reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Właśnie wróciłam z ogródka, plewiłam 2 godz. a dopiero połowa za mną :wściekła/y: A plecy mnie bolą. Dobrze, że w pracy siedze 8 godz. to odpocznę ;-), bo na razie jeszcze muszę chałupke ogarnąć, bo mi brudem zarośnie. No ale chwola relaksu się należy, najlepiej przed kompem popijając sok pomidorowy :-D

Gaja naprawde pięknie wyglądasz na tym avatarze :tak: Też na pierwszy rzut oka Cie nie poznałam.
Kropeczka ja mam swój warzywniak, a teściowa swój (jakoś tak lepiej:-p) i jeszcze mam taki mały ogród kwiatowy nad naszym stawem. Dla mnie praca w ogrodzie to sama przyjemność :-) choć przyznam, że mam tak dopiero tak od bodaj 3 lat, wcześniej mnie do tego jakoś nie ciągło. Chyba musiałam do tego dorosnąć :eek:

reklama
Hej
Kurcze mialam dzisiaj wlosy robic ,ale dostalam wiadomosc na fejsa,ze fryzjerka nie przyjedzie bo jej cos wyskoczylo i przelozone na jutro...no coz zrobic ,ale juz raz przekladalysmy ,bo okres mialam i powiedziala,ze w okres mi robic nie bedzie ,bo jeszcze zle wyjdzie i bede miala do niej pretensje :-D i teraz z takimi tlustymi wlosami musze czekac do jutra :sorry2:,no przeciez ich nie umyje skoro mam farbe jutro klasc.
Maja dzisiaj w przedszkolu znowu cyrk odstawila a ja wyrodna matka zostawilam ja z histeria i wyszlam :baffled: dobrze wiedzialam,ze innego wyjscia nie ma...siedzialabym tam z nia godzine i w ostatecznosci bym ja pewnie do domu musiala zabrac...a to nie sa poczatki przeciez,po prostu nie wyspala sie dzisiaj a moze i cos sie wczoraj wydazylo nie po jej mysli,ze dzisiaj zostac nie chciala...nie wiem. Nie ma tak,ze rozedrze jape i wychodzimy...niestety :no: i musi to zakumac.Ile nerwow mnie to kosztuje to wiem tylko ja.

Dziewczyny kupilam te rolki a boje sie ich :eek: qurcze ........nie myslalam,ze to takie trudne.Edysiek pisz mi tu szybko jak uczylas sie jezdzic:confused:

Gaja sliczna jestes :-)

Jolita ja się nie uczyłam, po prostu założyłam i próbowałam jeździć i jakoś od razu wyszło :sorry2: Teraz nawet nie mam czasu, żeby pojeździć na nich, może w weekend się uda.
Ja czasem farbuję na umyte włosy, tzn. nie na takie świeżo umyte ale np. dzień wcześniej, dla mnie to żadna róznica, zreszta jakoś nigdy nie zwracałam na to uwagi. Tak samo nie patrzę na to czy mam okres :eek: Podobno też ciasto się nie uda jak się ma @, w to też nie wierzę, bo sprawdzałam. Zresztą ja mam taką naturę, że też w żadne przesądy nie wierzę, olewam to i już :-p

Zbieram się już do pracy, miłego dnia babeczki :-)

Ostatnia edycja:
Edysiek ja tez nie wierze w jakies glupie przesady,ale ta fryzjerka mi mowi,ze zna przypadki ...:sorry2: co kobiety mialy okres i przez to im farba zle lapala ,ale to pewnie byl zwykly zbieg okolicznosci,moze zla farba,zle dobrany odcien,rodzaj wlosow itp. a to,ze akurat okres mialy?? na cos trzeba zwalic :-D a co do tego,ze tluste to lepiej bo to dla wlosa taka naturalna ochrona przed farba .

To odwazna jestes ,ze zalozylas i pojechalas...ja mam lek :sorry: boje sie ze polece na leb,na szyje...:-D w ogole rownowagi nie umiem zlapac ,majac je na nogach czuje sie bardzo niepewnie...;/

Ide pranie przerzucic z pralki do suszarki i powoli po Maje sie zbieram...

jestem i ja, nałaziłam się w tym ukropie że musiałam wrócić do domu i bluzkę zmienić bo wsio szybko-szybko i pot sie ze mnie lał:-p Ale zakupy zrobione podstawowe, reszta później, rachunki popłacone, Olce i Miłoszowi kupiłam już ubrania na komunię chrześniaka:tak: Masakra ile kasy poszło opłaty w tym m-cu 1200 zł bo bez prądu, ciuchy dzieci 80 zł, żarło 100 zł, chemia (pileuchy, płyny i proszek) 100 zł:confused::eek: i od razu odłożyłam też do naszej puszeczki na gorszy m-c:tak: No i za rolki dla chrześniaka 200 zł muszę zapłacić bo też zamówiłam i czekam aż przyślą.

