reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
JoM - no ja tez slyszalam i nawet kiedys sama polecalam ale po zglebieniu tematu.... nie ma dowodow naukowych na to zeby wino cos poprawialo a napewno szkodzi przy staraniach w ciazy i samej ciazy

Minie2011 dzięki ja też tak poprzednio robiłam , no ale teraz już nie wiem ...

lolitka200
a wiesz coś na temat aspiryny , czy ma dobry wpływ

mozlwe nie wglebialam sie z tego co wiem pierwsze 2 tyg nawet po zajsciu podobno nie szkodzi gdyz nie dochodzi do plodu..zreszta gdyby tak bylo to rety baby biore niebezpieczne leki na pocz.nieswiadome ciazy chyba w takim przypadku musialy by sie rodzic prawie tylko chore dzieci:/
na pewno jednak wino szkodzi w ciazy i nawet mnien nie przekonuja argumenty lekarzy tak tak niektorych ze lampka wina nie szkodzi...owszem szkodzi i to bardzo!dlatego w ciazy nie wypilam ani grama alkoholu...

Minie2011 masz 100% rację w ciąży 0 alkoholu .
A może Ty coś słyszałaś na temat brania chyba aspiryny na endo

Witam Was dziewczyny,
Staramy się o maluszka już ponad rok i nici, jestem po 2 inseminacjach, teraz czekam na 3 i jeżeli ta nie wyjdzie to lekarz proponuje nam invitro- narazie nie pytałąm go o szczegóły, ale już teraz pomału zaczynam o tym myśleć, tymbardziej, że u nas były super warunki ostatnim razem i mimo to się nie udało.
Moje pytanie: jak długo trzeba organizm przygotowywać do invitro??? Dodam, iż u nas problem jest po stronie M, ja jestem książkowym przykładem płodnej kobiety...

reklama
sylha mam ten sam probem, maz jest "winny" a ja kobieta zdrowa jak rydz;)
specjalnie wiec nie musisz sie przygotowywac...mozesz niemalze z biegu ustalic leczenie z klinika a oni cie juz pokieruja porobia badania itp.i masz ogromne szans ena powodzenie mysle:)

sluchajcie o aspirynie niewiele wiem...a juz najmniej jesli chodzi o ciaze i staranka ale zawsze myslalam ze aspiryna raczej nie wskazana a tu masz...co wy piszecie;)nie powaznie nie mam pojecia...ja w ciazy nawet apapu nie bralam..dmuchalam na zimno..tylko raz mi sie zapalenie pecherza przypaletalo i musialam brac antybiotyk ale..bezpieczny dla dziecka...

Do góry