reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak wstępnie przejrzałam forum i powiem Wam, że ogólnie jakaś dobra passa trwa. I oby tak było i żeby to marzenie każdej z Was się spełniłoi. Mimo że rok 2013, to ta 13 chyba jakaś szczęśliwa.

Ehhh, aż miło poczytać takie pozytywne informacje :-)

reklama
Wanda - Gratuluję Mamusiu! :)
Ja też w dniu transferu nadgorliwie wypełniłam pęcherz - siusianie do połowy proponuję wnieść na listę tortur :-D
Twoje dzieci będą się razem wspierać i pomagać sobie w przyklejaniu się - dlatego umieściły się niedaleko :)
Trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

Mnie jakiś czas nie było na necie - czytałam książki :) i się relaksowałam, więc dzisiaj nadrabiam zaległości :-)

Pingwinek - super wieści :)... a mówiłyśmy, że tak będzie? Cieszymy się z Tobą. Spokojnych 9 m-cy Ci życzę.

Madzialenak - super, że maluszek zdrowy jak dzwon i że super bije mu serduszko.

SonySony - Super, że masz ze sobą 2 maluszki. Jesteś już w ciąży :tak:

Wanda - super wynik z komóreczkami. A Estradiol bardzo ładny. A odnośnie utrogestanu to też brałam go. Lekarz mój powiedział, że jest lepszy niż nasze. No i super, że jesteś już mamusią i masz maluszki na zimowisku. Życzę Ci, żeby te co masz zostały z Tobą do końca 9 m-ca :tak:

Gosia_1983 - to leczysz się we Wroc tam gdzie ja :-). Tylko, że ja jak Oskaa u dr G. Następnym razem jak czegoś nie będziesz wiedziała to pytaj się lekarza. Mój udziela wyczerpujących informacji na zadane przeze mnie pytania.

Masia - a na jaką klinikę zmieniłaś teraz? Gdzie się teraz leczysz?

TeQuilla - witaj :-) In vitro to nic strasznego, a tak jak w normalnym życiu czy się uda za pierwszym razem czy nie to zależy od szczęścia tylko.

Oskaa - super wynik pęcholi :-) Ekstra robota.

Aduś - pesymistko ty jedna. Masz piękną betkę i taką nadal będziesz miała. Tej wersji się trzymajmy :tak: Ciesz się tym, że jesteś w ciąży kobieto.

Gotadora - dzięki, że pytasz. Ja sobie zrobiłam przerwę od net. Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Martka273 - witaj :)... może nie być objawów przy implantacji. Kobiety już tak miały. Więc nie martw się. Poza tym implantancja może nie być na początku, ale później.

Domat - a ty nie pomyliłaś progesteronu z estradiolem? To 900 to nie Estradiol?

Aisha_23 - maleństwo prześliczne :tak: Też bym chciała zobaczyć u siebie taki piękny obrazek.

Agapl - Super wynik z pęcholami. Co tam u Ciebie kochana?

Gotadora - jak tam z Twoimi pęcherzykami?

Mikimoo - witaj wśród nas. Super betkę masz.

Sylwia_1985 - super wyniki :)... Zobaczysz, że teraz będzie dobrze wszystko na 100%

Chicka - witaj. Teorii spiskowej nie ma co snuć. Po prostu do 5 dnia mało co które pęcherzyki dotrwają. Często podaje się więc w klinikach takie co dotrwały do 3 dnia.

Uff... ale naprodukowałyście przez ten czas co mnie nie było :-D. Ledwo co przeczytałam Wasze posty.

A teraz ponownie o mnie.

Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym ( około 7). Na usg wyszło mi, że mam w tym cyklu ( bez stymulacji) 1 pęcherzyk duży i kilka małych. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałam, czekałam na rozwój wypadków. My może zaczniemy stymulację w połowie lutego. Na ostatniej wizycie lekarz zlecił pobranie wymazu a dla męża posiew nasienia no i oczywiście wszystkie HCV i HIV i inne.. Zobaczymy co dalej.
Tak się cieszę, że się dziewczynom udało..., a tym które dziś miały transfer życzę II pięknym kresek na teście kontrolnym i wysokiej bety :-)
Mam pytanie: czy Wasi mężowie też mieli zlecone posiewy??

