reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

a ja bede jutro dzwonic do kliniki, musze sie upewnic odnosnie lekow, bo zglupialam :confused: estrofem juz rozszyfrowalam w innych watkach i forach, ze bierze sie go zamiast do buzi to inaczej i to nie jest pomylka w rozpisce, ale luteine mam i taka i taka, i od pojutra mam brac podjezykowa dowcipnie, wiec musze sie upewnic, czy aby na pewno

Oskaa :-) tak to juz :tak::tak: masz swoje maluszki w domku!

Lawendowy Sen :baffled: fakt to ja mialam punkcje, ale to mego M zmoglo i spi tu sobie obok mnie :-D, wiec poki co ja na spacery chodze :happy2: ale nie czuje sie az tak zle, zeby nie chodzic :-)

reklama
anna super betka!!!!! tak trzymaj:tak:
Madzialenak, Kinga
dzięki wam dziewczyny. wystraszyłam się bardzo ale najpierw znałam tylko wynik przedyktowany przez jakiegoś pana z lab który nie podał mi jednostek. mam wynik w ręce i wychodzi na to że jest w dolnej granicy normy. mam 1,08ng/dl , a norma 0,89 do 1,76ng/dl.niby w normie ale do starań chyba trochę za mało. jak myślicie? trochę jestem zła na mojego gina bo pytałam czy jakies badania teraz zrobić a on powiedział że nie trzeba, więc poszłam i sama zrobiłam. no i wyszło ze ft4 troche za niskie a tsh 1,573 więc mogłoby być niższe. progesteron też zrobiłam i ten jest ponizej normy, bo przy normie 0,15 do 1,4 ja mam poniżej 0,15 w 6 dc.
zawsze coś się musi pofikołkować:-(.

Gotadora to super że tak dobrze się czujesz:-). wiesz nasi m sa po prostu słabsi od nas;-).
A co do estrofemu to mnie zdziwiłaś:szok:, ja juz troche tego zuzyłam ale zawsze doustnie, a tobie kazali w inną dziurkę, hmm:cool:?

gotadora. w/g najnowszych doniesień flamexin(inaczej piroxicam) 10 mg zwiększa prawdopodobieństwo ciąży od 30 do 50 % jeśli się go weźmie na godzinę lub dwie przed transferem

A wiecie co, a po transferze jak leżałam jeszcze w klinice na łóżeczku, to rączki na brzusio i mówiłam do moich krasnalków - tylko tak w głowie mówiłam, bo na sali były jeszcze dwie dziewczyny :-D
A jak dr podawał moje szkrabki do macicy to ja patrzyłam w monitor :-) i widziałam takie dwie kropeczki i pytam "to te dwie kropeczki?" a dr "można tak powiedzieć, bo to są markery, które je oznaczaja. Bo zarodeczki to malusie i jeszcze ich nie widać".
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :-)
A plasterki na brzusiu jeden przykleiłam ja a drugi mąż :-)

reklama
hola . progesteron ma znaczenie jeśli się go zrobi w zależności od długości cyklu między 19-21 d.c. bo wtedy jest wiadomo czy ciałko żółte jest wydolne , w pozostałych dniach cyklu ma małe znaczenie , poza tym zawsze jest też granica błędu i równie dobrze z tej samej próbki kolejne oznaczenie może wyjśc w normie więc nie ma się co stersowac - uwierz mi bo wiem co mówię ;)

Do góry