Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam odmienne zdanie od dziewczyn w zakresie podania dwóch zarodków w Twojej sytuacji. Wyobraź sobie jak wyglądały Twoje jajniki przy 30 pęcherzykach, które pewnie miały 15-20 mm - kiść winogron. Hiperstymulacja może mieć różny przebieg - lekki, gdzie będziesz miała tylko wzdęcia, nieco powiększone jajniki itp., ale może też być bardzo ciężka. W najgorszym wypadku można trafić do szpitala z trudnościami w oddychaniu, z wodą nagromadzoną w organizmie do tego stopnia, że konieczna jest interwencja nawet chirurgiczna, żeby się jej pozbyć. Mam koleżankę, która miała hiperkę. Wyhodowała z tego co pamiętam nieco mniej pęcherzyków jak Ty. Lekarz podał jej dwa zarodki - dostała hiperki i była hospitalizowana. 2 tygodnie leżała w szpitalu, aż spuścili z niej wodę - na szczęście tylko lekami. Razem z nią w szpitalu była dziewczyna z hiperką, której się udało - zaszła w ciąży, mojej koleżance, pomimo wielu cierpień, niestety się nie udało. Myślę, że w staraniach o dzidzię nie można zapominać o swoim zdrowiu. Podanie dwóch zarodków zwiększa szansę. Ale hiperka może mieć bardzo poważne konsekwencje. W Twoim przypadku, przy takiej liczbie pęcherzyków, uważam, że lekarz podjął bardzo dobrą decyzję. Lepiej na spokojnie podejść do kriotransferu, niż stracić zdrówko. Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby się udało :-)