Jolit@ jak ja kiedys za dzieciaka na rolkach stanęłam to myślałam, że nie dam rady, potem jakos poszło, my z Miłoszem za rok sobie kupujemy a Olce wrotki póki co, także na wiosnę następną też mam wydatki zaplanowane ale rolki i wrotki to każdemu na urodziny zrzutke zrobimy a sobie to T. ubłagam:-p i będziem sie razem we trójkę wywracać - dzieci razem z matką:-D

hej:sorry2:
nie umiem bez Was żyć :sorry2: rozmawialam z mężem o dziecku i wiecie ? on mówi, że teraz nawet byłoby dla nasd prościej z finansowego pkt. widzenia - ale nie wiem jak ja :p , im dalej tym sie bardziej myśli, zastanawia, odwleka.. eh. nie lubie takich decyzji podejmować :p a o wpadce narazie nie ma mowy bo się zabezpieczamy, więc jak ?! balkon znowu mnie dziś nawoływał.. " poseksij się na mnie poseksij.. " no i poszłam :zawstydzona/y:

Toxi wiesz, myślę, że to lepiej jak praca jest bo nie masz czasu na myślenie:cool2: a ;prezent super.. też bym chciała kiedyś jakies spa odwiedzić..

Alusia co się dzieje ?

Gaja, piękna kobieto :-D a z kasą to fakt jest i jej nie ma :no: podstawowe rzeczy tyle kosztują..

Kropeczka
dzięki, niestety dziś potwierdziłam w pracy to co wiedziałam od dawna, ale nie dopuszczałam do siebie.. eh.. niby nie zależy ale zależy .. takie to popaprane.. aha i chyba jedziemy na Chorwacje we wrzesniu - październiku, ciągle sobie odmawiamy, bo kase trzeba trzymać i na nic nie wydawać a potem zbiera się i zbiera i pieniądze idą na glupoty, więc pojedziemy chociażbyśmy mieli później głodować :-D i zazdroszcze tego warzywniaka..oj bardzo

Editek i jak? spacerek udany ? u mnie dzis było 29 stopni, to masakra w porównaniu z tym, że przed wczoraj było 12 :szok: a w niedziele również tyle i deszcz..

Edysiek lubisz sok pomidorowy ? ja sie zmuszałam, ale nie daje rady :eek:

Jolit@ i co z Twoimi włosami ? mówisz, że frytki będa na wieczór ? :p ( ja tak mówie jak mam tłuste to , że frytki można robić :p ) jakos przebolejesz a i ja farbuje na nieumyte zawsze nawet tak na farbie pisze, chyba lepiej wtedy chwyta, jak z Maia ?

jestem i ja znów, byliśmy na lodach z dzieciakami, tzn ja byłam bo T. już baluje na koncercie:dry: I tak zeszliśmy pol miasta, kupilam jeszcze kilka rzeczy bo i podpaski mi sie kończą a to mydło też w płynie puste, krem z filtrem dla dzieci (Maksa skórę musze szczególnie chronić więc wzięłam), mówię wam jak mi sie kończy to kończy sie wszystko, cała chemia, kosmetyki, żarcie itp itd:eek:
I już mam dość na dziś, cały dzień łaziłam, bo usiąść nigdzie nie można - meszek u nas zatrzęsienie:szok: ale przynajmniej tak sie nałazili, że kłócić sie nie mają siły i jest cisza:-p

Mateuszkowa to ja wiem czemu ty taką chuć masz, to podświadomość każe ci działać bo chcesz bobaska drugiego - ja tak miałam:-D:tak: I też uważam że lepiej póki młodszy Mati niż za 8-9 lat.

Gaja a jakie te lody były ?? :cool2: ale bym zjadła.. pamiętam jak opychałam się jeszcze przed ciążą, co wieczór prawie litr na pół z meżem..sernikowe...o smaku szarlotki z ciasteczkami...mmmmmmmmmmmm...........:cool2: co do dziecka to świadomie - pewnie sama wiesz ? - trudno sie zdecydować, Mateusza "odwlekaliśmy" półtora roku z robocizną :-D

ja tradycyjnie zdążyłam pokłócić się z mężem, tak, tak, norma!!! kiedyś jak zapuka do nas jakaś straż miejska czy cos to się nie zdziwie bo takie ku........ leciały, że dramat, najgorsze jest to, że minęło ok 30 min. i jest cisza i tak jakby sie nic nie stało :eek: wiem, czas na leczenie :p

Lody to Grand w czekoladzie mlecznej z migdałami:zawstydzona/y: ja pół zjadłam i pół Maksio:sorry2:

A co do kłótni to my bardzo rzadko sie kłócimy ale jak już to też leci łacina aczkolwiek ja to tylko zaczynam kląć jak mój T. zacznie bo pokazuję mu wtedy jak to brzmi gdy do drugiej osoby k..y i h..e i inne określniki osoby i osobowości brzmią i jakie przykre potrafi to być, no i za każdym razem mówię, że akurat dzieci tego słuchać nie muszą - sama pamiętam jak moi rodzice potrafili sie kłócić i jak mnie to bolało wtedy:zawstydzona/y: więc ja jak już to klnę sama pod nosem:tak:

Ale dziwię się że po sexiku na kłótnie wam się zebrało, mój T. to potem potulny jak baranek chodzi:-D

reklama
Gaja no właśnie PO zawsze są jakieś chore sytuacje, nie wiem o co chodzi :eek: czy to za mało czy jak:sorry2:

staram się też ograniczać, ale powiem Ci, że ostatnio tak zaczęlismy bluzgac też w normalnych rozmowach, że strach :szok: i trzeba to skończyć bo zaraz mały zacznie powtarzać przecież, a niestety nie tak łatwo bo to jak nałóg :cool2:

i żeby było lepiej, ja nie paląca od paru dni mam takie ciągoty na fajki , że chyba sobie kupie.. az czuje smak papierosa w ustach :cool:

Do góry