reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewuszki - mam pytanie o hiperkę - dziś byłam na usg i mam około 20 pęcholi. Wczorajszy estradiol to 1766. Dzisiejszy będzie dopiero w poniedziałek. Gin mówi, że jest zagrożenie hiperką...:wściekła/y: Przy jakim poziomie estradiolu robili wam transfer?

lilonka- ja miałam 2070 i 14 pęcherzyków i hiperke taką że wylądowałam w szpitalu, nikomu nie życze, trzymaj sie, nie każdy to ma;-)

Ilonko trzymam kciuki żeby nie było to to. ja nie wiem jaki miałam estriadol bo mi nie powiedzieli, ale też miałam 20 pęcherzyków i hiperki nie miałam, z tego pobrali mi 13 jajeczek. Pije dużo wody.

Zosiu - to mnie pocieszyłaś:tak: ja od początku stymulacji staram się dużo pić (z różnym skutkiem), ale strasznie chciałabym mieć transfer ze świeżaczków.

Zosia - tak moje pierwsze podejscie ktore trawlo 10 miesiecy hihi. Owszem bylam przestymulowana, wiec od poprania do transferu minelo 8 miesiecy.

Ilonka - ja juz dokladnie nie oamietam ale mialam grubo ponad 2000 i musialam czekac na transfer.

lilonka ja tez mialam ok 24 jajeczek pobranych (14 sie zaplodnilo i zostalo w koncu 8 blastkow), tez cos mowili ze moze byc hiperka ale ze ja nie latalam jeszcze po necie i forum tez nie to nie wiedzialam co to jest, niby mialam lekka ale szczerze...nic nie zauwazylam :-), pije tez duzo, wiec moze to pomoglo, nie stresuj sie tylko obserwuj co sie bedzie dzialo i badz w stalym kontakcie z lekarzem

zosia dzieki za pamiec, bo pytalas gdzies tam co u mnie...bylam na podgladaniu endo i transfer mam w przyszlym tygodniu- luz pomieszany ze stresem, taki nasz los...i do tego te hormony napedzaja dziwne nastroje od hurrrrrrrrrra do buuuuuuuuuuu, troche mnie to wykancza teraz znow tylek jak szafa trzydrzwiowa i cyce jak donice ech...od dzisiaj biore juz progesteron i od ponad 2 tygodni estradiol, zobaczymy strach pomieszany z radoscia, sama juz nie wiem....
a ty widze ze dobrze sie czujesz, ten czas szybko przeleci i bedziesz wiedziala, hustawki nastrojow to norma, trwaja przez caly 1 trymestr, potem jest ciut lepiej :)

marcikuk gratuluje chlopakow :-) to bedzie duecik :), widzialam gdzies na youtube jak taka dwojka sobie gadala, boskie!!! chlopaki to zwarty team-tak gadam bo sama mam chlopaczysko-wazyl przy urodzeniu wiecej niz niektore blizniaki razem wziete wiec liczy sie podwojnie ;P

hope - no z tymi chlopakami to roznie bywa. Moj tata mial brata blziniaka wiec sie nasluchalam co to oni wyprawiali - biedna babcia :D
No twoj transfer juz bliziutko. Ile mrozaczkow bedziesz brala???

reklama
marcikuk mysle ze plus jest taki ze maja siebie do zabawy, ja widze jak moj sie szybko nudzi i pozostaje tylko ja a tak to maja siebie, oczywiscie jak beda mieli durne pomysly to tez razem:szok:, ale wszystko ma plusy i minusy, na pewno sobie poradzisz z dwojeczka masz troche miesiecy zeby sie psychicznie przygotowac :)
co do mojego crio to biore jednego bo juz stara jestem :( no i zwazywszy na klocka ktorego urodzilam to jakby byly takie dwa to ojojojoj, dodatkowo mialam cesarke wiec to tez ma wplyw, pewnie ze lepiej 2 w jednym :) ale zdaje sie na lekarzy, nie zmuszali mnie ale delikatnie sugerowali...przedtem bralam zawsze po 2, no zobaczymy, chcialabym oczywiscie dla odmiany mala pipuche :) ale tez to w sumie nie ma wielkiego znaczenia, byle wszystko bylo ok
ech juz bym chciala wiedziec na czym stoje....

Do góry