• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Asiu, wszystko można zrzucić, może dietetyk by coś pomógł? Mój tata ma problemy z tarczycą i jest też przy sobie i za cholere nie może schudnąć, ale lubi zjeść więc na jedno wychodzi. Jakoś sobie poradzimy i wesprzemy! : )

Całą litrową butelke kubusia wypiłam,. tak mi się spac chce, ze no juz nie moge. o,O i jeszcze do tego głowa mnie zaczęła boleć. super.

reklama
jestem ponownie, musiałam się zmobilizować i choc na godzinę ruszyć doopsko z mieszkania, bo ja straszny zmarźlak jestem i w taka pogode jakoś niespecjalnie chce mi sie spacerować:baffled:

Butterfly witaj, myślę, że z naszą pomoca choć cos sie ruszy z wagą a dietetyk dobra myśl, bo koleżanka miała problemy ze schudnięciem przez tarczyce i wiem, że porady dietetyka jej pomogły ale niestety nie napiszę Ci o co w tym chodziło:sorry2:

wiem, że dużo zależy od lekarza właśnie też aby właściwie dobrał hormony a dietetyk dobrał z kolei dietkę, koleżanka w ten sposób zrzuciła ponad 10 kg:tak:
A Ciebie by ratowała operacja tarczycy? Tak pytam bo widzę, że o dzidziusia się starasz. Z kolei moja dobra przyjaciółka ze studiów miała z nią problemy i jakoś rok temu miała operację i teraz jest w 4-tym m-cu ciąży a tak każdy lekarz wcześniej jej mówił, że nawet gdy zajdzie w ciążę będzię jej ją trudno utrzymać, po operacji i bez problemów zaszła i wszystko z maluszkiem i nią jest ok.

gaja23 pomimo tego że mam 20 lat ( niedługo 21 ) i na moje problemy zdrowotne które mam od 16 roku życia zdecydowaliśmy się na dziecko...(chcieliśmy próbować) mam nieregularne miesiączki czasami ich brak ... chodziłam od lekarza do lekarza ale woleli mi tylko dawać tabletki antykoncepcyjne od których też troszkę tyłam... Chodziłam do dobrej kliniki w Poznaniu ale ze względu na przeprowadzkę szkoda było mi dojeżdżać 100km i teraz bardzo żałuję. Tam lekarka wzięła się za mnie- konkretne badania,konkretne leki w tym na cukier i tarczycę. Poszłam na wizytę u innej ale ta miała za nic moją tarczycę i historię choroby bo jej wszystko przedstawiłam dała mi też tylko antykoncepcje na regularne miesiączki, odstawiłam anty i okazało się,że jestem w ciąży! niby wpadka bo się tego w życiu nie spodziewałam, bo jechałam do ginekolog z nastawieniem na próby ciąży a fasolka była, po 3 dniach od wizyty poroniłam, mam wysokie TSH bo aż 4,71 ... poprzednio brałam na tarczycę euthyrox n 25

E na wiek nie zwróciłam uwagi bo sama w wieku 21 lat zostałam mamą:tak: I też na studiach:-D
A jak wygląda twój dzień pod względem ruchu i posiłków, co jadasz?

reklama
gaja23 jestem na diecie niskowęglowodanowej ;-)nie jadam białego chlebka,ryżu,makaronów,ziemniaków,zup,buraczków i przede wszystkim słodkiego! co do diety to dużo rzeczy nie jem, staram się ćwiczyć regularnie- rowerek, a6w

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry