phoenix
Fanka BB :)
Jak nie macie nic przeciwko to chętnie rozgoszczę się w Waszym kąciku :-) Mam wagę ... dużą, dużo za dużą ;-) No ale postanowiłam się zabrać za siebie bo staranka mamy zaplanowane od kwietnia/maja, a do tego czasu przydałoby się schudnąć, żebym w ciąży nie doszła do setki, bo byłoby nieciekawie... Mam 175cm i mocną budowę, wg profesjonalnych medycznych wyliczeń optymalne BMI to 24, no ale mam wyższe i to sporo bo koło 29 - dlatego zabieram się za siebie :-)
Kupiłam sobie dwa stepery (skrętny i huśtawkę) i odkąd przyjdą będę ćwiczyła minimum po 30 minut na każdym plus dietka. No a dieta to klasyczna MŻ (bo takie restrykcyjne budzą we mnie bunt i długo nie umiem wytrwac ;-)), 5-6 posiłków dziennie, kalorii około 1900-2000. Zapotrzebowanie kaloryczne obecnie mam około 2400kcal/dobę więc nic tylko jeść - ale powoli musze przestawić sie na jedzenie z głową, a nie na dwa odromne posiłki dziennie - po pracy i potem w nocy bo od tego tłuszcz mi w tyłek idzie ;-)
To pokrótce tyle o mnie, potaram sie tu do Was jakoś wpasować :-)
Pozdrawiam, P.
Kupiłam sobie dwa stepery (skrętny i huśtawkę) i odkąd przyjdą będę ćwiczyła minimum po 30 minut na każdym plus dietka. No a dieta to klasyczna MŻ (bo takie restrykcyjne budzą we mnie bunt i długo nie umiem wytrwac ;-)), 5-6 posiłków dziennie, kalorii około 1900-2000. Zapotrzebowanie kaloryczne obecnie mam około 2400kcal/dobę więc nic tylko jeść - ale powoli musze przestawić sie na jedzenie z głową, a nie na dwa odromne posiłki dziennie - po pracy i potem w nocy bo od tego tłuszcz mi w tyłek idzie ;-)
To pokrótce tyle o mnie, potaram sie tu do Was jakoś wpasować :-)
Pozdrawiam, P.

nie potrafię sobie odmówić większości rzeczy, ograniczam je tylko
Jakoś tak wyszło. Nie wiem czy dam radę dzisiaj ćwiczyć. Jak Angela wróci ze szkoły to muszę do miasta jechać. Dzisiaj nie idę do pracy, ale i tak cały dzień zajęty.
stepery fajna sprawa, ja uwielbiam wioślarza.. ale poki co nie mogę sobie na to pozwolic :/