Wanda :-) Jesteś w ciąży :tak::-):tak: Teraz niech twoje Maluszki pięknie się zagnieżdżają. Masz super humor, optymizm od Ciebie tryska i niech tak zostanie.

Kinga ja nie pomogę, nie wiem czemu musisz brać te leki teraz. A za stymulację już zaciskam, bo to niedługo :-)

Mikimo, nie ma za co. Ciesze sie ,ze pomoglam :-)

Wanda, super. Bobaski zapewne juz sie czuja u Ciebie w brzuszku jak ryba w wodzie ;-):-) niech sobie wija ladnie gniazdko.

Mnie jakiś czas nie było na necie - czytałam książki :) i się relaksowałam, więc dzisiaj nadrabiam zaległości :-)

Pingwinek - super wieści :)... a mówiłyśmy, że tak będzie? Cieszymy się z Tobą. Spokojnych 9 m-cy Ci życzę.

Madzialenak - super, że maluszek zdrowy jak dzwon i że super bije mu serduszko.

SonySony - Super, że masz ze sobą 2 maluszki. Jesteś już w ciąży :tak:

Wanda - super wynik z komóreczkami. A Estradiol bardzo ładny. A odnośnie utrogestanu to też brałam go. Lekarz mój powiedział, że jest lepszy niż nasze. No i super, że jesteś już mamusią i masz maluszki na zimowisku. Życzę Ci, żeby te co masz zostały z Tobą do końca 9 m-ca :tak:

Gosia_1983 - to leczysz się we Wroc tam gdzie ja :-). Tylko, że ja jak Oskaa u dr G. Następnym razem jak czegoś nie będziesz wiedziała to pytaj się lekarza. Mój udziela wyczerpujących informacji na zadane przeze mnie pytania.

Masia - a na jaką klinikę zmieniłaś teraz? Gdzie się teraz leczysz?

TeQuilla - witaj :-) In vitro to nic strasznego, a tak jak w normalnym życiu czy się uda za pierwszym razem czy nie to zależy od szczęścia tylko.

Oskaa - super wynik pęcholi :-) Ekstra robota.

Aduś - pesymistko ty jedna. Masz piękną betkę i taką nadal będziesz miała. Tej wersji się trzymajmy :tak: Ciesz się tym, że jesteś w ciąży kobieto.

Gotadora - dzięki, że pytasz. Ja sobie zrobiłam przerwę od net. Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Martka273 - witaj :)... może nie być objawów przy implantacji. Kobiety już tak miały. Więc nie martw się. Poza tym implantancja może nie być na początku, ale później.

Domat - a ty nie pomyliłaś progesteronu z estradiolem? To 900 to nie Estradiol?

Aisha_23 - maleństwo prześliczne :tak: Też bym chciała zobaczyć u siebie taki piękny obrazek.

Agapl - Super wynik z pęcholami. Co tam u Ciebie kochana?

Gotadora - jak tam z Twoimi pęcherzykami?

Mikimoo - witaj wśród nas. Super betkę masz.

Sylwia_1985 - super wyniki :)... Zobaczysz, że teraz będzie dobrze wszystko na 100%

Chicka - witaj. Teorii spiskowej nie ma co snuć. Po prostu do 5 dnia mało co które pęcherzyki dotrwają. Często podaje się więc w klinikach takie co dotrwały do 3 dnia.

Uff... ale naprodukowałyście przez ten czas co mnie nie było :-D. Ledwo co przeczytałam Wasze posty.

A teraz ponownie o mnie.

Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym ( około 7). Na usg wyszło mi, że mam w tym cyklu ( bez stymulacji) 1 pęcherzyk duży i kilka małych. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Właściwie dr Żurawski jest na urlopie teraz jade do dr Gizlera i nie miałam jak zadzwonić bo nie wiem czy wypada do nich dzwonić podczas urlopu dlatego zapytałam tutaj. A nastepnym razem wszystkiego zapytam sie na miejscu teraz też mam pare pytań ale zapyta 31 dr Gizlera podobno oni wszystko wiedza o pacjentkach bo maja kartoteki udostępnione w komputarze. miło sie czyta jak tylu dziewczyna sie udało ta mam wiekszą nadzieje ze mi też sie uda chociaz nie wiem czy to bedzie miało jakis wpływa jak transfer bedzie z mrożonego nasienia

reklama
Do góry