reklama

Kto po in vitro?

kochane powiedzcie mi co mam robic...bo tak...dr powiedziala mi, ze raczej ivf, ale mozna zrobic ewentualnie droznosc i wtedy IUI...albo ewentualnie w miedzy czasie moze zaskoczy na drodze naturalnej...i tak sie zastanawiam nad ta droznoscia...ja mam endometrioze i cyste juz 6cm na jednym jajniku, wiec nie wiem czy jest sens cos kombinowac i czekac na niewiadomo co...niby teraz juz wszystkie wyniki mam w normie, wiec teoretycznie szansa jest, ale nie wiem..obiecali mi, ze przy punkcji odciagna mi ten plyn z torbieli, wiec to tez jakos mnie przychyla ku ivf, bo wtedy dzidzius podobno ma sie lepiej mnie trzymac...

reklama
miliaa - torbiel to maly problem. endometrioza jest kluczowa tutaj a droznosc nic nie pomoze na nia. ja zdecydowanie optuje za ivf - przy tej chorobie iui to strata czasu i kasy. pewnie ze sie wszystko moze zdarzyc ale prawdopodobienstwo jest male.

dzieki lolitka wlasnie takiej odpowiedzi chcialam...chcialam sie upewnic, ze dobrze robie...tak wiec spoko...mamy pieniazki na 3 podejscia, takze wierze gleboko, ze sie uda:-)

ALA a ja już myślałam,że nam padłaś na zawał po tym telefonie a tu proszę cichaczem pojechała zabrać zarodeczki do domu :-D to trzymam kciuki,żeby zostały z tobą najlepiej oba to luty będzie obfitował w bliźniaki :tak:

Sluchajcie mam pytanko. Piszecie ze po IVF czy innych nieudanych zabiegach czekacie na kolejny cykl i wtedy jest transfer. A co sie dzieje jak sie nie ma cyklu? Z tego co wiem, niewiele to kobiet z PCO, ale moze cos sie zmienilo i ktos sie pojawil nowy z PCO i moze mi powiedziec co sie dzieje jesli pierwsza proba sie nie uda?
Czy wtedy podadza Duphaston i wywolaja miesiaczke?

reklama
Sluchajcie mam pytanko. Piszecie ze po IVF czy innych nieudanych zabiegach czekacie na kolejny cykl i wtedy jest transfer. A co sie dzieje jak sie nie ma cyklu? Z tego co wiem, niewiele to kobiet z PCO, ale moze cos sie zmienilo i ktos sie pojawil nowy z PCO i moze mi powiedziec co sie dzieje jesli pierwsza proba sie nie uda?
Czy wtedy podadza Duphaston i wywolaja miesiaczke?
ja po pierwszym nieudany zaraz dostalam miesiaczki zaraz po wyniku negatywnym jak wyszedl i po 2 miesiacach kolejne podejscie mielismy z tym ze niemielismy zadnych zarodkow i od poczatku pobranie komorek i zaplodnienie. i branie lekow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry