reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Miłosz ma może z 20 metrów do szkoły:confused2:
Olka chodzi na 8 do 15:tak:

Ja wiem, że powinnam spokojnie ale zaczynam spokojnie a on mi focha wali i burczy to nie mogę no nie mogę:confused2: Boże mnie mama tylko w pierwszej klasie zaprowadziła potem chodziłam sama a on ma problem:confused2:
No mówię wam masakra jakaś ale on tak ma nie postara sie poświęcic czasu na coś tylko jak nie wyjdzie to nie i koniec i foch. Ech dzieci

reklama
Ala no mam nadzieje, że badanie wyjda ok ..eh.. co do pampków to poszukam, dzięki! my za rok jesli chcemy jechac na cos zorganizowanego - a chcemy to najpóźniej w czerwcu przed 2 urodzinami Mateusza, żeby miał za darmo, później ślub brata więc trza już kase odkładać :-D:-D i wreszcie okularki przetarłaś, no super :D że widzisz rożnice

Gaja tule :*** mój też taki "cycuś" matko, musimy te chłopy wychować bo się lalunie zrobią :D ale coś prawdy w tym jest, że synusie to mamusine wychuchane ;-) będzie dobrze :**

aaa i mój Mateo chodzi, rozszalał się nad morzem i teraz sie puszcza, dystanse krótki, dłuższe, jednak dalej czujnie patrzy czego by się złapać :tak:i musze mu nakupić skarpetek bo noga tak mu urosła, że małe wszystko i jakieś czapki czy coś..ehh kombinezony i bluzy, wszystko małe :D

Dorka ja właśnie na allegro zamówiłam już rajtuzki dla Olki i Maksa a dla Miłosza skarpety z Yorkera. No jesień się zbliża, za m-c jeszcze po 2 pary dokupię i będą mieli już:tak:

Co do pieluch wypróbowałam chyba wszystkie, huggiesy przeciekały, Rossmany też, dada chyba też, pampki sleep&play były fajne ale częściej zmieniałam bo cienkie ale wygodniejsze dla dziecka. Generalnie żadne mnie nie zachwyciły.

Gaja a ja znowu używam z dady i uważam że są super :-D ale no u mnie Olo był uczulony na orginalne pampersy więc w sumie żadne inne nam nie pasują :crazy: a co do szkoły to napewno się przyzwyczai nie martw się :** a Olka dzisiaj od razu na głęboką wode co? Żadnych zajęć adaptacyjnych nie było ? Myślisz że będzie płakać?

Mateuszkowa super żę Mateusz chodzi :tak: gratulacje :* a co do synusiów to mój już się nie może doczekać bo on "ma dość swojej rodziny i chce iść do dziewczyn" :-D:-D teraz siedzi w wannie i się myje :-D

A i wreszcie zamówiłam spacerówkę o taką:
Do 25 kg,OCIEPLACZ GRATIS,POZYCJA LEŻĄCA_Aluminium (2600625317) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolor pomarańczowy, niewysoka cena i udźwig do 25 kg a to mnie zadawala bo prawie wszystkie spacerówki maja do 15-18 kg a Maks ma już 16 to możliwe że taki by mi się rozkraczył

Ala Olka to już nie mogła sie doczekać aż pójdzie do przedszkola bo to jej 3 rok w tym przedszkolu :) Także do starych znajomych wraca ;)

Witam siem i ja:-)po bardzo intensywnym weekendzie i pozegnaniu wakacji hihihi
W sobotę jak zwykle pojechaliśmy na wioskę mały latał jak opetany a ja oczywiście za nim ale to dobrze, a potem przyszli znajomi i siedzieli do 1:30 w nocy a maly oczywiśćie wstał sobie o 6:20 spooko. Ale sami ich zaprosiliśmy do nas bo wyjść z nim gdzieś i ganiać za nim ani nie usiąśc ani nic to już wolę w domu być.
W niedzielę znowu na wies bo babcia J miała imieniny i trza było jechać, mały nie wychodził z palcu zabaw i musieliśmy się zmieniac.Od podnoszenia go na zjeżdżalnie normalnie mam mięśnie jak pudzian hihih;-).
Oczywiście dietę zachowuję nie ma to tamto dzisiaj zjadłam już jajko a na biad jakieś warzywka sobie zrobię i gitara:-).

Gaja fajna ta spacerówka i nie droga, a co do kupowania to ja mojego też muszę zaopatrzyc w rajtuzki wlaśnie i może jakas kurteczkę bo ma dwie ale cieniutkie a chcę taką na polarku. A gdzie zamawialaś te rajtuzki?

Alusia ciekawe jak Jasio się zaadaptuje czy nie będzie się bał zostać?

Mateuszkowa no zuch chłopak teraz to dopiero będziesz mieć prawdziwe urwanie głowy hehe
Edysiek widać że wypad się udał heh

W sumie ta szkoła nie jest taka zła trochę spokoju będzie przynajmniej z rana:-)

dzięki kochane, ale chodziło mi o poeluchy DO PŁYWANIA :D na codzień mamy od dawien dawna dwie marki, którymi się posiłkujemy, ale na basen na pewno odpadaja rossmanowe swimmersy ..

