reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
widać nie ma nic innego przeciw hiperce.. No ale kurcze, u Ciebie to jeszcze rozumiem, bo e2 w kosmosie, ale u mnie? z moimi chomiczymi hormonami? (nota bene, moj estradiol urósł o 40% od czwartku osiągając ponad 1400, a to druga faza cyklu... f.ck logic. w dzień podania pregnylu było 210..)

widać nie ma nic innego przeciw hiperce.. No ale kurcze, u Ciebie to jeszcze rozumiem, bo e2 w kosmosie, ale u mnie? z moimi chomiczymi hormonami? (nota bene, moj estradiol urósł o 40% od czwartku osiągając ponad 1400, a to druga faza cyklu... f.ck logic. w dzień podania pregnylu było 210..)
Ja mialam estradiol przed punkcja 1450 i nic o hiperce nikt nie wspominal nic tez nie bralam co mialo by jej zapobiec

Katharina - możliwe ze ewentualna hiperka u Ciebie była by gorsza niż potencjalne ryzyko z leku? no nie wiem..

Gosia - i przy takim e2 nie powinno jej być. Przy 210 tym bardziej dlatego nawet nie podejrzewałam że opuchnięty bolący brzuch, problemy z oddychaniem i mdłości mogą być z tym powiązane, zakładałam że to uboczny z pregnylu. I w sumie był, bo bez triggera z bHCG nie ma hiperki.

Katharina - możliwe ze ewentualna hiperka u Ciebie była by gorsza niż potencjalne ryzyko z leku? no nie wiem..

Gosia - i przy takim e2 nie powinno jej być. Przy 210 tym bardziej dlatego nawet nie podejrzewałam że opuchnięty bolący brzuch, problemy z oddychaniem i mdłości mogą być z tym powiązane, zakładałam że to uboczny z pregnylu. I w sumie był, bo bez triggera z bHCG nie ma hiperki.
Ostatnim razem bez leku wyladowalam w szpitalu...nie moglam oddychac normalnie i mialam bardzo duzo wody w brzuchu...bol nerek...
A zaczelas go w ogole brac?
Mi lekarz przepisal na 2 tyg i zostaly 2 tabletki...nie wiem czy je brac...

Ciezko mi cos powiedziec bo nie bralam tych zastrzykow. Opuchniety wzdety brzuch mialam po punkcji a wiem ze ty jej nie mialas. A zaczelas brac te tabletki ???

dziewczyny.. rece mi opadly.. przeczytalam ulotke od tego leku ktory dostalam na hiperke (mial zmniejszyc dyskomfort). Toksyczny dla plodu i zaleca sie zaprzestanie stosowania MIESIAC przed podjeciem staran.. co za bałwan z tego lekarza.. tak to jest jak sie trafia na lekarzy z przypadku, bo nie ma terminow - chociaz wydawalo by sie ze skoro klinika nieplodnosci to powinni ogarniac temat.
Jak przeczytasz kiedyś ulotki Tych wszystkich dopalaczy do in vitro to z kapci wypadniesz :) dziewczyny jedzą i zdrowe różowe dzieci rodzą. A Ty teraz podjełas starania naturalne. ? Przy ilu pęcherzykach. ? 5- raczki się szykują. ? :biggrin2:

reklama
Do góry