reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Edysiek - bo boje sie dostac "karne punkty" za pisanie o dzieciach w dziale lo dietach :-p:-p:-p:-p:zawstydzona/y:

ja tez wole piec chleb niz kupowac, i robie to tylko jak mam czas! w tych kupnych to nigdy nie wiadomo co jest! marzy mi sie zrobic taki na zakwasie ale to chyba nie dla mnie :p

reklama
A powiedzcie mi co z rosołem? Czy moge zjeść chociaż talerz?

Edysiek piecze chleb zazwyczaj z tych gotowych mieszanek musze poczytać jak tam wyglądają wartości.Białko, węglowodany ;-)

Mateuszkowa super i gratulacje pierwszego ząbka :-):-):-D:-D

alusia fajnie ze masz maszyne do pieczenia, chcialabym sobie taka kupic kiedys..
poki co chleb robie "recznie" albo z uzyciem miksera i tez wychodzi :p

do pijacych zielona herbate - czy jest jakies ograniczenie na dzien ile mozna wypic?? ja wczoraj wypilam z 6 kubkow :szok::szok: a dzis bedzie chyba wiecej

Mateuszkowa gratulki 1 ząbka:-D
Co do herbaty to chyba ograniczeń nie ma chyba, że masz za wysokie ciśnienie bo zielona lubi je podnieść, a w ogóle to są rózne szkoły jedni piszą że nadmiernie spożywana wypłukuje minerały a inni, że można ją pić do woli:confused2: Ja piję 3 dziennie po 300 ml czasem 4

Mateuszkowa myślę, że dopóki dieta będzie naszym tematem przewodnim to będzie ok. A jak czasem coś tam o dzieciach napiszemy to nic się nie stanie ;-)
A co do tej zielonej herbaty to nie wiem ile można maksymalnie wypić w ciągu dnia :eek: Ja wypijam 3-4 dziennie.

Alusia talerz rosołu możesz zjeść na obiad. Nie trzeba ze wszystkiego rezygnować, ważne żeby zachować umiar. I myślę, że nawet dieta nie może być monotonna, trzeba ją jakoś urozmaicać.

I mnie korci, żeby w końcu spróbować samemu upiec chleb :tak:

Edysiek no to dobrze bo gotuje dzisiaj na obiad dla rodzinki i mam taaaką ochote. A truskawki z jogurtem naturalnym? Przepraszam że zadaje tyle pytań ale no chce to zrzucić a nie chce jakiś błędów popełniać.

Toxicstar super :) to gratulacje. Napewno to motywacja :))

toxicstar - super!!!!!! :-) cos mialas nam napisac i jakos umknelo ? :p

alusia wg mnie lepsze owoce niz jakiekolwiek podjadanie przekasek! ( chyba procz winogron i bananow ) a jogurt no coz,wapn i bialko jest potrzebne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Toxicstar super :-)

Alusia a pytaj ile chcesz, w końcu po to tu jesteśmy żeby sobie podpowiadać.
Na pewno truskawki z jogurtem mogą być, tylko wiadomo bez cukru. Zdrowsze to od takiego gotowego jogurtu owocowego zakupionego w sklepie. Teraz trzeba patrzyć na wszystko co się kupuje, bo większość żywności jest wysoko przetworzona. I nawet w takim owocowym jogurcie często owoców to są tylko minimalne ilości. Niestety za jakość trzeba płacić, choć i tutaj też cena nie zawsze gwarantuje dobrą jakość.

Zmykam po córcię do szkoły.
Miłego dnia babeczki :-)

reklama
Do góry