Gaja bylam w sklepie i zbierałam szczęke z ziemi..jakie ceny :szok: 150 zł za SAMĄ KURTKE zimowa a spodnie drugie tyle, no posrało ich, do tego przecież jeszcze czapka, szalik , rękawiczki i 400 zł na jeden sezon:eek::eek: dlatego kupimy uzywany kombinezon 2 cześciowy a cenią też się nieźle bo po 150 zł używki na all wpadły mi w oko !!!! bluzy i spodnie tez uzywki kupię czyli jak zawsze, za to skarpety nosz 20 zł za 3 pary i to bez anty poślizgów pokićkalo ich!! i to jeszcze na niemowlakach już nie ma bo do rozm 21 są a na starszych są już takie brzydkie i to wielkie i cienkie..eh :/ w czarnej dziurze jestem.. fajny wozeczek , ale ciężki jak dla mnie, w zasadzie mysłałam, że taki 2 latek to wózek używa sporadycznie..a tu prosze..kurcze człowiek sie uczy cały czas hehehe :D ja mam już dosyć np. butelek z tej zmywarki kurde jak przeszły pomidorami wszystko jest buro pomarańczowe:cool::cool::cool::cool:

Editek szykuje się na maraton hehe ;-)
Ala buhahahah uśmiałam się :-D mężczyzna hahahaha dorosły hahaha poczekaj jeszcze dziś będzie sie tulił do mamy :-D:-D

zaraz film lecę oglądac, od kąd mały przestawił się na 1 konktretna drzemkę ( tfu tfu ) mamy czas na film w ciągu dnia :D

Dorka wózek to może używać sporadycznie ale jak idziesz na krótki dystans i siedzisz w jednym miejscu np na placu zabaw a jak ja maszeruję kilometrami i niosę 5 siatek zakupów to wyobraź mnie sobie z Maksem na ręku do tego:confused2: A cięzki to dobrze solidniejszy będzie, ja i tak na parterze w garażu zostawiam także mi to tito:-p
A i Maksio uwielbia sobie komara uciąć w wózku

Witam :-)
Ja już po pracy, obiadek wcinam :-p

Gaja no nieźle młody Ci ciśnienie podniósł.
Moja dzisiaj sama musiała sobie radzić, bo niestety mama w pracy ;-) Coś jej to nie na rękę wczoraj było, ale trudno. Tyle dobrze, że jej młodsza kuzynka też miała rozpoczęcie w zerówce, to szwagierka je obie zawiozła.

Ale rano nie obyło się bez telefonu. Dzwoni, że nie ma się w co ubrać, bo bluzka za mała :szok: Ja jej wczoraj wszystko naszykowałam, ale nie mierzyła. Na koniec roku była dobra. A tu dzwoni, płacz i lament, że rękawy za krótkie :baffled: Jakoś dała radę, założyła sweter i było dobrze.

Alusia Jasio został bez problemu ? Napisz potem jak wróci, jak tam wrażenia :-)
U nas rozpoczęcie było na 8 w kościele, a potem do szkoły gdzieś na 9:30.

Mateuszkowa i jak tam po rezonansie ? Będziesz znowu miała niemowlaka w domu ? :-D
A to prawda, że ciuchy dla dzieci drogie, obłęd jakiś. Jak trafisz na używane to kupuj. Moja córa jak była mała to miała dużo ciuchów z lumpków. A jeszcze te niemieckie, to sto razy lepsze jakościowo od naszych, nawet używane.
Teraz to sobie mogę pomarzyć, byle czego nie założy :eek:
Wczoraj na zakupach chyba z pół godziny wertowałam legginsy, bo ona tylko takie spodnie nosi. Inne są be, albo gryzą, albo drapią :baffled: albo nie nadają się do noszenia :baffled:

Editek po takim intensywnyn weekendzie na pewno coś ubyło :-)

Kropeczka ??? Miałaś się odezwać, chyba już się ogarnęłaś po powrocie, co :-p

reklama
Hej :))
No Jasio poszedł do przedszkola heh :)) na początku w domu i w aucie był cwaniak bo on chce do przedszkola a potem jak zobaczył tyle dzieci to troszke się zmieszał ale ogolnie nie marudził tylko mu nie odpowiadało że ma siedzieć na dywanie a nie może zaraz się bawić :-D o 17 go odbieramy więc wydaje mi się że źle nie będzie :-):-).

Mateuszkowa co do wózka i 2latka to zależy od dziecka bo u mnie np Olo odkąd nauczył się chodzić nie będzie siedziałw wózku i już ! :crazy: i czasami pokonuje z babcią takie dystansy że mi sie nie chce iść a on wali do przodu :-D mamy lotnisko ok.2,5km przez las od nas i Olo często gęsto chodzi tam z babcią. Tam i wraca powrotem na nóżkach !! :-D:-D a jak biore wózek np na zakupy i chce żeby w nim siedział to ni ni bo on woli lecieć na nóżkach.
Podziwiam Twojego synka Gaja że on tak grzecznie siedzi :tak: a śpi Ci ogólnie w dzień czy tylko w wóżku?
A co do kombinezonów to ja dla Olka mam od Jasia z tamtego roku a dla Jasia kupie spodnie w ciucholu i kurtke też bo mnie poprostu nie stać i tyle :no: jedynie buty nowe bo to podstawa !! No a czapki, rękawiczki i szaliki kupi babcia jak ładnie ją poprosze :-).

Edysiek to maż już powoli dorosłą córcie jak tak sama się wyszykowała :tak: pewnie ślicznie wyglądała na rozpoczęciu :-D a od jutra już normalne lekcje? Plan już ma? :-D\

Editek super że dietę trzymasz a co do gości to ja mam to samo :-) jeszcze najlepiej jak przychodzą jak dzieci już śpią wtedy jest spokój !! :-)

Do góry