reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

dzień dobry

Kropeczka do usług :-D:-D:-D nie ma to jak na wątku dietowym opisywać kto co zjadł i ile :-D:-D zwłaszcza słodkości :-D:-D:-D ja od dziś zaczęlam znowu pić ocet, no zobaczymy..

Jolit@ a ja głupia wade wzroku mam, okulista pytal się mnie jak chce rodzic a ja, że nie wiem no i miałam " brak przeciwwskazań do sn " hahahaha teraz wiem, że to durne było no ale cóż... to nie chodzi o wade a raczej o odklejenie sie siatkówki, które może nastapic nawet przy minimalnej wadzie.. a rodzić ja też rodziłam tyle, 11 godzin od odejścia wód i pierwszych mega skurczy :baffled::baffled: eh........ masakra !!!!! nie chce tego pamiętać... i masz racje lęk o podwozie jest nieziemski.. a jak kamerki ?? :p

Toxi a to ci bułgar hahaha ;D powiedz mu, że sałatki wolisz ;D ale czy to wtedy będzie miałlo taki urok ?? ;-))

reklama
Dzień dobry :)
Co to ten ocet moje drogie i w jakim celu? działa?
Z tymi cesarkami to jest tak, że szpital "nie powinien" jej robić na życzenie. I nie chce, mimo wskazań. A tak naprawdę wiele zależy od lekarza, który ma dyżur. Słyszałam, jak 2 dziewczyny z patologii gin zapraszał przed obiadem na cc, bo "po co mają się dłużej męczyć" na tej patologii właśnie :tak:
Lekarze jednak decydują się na cc w ostatniej chwili.
Moja bratowa ma duuużą wadę -7/-10 i w okularach nie widzi dobrze. Dostała od prowadzącego ciążę ginekologa wskazanie do cc.
W jednym szpitalu powiedzieli, że sn, w drugim cc, ale najpierw spróbujemy sn. Próbowali 2 dni przez prowokację, zaczęła rodzić sn, mała się zakleszczyła w miednicy i wtedy dopiero zrobili cc i to z vacuum :szok: dramat!
Jolit@ - gdzie ma rodzić ta Twoja znajoma? w Polsce? Jeśli ma od swojego gina wskazanie do cc, to niech się z nim umówi, i niech on jej je wykona, tak miały moje koleżanki ze wskazaniem do cc.
Pierwszego porodu też wolę nie pamiętać (14 h) ale przy drugim wzięłam prywatną położną i miałam same luksusy. Urodziłam na zamówienie, bo położna wyjeżdżała na urlop :-) wzięła mnie na porodówkę o 11.30 (bez skurczy, bez rozwarcia) a Bartuś urodził się o 14.
p.s. co tam się dzieje na tych kamerkach? :szok:

Czekam w takim razie na listę pyszności, które skonsumujecie po occie ;) ;p;p;p
U Was też też taka piękna, słoneczna pogoda?

Kropeczka u mnie super słoneczko ;) właśnie piore pranie i wyrzucam na dwór :) wreszcie zaległośći wypiore :D ;)) bo pościel to jedynie moge na dworze wysuszyć :)

A co do octu to hamuje apetyt :) pije się go 3 razy dziennie po 2 łyżki na szklanke wody :) to ocet jabłkowy nie zwykły :) no i podobno jakoś reguluje metabolizm :D

witam,
dziewczyny ja mam wadę dość dużą wzroku ale ja po prostu poszłam do okulisty, stwierdziła, że nie ma ryzyka odklejenia się siatkówki i rodziłam każde naturalnie:tak: Miłosza 3h20 min, Olkę 1h10 min, Maksa 2h30 min;-) tylko za pierwszym razem nacięta byłam i w sumie kilka godzin po porodzie siedziałam już na doopsku:tak:

Jolit@ pytałaś ile zajmują mi ćwiczenia - otóż jedna seria ok 40 minut więc wczoraj wyszło tak ok 80 minut w sumie:tak:

Kropeczko co do steperka na pewno mięśni ci nie rozbuduje, właśnie super modeluje nogi, mięśnie może byś dostała gdybyś z 2-3 godziny dziennie na nim jechała a jak z 20 minut to na pewno muskułów od tego nie dostaniesz:tak:

A pogoda póki co ładna się zapowiada więc później na spacer szybko wybywam:-D

Dzien dobry
Kropeczka nie pytaj co jest na tych kamerkach ,eh ... to wlasnie to moje fiu zdzbiu w glowie :-D juz nie bede ogladac,bo wczoraj naprawde mnie wciagnelo...jedna laska siedziala i rozmawiala z gronem facetow ,smiesznie bylo :-D

Znajoma ma rodzic w Niemczech ...i nie jestem pewna ,ale juz ma chyba 'zalatwiona' ta cesarke ... ja nie jestem pewna czy ona bylaby w stanie urodzic,naprawde bo ona jest taka...mizerna ,mala,krucha -teraz widac jej tylko brzuch ,tak to wychudzona jest ta ciaza normalnie,zreszta troche zagrozona ta ciaza,brzuch jej czesto twardnieje ... termin ma na 22 czerwca ale jestem pewna,ze urodzi szybciej .

Zazdroszcze wam sloneczniej pogody,ja to kur*a mieszkam w krainie deszczowcow normalnie!! :wściekła/y: ogladalyscie zmierzch?? no,to u mnie by tez mogli ten fillm krecic bo u mnie wiecznie jest szaro,buro i ponuro ......:-( dzisiaj tez jakas mgla wisi i siorbi...eh,ja tez chce slonce :frown:

Alusia, ja byłam o włos od takiego porodu o którym pisała Kropeczka:baffled::baffled: vacum już było w pogotowiu.. eh..
długo by o tym mówić.. masakra jakaś nie pisze już nic, bo sie dołuje a PO dochodziłam batrdzo długo, cud , że mąż taki wyrozumiały, rodził ze mną może to dlatego ..

Jolit@ no opowiadaj :p tylko oglądasz, czy też sie udzielasz ????? :pPP

u mnie cudne słoneczko ale nie wiem czy wyjde przed południem:baffled: zresztą nie wiem co by sie stało, jakbym wyszła po południu, ale z domu wyniosłam takie dziwne COŚ - że trzeba szybko, szybko, wszystko w ciagu 2-3 godz zrobić, przed południem najlepiej, nawet jak forum rpzeglądam, to aż się nieraz denerwuje, że mam pare str do doczytania:baffled: chore to jakieś, wiem, ale takie dziwne COŚ, że nie zdąże i nie wyrobie się.. dziwnie bo zawsze jestem punktualna przed czasem a i w pracy było wszystko zawsze gotowe na zaś.. eh..:sorry2: mój mąż to ma mnie dość, bo tylko kłótnie o to, ja leżeć w łóżku w week nie lubie bo trzeba już, wstawać.. jakby ktoś mnie gonił..eh..

Oj Mateuszkowa ja to z kolei na wszystko mam czas ,bywa,ze wieczorem dopiero pranie skladam :sorry2: wlasnie nienawidze sie z rana spieszyc...tak jak to przedszkole,to nie tylko mala ale i ja musze sie przestawic ... od rana turbo zalaczyc ...bo tak to ja powoli sobie kawke pije i sie budze :-D
Mateuszkowa ze niby tez na kam siedze?? :-D hehe nie...kiedys mialam taki epizot,ze siedzialam ale na 'normalnym' czacie ,na onecie chyba a ta strona to jest 'zboczona' :-D oni chca tylko tam cycki ogladac... i tam jest glos,np. siedzi laska ,pisza do niej a ona nie odpisuje tylko odpowiada ...no wiec czytam sobie co do niej pisza i slucham co ona im odpowiada...polewke mam z tego :-D

Nie wiem co mam dzisiaj gotowac :confused: to jedyne o czym mysle od samego rana...bo mieso mam pomrozone i musze wczesniej zawsze wyjac.

Jolit@ - zrób naleśniki ze szpinakiem i fetą, albo pieczarkami i żółtym serem? albo zapiekankę z ziemniaków, wędzonej kiełbasy, boczku i brokułów (zapiekanki to taki trochę śmietnik jak pizza - wszystko pasuje).
Ja już mam włączony antyapetyt na cały weekend :wściekła/y:
Niedzielę spędzam sama z Bartusiem, Szymon jedzie do ojca, a mój B. - na giełdę samochodową, kupić części do forda swojej Mamusi bo wjechała pod tramwaj w lutym :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet słońce mnie nie pociesza.

reklama
Kropeczko Ty szpinakowa panienko hehehe ;-)))) nie martw się, ja ze złości nic nie jem a z nudow i owszem i na co mi ocet jak ta cholerna milka leży niedokończona w kuchni i co chwile robie wyprawy do niej i skubie :baffled::baffled::baffled::baffled:

Jolit@ a moze racuchy ?? albo jajko sadzone suróweczka i ziemniaki ? spaghetti ? jakaś ryba pieczona z pieczonymi ziemniakami ? ryż z warzywami ? to tak na szybko ..

Do góry