przedszkola zeby jak najmniej miała kontakt z Małym. Ehhhh

i takie cóś
168195210

Żużaczku ślicznie Ci to wyszło! Jak mam potrzebę zobaczenia ladnych rzeczy to sobie wchodze na Twoją stronkę i .. od razu mi lepiej! Bardzo dziękuję:-)
Agak postaraj się mu nie dawać choc przez jakiś czas mleka - oczywiście jeśli będzie w stanie pić wodę zamiast - bo ten virus uwielbia mleko i jeszcze bardzje sie rozwija. Oczywiście najważniejsze, żeby Patryk się nie odwodnił. Agak to musi minąć wreszcie i koniec! Dobrze, że chociaz Iza się trzyma.
Anetko te kanaliki to nie taki diabeł straszny. Myśy mieli do wybory albo w znieczuleniu ogólnym albo bez. Mateusz miał wtedy 5 miesięcy. Wybraliśmy bez znieczulenia. Trwało to moment - on miał jeden kanalik przytkany. zdązył tylko krzyknąc, bo niepodobało mu sie, że jest zawinięty w ręcznik i nie może sie ruszać. POtem dostaliśmy krople z antybiotykiem, żeby zliktidować zaczynający sie stan zapalny. Po dwóch tygodniach zapomnieliśmy, że coś było nie tak z ropiejącymi oczkami.
Joasiu kcikasy trzymalam wczoraj i pozytywne fluidy słałam na Ursynów:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry