reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie czy bolą bolały was piersi przy stymulacji? Ja mam bardzo wrażliwe zawsze od dnia owulacji do dnia okresu czyli prawie 14 dni i trochę się przestraszyłam że mnie bolą. Boje się przedwczesnej owulacji, ale to chyba niemożliwe będąc na takiej chemii :)
Na dopalaczach wszystko idzie swoim rytmem i wszystko jest pod kontrolą także objawy w naturalnym cyklu a na dopalaczach to inna bajka . A cycuszki bolały i spuchły

Dziewczyny, pytanko mam. Czy któras leczy sie w INvikcie w Gdansku i miała wlewy z Intralipdu na zbicie NK? Ja jedno szczescie juz mam i teraz szykuje sie do kolejnej procedury. Problem w tym ze w poprzedniej ciązy miałąm cukrzyce ciążową wywołaną min. sterydami. teraz ponownie zaczełam brać sterydy i cukry są mega wysokie. Wyczytałam, że można wlewy zrobic zamiast sterydów. W poniedziałek mam wizyte i zaczne gonapeptyl.
Ja mam wlewy z intralipidu, ale tez encorton.
Moj lekarz na poczatku nie chcial mi dac encortonu, bo mowil ze intralipid dziala podobnie jak steryd a jest bezpieczniejszy.
Teraz podchodze do IMSI( wczesniej normalnie sie staralam) i moze dlatego dostalam encorton, ale powiem ze caly czas trulam lekarzowi zeby mi go dal.
Na nk jest tez colostrum.
Encorton podnosi cukier i jak go bierzesz to najlepiej stosuj diete cukrzycowa, albo moze niech lekarz da jakis lek na ten cukier, nie wiem tak mysle.
Jesli chodzi o mnie to ja na samym intralipidzie bym sie bala podchodzic, ale to tylko jest moje zdanie. Ja czuje poprostu ze musze miec encorton.

a jest wiele dziewczyn które podchodzą pierwszy raz? Tym którym się udało to za którym razem? I te które jeszzce działają które to wasze podejscie? Niestety nie zdołałam przeczytać wszystkiego od początku :) nie do ogarnięcia :)
Kochana podchodzilam pierwszy raz na wiosne 2013, udalo sie za 1 razem i dzis mam 2,5 letniego synka :-) niestety nic sie nie udalo zamrozic, wiec teraz tj w lutym wystartowalismy od poczatku i tez sie udalo :-) wczoraj bylam na usg, moja dzidzia ma juz 13mm :-) :-) :-) wiara czyni cuda, mi to bardzo pomoglo szczegolnie za 1 razem, ja uwierzylam ze sie uda i jakos poszlo.

Moj lekarz na poczatku nie chcial mi dac encortonu, bo mowil ze intralipid dziala podobnie jak steryd a jest bezpieczniejszy.
Teraz podchodze do IMSI( wczesniej normalnie sie staralam) i moze dlatego dostalam encorton, ale powiem ze caly czas trulam lekarzowi zeby mi go dal.
Encorton podnosi cukier i jak go bierzesz to najlepiej stosuj diete cukrzycowa, albo moze niech lekarz da jakis lek na ten cukier, nie wiem tak mysle.
Jesli chodzi o mnie to ja na samym intralipidzie bym sie bala podchodzic, ale to tylko jest moje zdanie. Ja czuje poprostu ze musze miec encorton.

a ja przy encortonie napycham się pączkami :errr:

A leczysz sie w Invikcie w Gdansku ? Ile kosztuje wlew? Daje ginekolog czy trzeba isc do imunologa.
Jestem pod opieką diabetologa, dostałam leki ale to słabo pomaga. Boje sie ze sterydy rozbujają mi cukrzyce na zawsze.Ja biore metypred. W ciąży też go brałam do 3 msc.

A leczysz sie w Invikcie w Gdansku ? Ile kosztuje wlew? Daje ginekolog czy trzeba isc do imunologa.
Jestem pod opieką diabetologa, dostałam leki ale to słabo pomaga. Boje sie ze sterydy rozbujają mi cukrzyce na zawsze.Ja biore metypred. W ciąży też go brałam do 3 msc.
Ja lecze sie w Provicie w Katowicach.
Najpierw musialam isc na wizyte do immunologa ktory tam pracuje i ona dala mi skierowanie na wlewy i teraz jezdze tam na nie co 4 tygodnie.
Wlew kosztuje 400zl i tam masz 2 buteleczki intralipidu i 2 butle jakiejs kroplowki. Lezysz tam ok. 4 godzin.
Nie wiem co Ci doradzic...wiec nie bede doradzac bo nie chce byc zlym doradca. Jesli chodzi o mnie to balabym sie zaufac samemu intralipidowi. Ale podkreslam to jest tylko moje zdanie i moje odczucia.

Dziewczyny! Przy niedzieli też nie proznujemy ;)

KWIECIEŃ

3: natula - crio

4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
4: martka83 - kroplowka przed crio
4: pisanka89 - transfer
4: ewelin86 - info o zarodkach 
5: malina780 - punkcja
5: martka83 - crio 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
6: megi - podgląd w trakcie stymulacji
6: kasia_basia - transfer
7: ewa262292- crio
7: Bety72 - crio
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
Annemarie - transfer  
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ile musi byc przerwy w sexiku przed punkcja zeby przerwa nie byla za dluga i za mala???
Jak to z tym jest? 4 dni? Tylko skad bede wiedziec kiedy bedzie punkcja?

reklama
Strawbelka zaczynasz stymulację? Co za zastrzyk? Gonapeptyl? Mnie jutro czeka drugi :)
Wstrzemięźliwość (w Invikcie) 3-5 dni z tego co pamiętam

Co do ananasa dziewczyny, to można ale z umiarem i dojrzałego :) Nadmiar bromeliny, którą zawiera może powodować skurcze. Ja wciągam orzechy brazylijskie. Na endo podobno działa też czerwone wino, no ale alkoholu sie nie zaleca więc..?:)

Do góry