reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie...bo odebralam wyniki badan, wszystko wyszlo ok, lacznie z tym ze mam przeciwciala na rozyczke, toxo i cmv...iec chyba dobrze....
Natomiast mam dwie "flagi" morfologii...przy erytrocytach, dolna norma i "inne-eoz,bazo, mono---norma 3% a ja mam 1%...czy do in vitro ta morfologia jest jakoś mega ważna?? No i jeszcze w moczu wyszly mi lczne bakterie...wszystko poza wyszlo normalne w moczu....jak myslicie? powtarzać badania? Martwię się troszke tymi bakteriami, ze to może mnie jakoś zdyskfalifikować.....?
No a jutro idę na badanie hormonów...a we czwartek moj M na badanie nasienia...no i 9 marca wizyta u lekarza....
Chcilibysmy podejsc za dwa cykle do in vitro, czyli ot byloby kolo 17 kwietnia-wtedy wg moich obliczen powinna przyjsc @....

Gotadora POZWOLILAM SOBIE OGLĄDNĄC Twój blog...piekna stronka...piekna walka..pięknie zakończona...No i gratulacje bliźniaczków...Ty mialaś podane 2 zarodki??:tak::tak:

reklama
Ikasia dziękuje, tak miałam podane dwa maluszki, dwa czekają na zimowisku.

Martka dla Ciebie :

wiruski.jpg

Ikasia- jeżeli chodzi o przeciwciała to powinny być ujemne ( bo inaczej oznacza, że je masz), a jeżeli chodzi o bakterie to nie musisz się przejmować. Lekarz da ci lekarstwa i ci przejdzie. Mi też wyszły bakterie, ale z wymazu i lekarz dał mi antybiotyk i było dobrze już na kolejnych wynikach. A jeżeli chodzi o resztę morfologii to nawet przez leki może się pogorszyć. Ja niestety mam tak po zastrzykach co brałam.

Ikasia, ​jeśli wyszły Ci liczne bakterie w moczu, to czym prędzej zrób posiew moczu. Dostaniesz antybiotyk. A już teraz musisz pić sok z żurawiny i wic C 1000 mg. Mam nadzieję, że szybko pozbędziesz się paskudnych bakterii, bo inaczej in vitro będzie odroczone. Też miałam przez IVF bakterie w moczu i pomógł mi dopiero 5 antybiotyk.

Ikasia, cmv, różyczkę, toxo, miałaś robione w obu klasach?

Tak, w obu klasach byly robione, i wyszło wszystko ok....
No wlasnie jutro musze kupić sobie tą żurawinkę, i witaminę C...no i badania powtórzę za jakiś tydzien,....zeby sprawdzić, czy to próbka nie byla zanieczyszczona albo coś...bo nic mnie nie piecze, nie oddaję cześciej moczu ani nic....:confused:

Ikasia, ja bym nie czkała, tylko zrobiła posiew moczu. Do posiewu jest zupełnie inny pojemniczek, bo jałowy.
Jak będziesz kupowała sok z żurawiny, to najlepiej sprawdza się ten 100%. Kwaśny, że aż Moskwę widać :-D
ale zawsze można dosłodzić miodem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry