reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hehehehe.... Tuska sie nie szykowała a skończyła z cc ;D ;D, ciekawe jak to u nas będzie Asiolku? Moze tak się wypychac zaczna nasze dzidzie, ze nie zdażą nam zrobic cc? ;D ;D

reklama
Z gratulacjami dla Tuśki poczekam aż sama pojawi się na forum  :laugh:

Dziewczyny muszę zrobić badanie stopnia czystości i niebardzo wiem gdzie mam się udac. Podpowiecie coś, prosze .... Zaczyna mnie wkurzać to, że Przepieść w tym swoim gabineciku na Wojskowej nie robi żadnych badań i nawet głupiego skierowania tam nie może wypisać. Chyba wybiorę się do jakiegoś państwowego gina. Tylko cholerka gdzie. Mieszkam w Białym od niedawna i nie mam pojecia w którą stronę się udać.

Pomożecie?!

Minia sopien czystosci możesz zrobić na Zamenhoffa i wiem na pewno ze w esculapie na Nowym Świecie. Z tym, że oczywiscie platnie. Ale bez skirowania to wszedzie bys zapłaciła.

Przyszedł ten termometr na podczerwień co go zamawialam. ::) .... musze przeszkolanie przejść ;D bo to trzeba technike opanowac hehehehehe....ale fajny niemożebnie. Nawet temp. wody mozna nim zmierzyc i np. mleka w butelce.

A na obiad kalarepki faszerowane mieskiem mielonym mlask mlask....

Na a ja bylam na tym polowkowym USg i zostalam zadziwiona - ciąża jest starsza o 3 tyg niz myslalam. Dziwne bo ostatni okres byl 29 stycznia i mialam rodzic na poczatku listopada dokladnie 6 a tu termin teraz mam na 16 pazdziernika. Nie wiem co o tym sadzic. Niestety dzidzia tak sie ustawila ze nijak nie mozna bylo zobaczyc plci.

Co do Tuski to fajnie jej juz, a z gratulacjami takze poczekam do jej powrotu:)

Ja robiłam stopień czystości od razu w gabinecie ginekologa- nie wiem jak, ale cos tam włożyła i od razu był wynik. Śmieszne, co?
Jak to możliwe, że ciąża starsza u Agi? Myślałam, że z okresu w miarę dokładnie się wylicza- chyba że te jajeczka powariowały i zamiast jednej owulacji były dwie? Może ja też mam starszą- bo na każdym usg skracają mi termin, ostatnio o 4 dni?Albo dzidzia duża. Ale jaka ona duża, skoro do tej pory ( 18 tydzień) dwa kilo przytyłam?Czary mary z tymi ciążami. Moja jako tako. Ale Żużaczku odkryłam, że czekanie na dzidzie też jest fajne. Tyle leniuchowania przede mną! I wysypiam się. I staram sie przytyć więc wcinam co chcę bez wyrzutów sumienia. Ogródek pieli mi teściowa i babcia, prasowanie robi mama a ja byczę się na tarasie...Życzę wam takiej opieki jak nade mna czuwa. Idę zjeść jogurcik z musli...i może, po zastanowieniu, bułeczke drożdżową z mlekiem? Podobno w 4 i 5 miesiącu mnóstwo wapnia maluchowi trzeba...
:P

Agak29 ponoć najprawdziwszy termin porodu jest z usg około 11 tygodnia ciąży. Później już dzieciaczki bardzo różnią się od siebie- jedne są większe drugie mniejsze. Ja termin z miesiączki miałamm na 19 kwietnia, z momentu poczęcia na 9-10 kwietnia, któreś usg pokazało, że termin porodu to 26 marca. I pomimo, że to była moja 3 ciąża (ponoć wcześniej następuje poród) i nie przenosiłam poprzednich ciąż to Emmę urodziłam tydzień po terminie wg miesiączki, a według mnie to 2 tygodnie.
Tak więc terminami z późniejszych usg nie ma co się sugerować, ale na wszelki wypadek możesz być przygotowana.
Pozdrawiam.

Kalina ja mam w domku podobnie. Mąż, mama, tescie.. wszyscy skacza nade mną... ale za mnie taka cholerna feministka, ze sam stan mnie wk. że mnie ogranicza.... Dzię w wannie dola zaliczyłam , bo nie mogłam się sama wygrzebac z wody >:(. Poza tym coraz blizej terminu a mnie coraz mniej sie tego malucha chce. Podobno najczęsciej jest odwrotnie... A jak jak popatrzyłam na kołyskę, ciuszki i te wszystkie pierdołki ... jak sobie przypomniałam taka wiszczaca zabę to jakby mnie piorun strzelił. Mam jednego syna z ktorego jestem dumna. Po co fundowałam sobie ta jazde jeszcze raz?? :-[ :-[ ALE JA GŁUPIA JESTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A wiecie czego mój syn najchętniej słucha? Gregorianów, muzyki celtyckiej i chóru Aleksandrowa..... niezłe co? Ma wszystkie płyty Gregorian :laugh: :laugh: Przynajmniej nie katuje mnie "ich troje" bo podobno tego dzieci w jego wieku słuchaja

Żużaczku chyba przytkało dziewczyny po Twojej przedostatniej wypowiedzi ...   ::)

Jadę dzisiaj do rodziców  ;D Mąż będzie miał ode mnie wolne. Ciekawe jak długo będę odkopywać mieszkanie po powrocie heheheh

Ciekawe jak tam Tuśka i jej babeczka.

reklama
hehe...takie wszystkie Matki Polki? Poczekamy zobaczymy..... ;D ;D Witek znowu czkawke zalicza. I tak jak Bogucha miał czkawke jak napiłam się soku jabłkowego, to tak ten recydywista ma pare razy dziennie, bez widocznych zmian w mojej diecie.

dziś przyszedł wózek i gondola... takie wielkie kartony, ze chyba poczekam na meza i nie będe ich zaczepiac.
Humor powoli mi się poprawia, myślę, że to odreagowywałam ten szpital i stress po operacji Boguchy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry