reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
dzień dobry

szaro, pada brr..

mały marudny :/

Gaja, mówisz, że mamy zmowę ? :-D:-D

Alusia u mnie było jajeczko na miękko i 3 kromki :zawstydzona/y:

Kropeczka mój na brzuszku przelezy cały dzień a i też wazy sobie bo już z 10 kg, raczkować - nie raczkuje, za to staje pewnie w kojcu i przy krzesełku do karmienia:baffled: co niestety mu utrudniam , bo jest na kółkach
przy meblach stać nie staje bo mu nie pozwalam - ze względu na klamki wystające :baffled::baffled:aha, no i czołga się jak żołnierz :-D zwłaszcza za pilotami i telefonami i kablami - cała długość, czasem włóczy jedną nogą hahaha:-D:-D:-D

u mnie znów kg na +, mam nadzieje, że to dlatego że @ będzie..

Hej Mateuszkowa ;* wyspana??
A chłopaki Wam lada chwile ruszą do przodu :) a po drugie mają czas ;) teraz się cieszcie jeszcze żę usiedzą w miejscu bo potem będzie tylko gorzej :p :)) ;P

A jakie plany na dzisiaj Kobietki macie? ;)

Alusia, wyspana ?no nie wiem..pobudka przed 7 ... a jak pada to czlowiek przymulony bardziej.. ja tam się cieszę, że mały jeszcze w miejscu, bo dzięki temu tak jak piszesz , czasu jest więcej , znam dzieci, co zaczeły raczkować i stawać w wieku 6-7 mcy!! to porażka :-D:-D

co do planów, to mały może jak wkońcu uśnie:wściekła/y: to zje kaszke, jedziemy go odstawić do babci i jedziemy na zakupy :/ bo w lodówce piszczy..

Aaaa zakupy ;) ja też bym musiała jechać ale jakos nie mam do tego natchnienia :) Dzisiaj nie chce mi się robić zakupów.

Właśnie oglądam z Jasiem Barbi i idealne święta ;)) ostatnio ściągłam sobie wszystkie filmy właśnie Barbie ;))

Cześć dziewczyny!

Gaja, no ze mną to trochę inaczej. Bo jestem bardzo pewna siebie, swojego ciała i swojej atrakcyjności. Ale jak wychodze, jak wracam do domu i patrze w lustro to mam dość. *_* Też mam masywne uda, i to mój największy kompleks. Ja mam rozstępy tylko na brzuchu i biodrach, cellulitu na szczęście mam mało. *_* Jak sobie tak czasem myślę jak wyglądałam przed ciążą too eh.. Mi do wszystkich mankamentów urody mojej to ciąża się tylko przysłużyła. Ale warto było więc nie płacze i pracuje nad sobą. :D

Alusia, no u mnie było na odwrót. P pracował bo pracował, pieniądze były n a koncie cały czas, ja nimi rozporządzałam, on mi zawsze mówił i pytał się czy może jak coś chciał. Potem zaczął zabierać większość pięniędzy ale to już nie ważne. Ee tam. Teraz będę mieć tylko swoje i nie będę się denerwować. :D

Kropeczka, żartowałam z tym wibratorem. :) Nie miałam okazji jeszcze bułgarowi wysłać znaczących spojrzeń. : P Nie wiem czy pierwsi czy którzy, zawsze spotykałam się tylko z Polakami. *_* Zobaczymy.

Właśnie dziewczyny! Pomóżcieeee miii.. słuchajcie. Miałam dziś iść do restauracji, zaprosił mnie na kolacje, wszystko cacy i w ogóle. Ale okazało się, że Maksia nie mam z kim zostawić. No to wyszło tak, że jak ja nie mogę iść na randke to randka przychodzi do mnie. Mam coś dziśśś ugotować na tą kolacje, nie wiem kompletnie co. -,- Weźcie dajcie mi jakieś pomysły. ;<
Poza tym dziś będzie cholera jasna romantycznie, dostałam jeszcze @. *_*

Toxi - dzień dobry :)
Polecam na kolację sałatki: lekkie z afrodyzjakami ;)
może grecka z fetą albo serem typu bałkańskiego? (ser w Lidlu, pewnie są tam te sklepy) do tego oliwki, pomidorki koktajlowe, sałata lodowa, świeży ogórek no i vinegret. Do tej sałatki robię grzanki w tosterze z białego pieczywa i podaję masło czosnkowe.
Pasuje też sałatka z owoców morza lekko uduszonych na maśle z ziołami.
Albo usmażona krótko pierś z kuraka (wcześniej zamarynowana w przyprawie do drobiu) + ryż + dowolnie usmażone na niewielkiej ilości tłuszczu warzywa np. na patelnię, albo papryka+pieczarki+pokrojone w drążki oliwki.
Do tego polecam wino a na deser truskawki z bitą śmietaną. :) nie wiem co lubisz, dlatego aż tyle nawymyślałam.

Alusia - mój już powinien się zabierać za to raczkowanie, najwyższy czas! ale znam też dziewczynkę, 2 kg lżejszą, która zaczynała raczkować w wieku 11 mies! :szok:
cóż, nie będę go zmuszać do wyścigu szczurów ;) ale leżenie na brzuszku ma obowiązkowe, i widzę, że z dnia na dzień jest coraz lepiej tzn. chętniej.
Alusiu, co do planów na dziś to: :no: kawa u rodziców po południu. To wszystko niestety.
Jak będziesz się wybierać do Sfery - daj znać!
Mateuszkowa - moje dziecię nie ma takiego mebla, przy którym może stanąć, u mnie albo regały, albo przeszklone szafy, sofa za wysoko. Staje za to w łóżeczku, no i chwyta się ubrań u kogoś na kolanach. Natomiast na brzuszku kładłam go nie dłużej niż kilka/10 minut dziennie. za mało...

Kropeczka, w Niemczech w niedziele są pozamykane sklepy -,-. I to najgorszy mój problem. Mam ryż i piersi z kurczaka. Nie mam przyprawy do drobiu. Myślałam nad ryżem curry z kukurydzą i kawałkami piersi z kurczaka. Wczoraj robiłam ciasto rabarbarowe, połowe dałam cioci, połowa mi została więc jakiś tam deser mam. *_* gorzej z tą kolacją.

reklama
Ryż i pierś to super pomysł! curry jak najbardziej pasuje, ja też używam, jak nie mam dedykowanej przyprawy + nieco czerwonej papryki (w proszku, jakiejkolwiek), bazylii, oregano co tam masz!
Poszukaj jakichkolwiek warzyw, do ryżu pasuje nawet tarta marchewka duszona albo seler/pietruszka. Curry z papryką nada odpowiedniego koloru i nie będzie wiadomo co to, a smakuje wyśmienicie.
I nie łam się menu - najważniejsza jest atmosfera :tak:

Do góry