reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hmm, kajka pisze, ze jest refundacja. Ja już nie wiem :/

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Aniko nawet teraz na ostatniej wizycie lekarz powiedzil że jeszcze zdążymy z lutinusem na refundację bo później to kosmiczna cena. No ale tak jak mówię mnie go odrazu w klinice wydali .[emoji5][emoji4] ale może jeszcze jakaś dziewczyna się wypowie to będziemy wiedzieć dokładniej

Jeśli chodzi o luteinę to sprawa wygląda tak:
1. Luteina podjęzykowa 50mg - na R (ryczałt) 10,12 ; na 100% 14,70
2. Luteina dopochwowa 50mg - na R 5.84 ; na 100% 28,58
3. Luteina dopochwowa 100mg - na R 6.08 ; na 100% 54,40
4. Luteina dopochwowa 200mg - na R - nie ma ; na 100% ok. 100zl - chyba że można gdzieś taniej dorwać
5. Lutinus dopochwowy 100mg - jest najdroższy, tylko na 100% ok.200zl....

jest jeszcze na pewno prolutex w zastrzykach, który podobno przyswaja się najlepiej. Ale 7 zastrzyków kosztuje ok. 140zł, więc na dłuższą metę to zabójstwo :P

jeśli chodzi o te ceny, to one się zmieniają co 2 miesiące, te, które podałam będą obowiązywać do końca czerwca.
potem wchodzi nowa lista refundacyjna i wszystko może się zmienić...

Truskawka, jak masz fajnego lekarza, to go poproś o większe ilości na rp.... bo potem już nie będzie Ci się należała zniżka :(

musze sie dopytac jak to jest, ja tez dostaje w klinice, ale oprocz tego zawsze jeszcze inne leki dostawałam oraz płaciłam za wizyte i rachunek był na całość wystawiany, wiec nie wiem ile co kosztowało :( 400 zł chyba płacilam za 2 opakowania luteinusa + jedno op. enkortonu

U mnie w klinice mowili że leki refunduja z NFZ tylko do transferu po podaniu zarodków cena już jest bez refundacji :( ja za lutinus w klinice chyba ponad 150 albo 200 place dokładnie nie wiem.bo mam jeden rachunek z wizytą i lekami :( ale tanie nie jest. Mój gin z miasta mojego da mi luteine jak skończę wizyty w klinice bo nie wyrobię na te leki
U mnie bylo Tak, ze np na clexane po transferze w kilinice nie dostalsm zniżki, a prywatnie bez zadnego problemu. Lekarze chyba bardzo indywidualnie respektuja prawo

U mnie w klinice mowili że leki refunduja z NFZ tylko do transferu po podaniu zarodków cena już jest bez refundacji :( ja za lutinus w klinice chyba ponad 150 albo 200 place dokładnie nie wiem.bo mam jeden rachunek z wizytą i lekami :( ale tanie nie jest. Mój gin z miasta mojego da mi luteine jak skończę wizyty w klinice bo nie wyrobię na te leki
Pisanko możliwe ze masz rację gdyż mnie lutinus przed transferem wpisał i to 5 op. I właśnie w takiej cenie jak wcześniej pisałam. [emoji5]

madzionga a prolutex w zastrzykach miałas codziennie? i czy to sie jakos miesza jak hormony czy od razu jest w strzykawce? ja mam dosc luteinusa, okropnie sie wylewa, trzeba co chwilke latac do kibelka, w wakacje to tym bardziej nie ciekawie do spodniczki czy sukienki :/ okropny dyskomfort jak dla mnie.

Koralik83 - ja mam w sobie baterie słoneczne wiec akumulatory naładowane:)

Ewunka - tym razem sie nie dam negatywnemu myśleniu.

Gosia321- każdy etap stresujący ale czekanie na betę to jest dopiero wyzwanie.

Butterfly - super ze sie spotkaliście w takim razie, wydaje mi sie ze takie myślenie da Ci komfort psychiczny i moze duzo ulatwi. Ja poruszyłam z mężem temat ze jakby drugie się udało to czy trzeciego byśmy nie wzięli na wychowanie. Na razie to taki temat odległy ale gdzieś tam o tym jednak myślę. Dodam ze my z mężem nigdy za bardzo nie lubiliśmy dzieci, a teraz to cel mojej zycia:)

Truskawka - było super, byliśmy pierwszy raz z moim bąblem na wczasach za granicą i był zachwycony przez co my tez:) pozwoliliśmy mu na prawdziwe wakacje, spał kiedy chciał, jadł co chciał:) jak nigdy:)

Anika - dzieki:)

Kamka - kciuki za transfer@@@

Dzis mam pierwsza wizytę w nowej klinice i najgorsze jest to, ze nie jestem gotowa psychicznie na nowe podejście a z drugiej strony boje sie za zobaczą jakieś torbiele czy cos i i tak nie podejdę, tak zle i tak niedobrze;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeśli chodzi o luteinę to sprawa wygląda tak:
1. Luteina podjęzykowa 50mg - na R (ryczałt) 10,12 ; na 100% 14,70
2. Luteina dopochwowa 50mg - na R 5.84 ; na 100% 28,58
3. Luteina dopochwowa 100mg - na R 6.08 ; na 100% 54,40
4. Luteina dopochwowa 200mg - na R - nie ma ; na 100% ok. 100zl - chyba że można gdzieś taniej dorwać
5. Lutinus dopochwowy 100mg - jest najdroższy, tylko na 100% ok.200zl....

jest jeszcze na pewno prolutex w zastrzykach, który podobno przyswaja się najlepiej. Ale 7 zastrzyków kosztuje ok. 140zł, więc na dłuższą metę to zabójstwo[emoji14]
jeśli chodzi o te ceny, to one się zmieniają co 2 miesiące, te, które podałam będą obowiązywać do końca czerwca.
potem wchodzi nowa lista refundacyjna i wszystko może się zmienić...

Truskawka, jak masz fajnego lekarza, to go poproś o większe ilości na rp.... bo potem już nie będzie Ci się należała zniżka :(
Dziewczyny, niejednoznaczne napisałam. Mówiąc o refundacji miałam na myśli zniżkę ' ryczalt (nie te refundacje do ivf, która kończy się w czerwcu). Madzionga, dzięki za te rozpiske. Napiszę tylko, ze u mnie prolutex w zależności od apteki 150-200zł. Długo go brałam :/ ale fakt! Podobno najskuteczniejszy!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry