reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Lolitka, sprawdziłam przeciwciała sprzed roku (ostatnie niestety leżą w klice- głupia ja!). anty TPO miałam 8 (norma <34) a anty TG 9 (norma 115).
Rozumiem że w zeszłym roku było ok ;) pytanie co teraz...
Cholera zła jestem że takie numery wychodzą, a z drogiej strony gdyby nie wasze wpisy na forum...
Trza brać sprawy w swoje ręce, zero zaufania do lekarzy...

reklama
Czesc dziewczyny ja jestem przed in vitro pierwsza proba , ze mna wszystko , maz byl chory i mamy zamrozona sperme, teraz czekam na okres.... i zaczynamy terapie chormonami :) strasznie sie boje, lekarz powiedzial ze dostne tylko jeden zarodek, boje sie ze sie nie uda :/ czy moge zarzadac ze chce dwa. mamy tylko jedna szanse bo na wiecej nie bedziemy miec prob pieniedzy :/

isia - nie, ivf nie ma znaczenia. tradycyjnie data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki to poczatek ciazy

beta - no lepiej zeby nie bylo przeciwcial, wiec dobrze ze wczesniej nie mialas bo one najwiecej brudza. i tak, lekarzom sie do konca nie wierzy. zawsze trzeba zweryfikowac co robia w niezaleznym zrodle. to nie angina gdzie sie nic nie placi. my placimy duza kase i lepiej nie liczyc na to ze lekarz zrobi wsio jak nalezy. czasem zrobi a czasem nie zrobi

joweg - a dlaczego tylko 1 zarodek?

Jaką masz rezerwę? ja 1.0 (badane przed pół roku); teraz boję się badać bo się zdołuję i niepowodzenie murowane...
Widzę,że u ciebie odwrotnie lekarze zadziałali- najpierw mniejsze potem większe dawki. Trzymam kciuki żeby te 2 jajeczka były TYMI jajeczkami.

Lolitka,
ja mam totalnie ograniczone zaufanie do lekarzy tak w ogóle (na paru partaczy trafiłam w życiu), ale tę jedną dr sobie upatrzyłam bo i lat parę ma, dużo ze mną dyskutowała, odpowiadała na wszelakie pytania, brała pod uwagę różne opcje, miała odwagę opierniczać jak robiłam coś na własną rękę itp. No ale widzę że i ją pod lupę wezmę:)
Szkoda, że tak mało się na tym wszystkim znam, ale też prawda że nie trzymam kopii wyników = sama sobie winna jestem, że nie weryfikuję wszystkiego co mi mówią...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kochana to Ty masz rezerwę ok, wynik 1 naprawdę nie jest zły, ja mam 0,1 tylko robione po antykach, i dr z bociana powiedział,że po antykach wynik niewiarygodny więc troche się pocieszam, a wogóle to i tak on do AMH podchodzi z rezerwą woli chyba patrzeć na FSH.

kochana to Ty masz rezerwę ok, wynik 1 naprawdę nie jest zły, ja mam 0,1 tylko robione po antykach, i dr z bociana powiedział,że po antykach wynik niewiarygodny więc troche się pocieszam, a wogóle to i tak on do AMH podchodzi z rezerwą woli chyba patrzeć na FSH.

Tu na forum dziewczyna zaszła w ciążę z AMH 0,6 więc nie traćmy nadziei. A FSH jakie? chyba juz cię kiedyś pytałam, nie pamiętam...
U mnie było ok 11, potem spadło do ok 7, teraz juz odmawiam badania :)

Betabeta u mnie na tydzień przed stymulacją hormonalną tsh wynosiło ok.4,80.Zaczełam brac eythyrox sumie na 2 tyg.przed punkcją i transferem.Pomimo że miałam wysoie tsh(przez 2 tyg eyhtyrox pewnie niewiele zbił tsh)udało sie i jestem w ciąży.Teraz po ok.4 miesiącach tsh doiero spadło mi do 1.3.Wiec jest szansa przy takim tsh zajsc w ciąze

Dzięki za info.
Jesteś dowodem że można (gratulacje!!), ale martwi mnie że tak długo wynik spadał. No cóż, zobaczymy jak ja zareaguje na leki.

reklama
Betabeta - u mni FSH w tym cyklu wynosiło 8,40, miesiąc temu jak byłam pierwszy raz na wizycie 18,70, a jeszcze wcześniej jak sprawdzałam, najwięcej 11 z kawałkiem, ale mój wcześniejszy dr nie kazał się niczym martwić bo norma była do 12,5, i nic nie wspominał mi o żadnej rezerwie jajnikowej. Pamiętam, że raz zrobiłam FSH w 2 d.c jak byłam bardzo zdenerwowana (byłam z mamą na pogotwiu) i wynik wyszedł 15 i coś, jak zobaczyłam wynik powtórzyłam go za dzień już mniej zdenerwowana i wynik wyszedł 10 i coś i lekarz mi powiedział, żebym nie robiła FSH jak jestem zdenerwowana bo wynik będzie niewiarygodny ha ha ha łatwo powiedzieć.

Do góry