reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

gieniek...a juz myslalam, ze sie obrazilas :-)no to dobrze, ze nie dzwonia...jutro jedz i odbieraj swoje maluchy, niech zostaja z mamusia...&&&& na szczescie i znow bede myslala duzo o tobie!

Magdalena Markiewicz...zaciskam tez kciukasy, zeby sie wszystko udalo &&&&&&

Meg...betka, betka, betka...i to jeszcze nie teraz a za pare dni! kochana wszystko bedzie dobrze! buziaki :*

ja sie szprycuje caly czas tymi kwasami mlekowymi i antybiotykami i modle sie tylko, zeby te bakterie wygonic i zeby wszystko mi sie udalo...ehhh, ciagle stresy, jeszcze od wczoraj nie odzywam sie z moim, bo sie poklocilam...aaaaj, w ogole jakis mam ciezki dzien dzis.

reklama
Meg -zagladam tu dowiedziec co tam u ciebie i powinnas dostac porzadny opieprz. Test w 8 dpt ???
Moze ,moze beta by wyszla tak wczesnie ,ale nie test sikany. Tutaj kaza z testem czekac do 13-14 dpt.
I jak masz sie czuc w 8 dniu?
Gdybys zaszla w ciaze normalnie nawet by ci przez mysl nie przeszlo ,ze cos moze byc bo to duzo za wczsnie.
Nie nastawiaj sie negatywnie. Musisz wytrzymac.
Sciskam i mocno mocno trzymam kciuki.

Meg mnie w pierwszej ciąży pokusiło zrobić test jakoś tak wcześniej i był zawód. A zrobiłam jak mi kazali i wyszedł. Nie przywiązuj wagi do wyniku.
Wiesz dziś się też nakręciłam i zrobiłam - a potem pomyślałam, że jednak to ja glupia jestem, bo co niby miało wyjśc 6 dpt (mogło wyjść - ale po pregnylu jeszcze - jak potem doczytałam na ulotce). A kilka godzin później zobaczyłam płyn, który najprawdopodobniej otacza już zagnieżdżony zarodek. Więc nie ma co wierzyć w te testy. Pamiętać trzeba, że połowa napisów na testach to reklama i marketing. Są szczęściary, którym test wyjdzie tak wcześnie - ale my jesteśmy pewnie inny podgatunek :-)
A mój kot się znowu szlaja.

Meg trzymam kciuki nadal,mam nadzieje,ze betka wyjdzie pozytywna:tak:

Misia :happy2: Fajowo.kciukasy za dalszy pozytywny rozwoj :tak:

Podczytuje was codziennie,jakos bardzo przywiazana jestem do tego forum:sorry2: dacie rade dziewczyny.Pamietajcie,ze kazda z nas jest inna.Jednej uda sie za pierwszym razem,inne musza probowac kilka razy,ale ja jestem pewna,ze kazda z Was w koncu zobaczy upragnione II kreseczki:tak:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie i kazda z osobna:tak:Usciski od mojego malego invitrowego cudaczka Dominica :cool2::-)

Meg Jeszcze nic straconego.Tak jak Winki80 pisze u niektórych z nas trzeba dłużej poczekać na upragnione kreski,każdy organizm jest inny;-)
Ja z moim cudaczkiem zrobiłam 7 dni przed terminem i wszyscy mówili to niemozliwe,to za wcześnie,ale okazało się prawdą,że jestem w ciąży:-)
Misia 1974 Czyli z tego co rozumiem to wszystko jest na dobrej drodze,że się udało??:-)

Tak jak pisałam każdy organizm jest inny.Ja wczoraj też z głupoty zrobiłam sikańca 6dtp i co ? Jedna wielka gruba krecha...
A dzisiaj powtórzyłam i zobaczyłam drugą kreskę:zawstydzona/y:
Ale teraz jeszcze bardziej zaczęłam się bać niż bałam,bo nadal boli mnie brzuch:-(

Bunka - GRATULACJE!!!!

Ja jeszcze nie wiem. Jest szansa, że ta widoczna podczas USG przestrzeń wypełniona płynem to płyn owodniowy zbierający się wokół zarodka, który właśnie na tym etapie powinien się zbierać i go chronić przed wstrząsami itd. Ale z uwagi na hiperstymulację doktór bronił się przed jednoznacznym stanowiskiem i mówił, że na tym etapie nikt nie powie jednoznacznie. Niemniej jednak zasugerował, że może to być domek maluszka. Sprawdzałam potem i rzeczywiście w tym tygodniu taka przestrzeń wypełniona płynem wokół zarodka się tworzy i jest podłużna - a taka była na usg.

Ja też się boję, bo niestety co jakiś czas czuję jakbym miała mieć @. Na szczęście nie widzę już plamień.

Bunka - miałyśmy transfer w ten sam dzień. Ja się teraz boję powtórzyć test za szybko, bo mi się przypomniało jak się już kiedyś niepotrzebnie zestresowałam, a potem dobrze było. Chyba lepiej się nie denerwować - bo wiedza, że się nie udało i tak mi nic nie pomoże, a może przydać się pozytywne myślenie - bo a może maluszek walczy i nie ma co stresem mamusi zalewać. Spróbuję odczekać chociaż do poniedziałku.

Misia1974 Mocno trzymam kciuki,że za kilka dni będzie jednoznaczna opinia,że to ciąża:tak::tak::tak:
Miska126,Magdusia31 Gratulować to będziecie za kilka dni:-),póki co proszę mocno trzymać kciuki;-)
Magdusia31 A z betą muszę poczekać do wtorku,bo tutaj nie mogę zrobić prywatnie tylko ze skierowaniem od lekarza,a mam tylko jedno na wtorek i jak je dziś wykorzystam to będę musiała umówić wizytę po nowe co jest niemożliwe,abym za kilka dni mogła ją mieć:-(
A w poniedziałek jest nieczynne laboratorium,bo jest święto królowej,więc jestem zmuszona czekać do wtorku.Chyba,że jutro pojadę i będzie moja znajoma położna to u niej wybłagam skierowanie na wtorek.
Póki co muszę czekać......

reklama
bunka - gratuluje dwóch kreseczek :happy2::happy2::happy2::happy2:

Misia - i tak trzymaj tylko pozytywne myślenie

Dziewczynki co to dzisiaj na pobraniu komórek i transferach powodzenia. Ja zaraz jadę zobaczyć dzieciaczki. Dzis mam termin pierwszego oficjalnego scanu. I niech mi ładnie wytłumaczą dlaczego raz w tygodniu pojawia się krew. I niech mi to wytłumaczą tak ze mój mały zmęczony po kolejnej nocce móżdżek informacja te przyswoi i zrozumie.
A poza tym to od wczoraj mi jest masakryczne niedobrze. Te nocki mnie wykończą:angry:

Do góry