reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja tez trzymam kciukasy - oj bedzie sie dzisiaj dzialo - Sylwia, Gosia, Beta samych wysokich betek wam zycze..

Madzialenak - domyslam sie ze bardzo sie wystraszylas tak silnym bolem, koniecznie dzisiaj wypytaj lekarza i powodzenia na wizycie:) Moze pan doktor dojzy co nam buszuje;-)

Kinia - no a tobie powodzenia na transferku - za kilka godzin juz bedziesz miala maluszki w brzusciu - trzymam kciukasy zeby zostaly z toba na kolejne 9 miesiecy i jeszcze jakies rodzenstwo sie znalazlo - powodzenia
-
Kochane milego dnia - duzoo sloneczka

reklama
Kochane dawno mnie tu nie było! Z moją małą ok, walczymy z nadciśnieniem i cukrzycą, ale nie damy się! :) USG mam 4 marca, pozdrawiam wszystkie serdecznie i bardzo proszę o pomoc!

Kochane wielka, ogromna prośba do WAs! Mam czas do niedzieli, zagłosujecie? Trzeba kupić opakowanie kinderczekolady i wpisać kod z paczki i kod z obrazka. To dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważne! To mój siostrzeniec, strasznie dzieciaka kocham, liczy bardzo na Waszą pomoc i ja też! Tylko dobrze patrzcie, bo musi to być paczka promocyjna z twarzą i znakiem zapytania w lewym, górnym rogu paczki :)) Z małej jest 1 głos, z dużej aż 2 :) Mała kosztuje niecałe 2,50zł, duża niecałe 4,50zł :)

Twoje Dziecko Twarzą Kinder Czekolady

Dzień dobry wszystkim
kinga
trzymam kciuki za udany transfer i za maluszki aby zostaly z toba na 9 miesiecy..
beta,gosia,sylwia za wysokie bety &&&&& czekamy na dobre wiadomosci
madzialenak owocnej wizyty i oby juz nigdy wiecej takie bóle cie nie dopadły
lawendowy sen miłego pierwszego dnia w szkole po przerwie
witam równiez nowe dziewczyny i zaciskam kciuki za wasze starania
wszystkim zyczę cudownego dnia i dużo słoneczka..oby juz szybko nadeszła wiosna!

Gosia,Beta za wasze weryfikacje też ogromne &&&&&&&
Cześć Aisha super ze nas odwiedzasz;) i ze z maleństwem wszystko ok:). Jak tyko nie zapomnę to zaglosuje:)

Gotadora piękna stronka, łezka się oczywiście wczoraj zakręciła ale ze szczęścia i nadziei że może w końcu i ja zobaczę swoje szczęście :) będę codziennie ją odwiedzać i nabierać fluidków może mi też się uda :D
Sylwia_1985 czekamy z niecierpliwością na wyniki napewno będą dobre:)
Dziewczynki a ja się tak zastanawiam ile po crio czasu zarodki się zagnieżdżają, i ile wziąść sobie wolnego po transferze, planuję po 4 dniach po transferze wrócic sama autem do domu(mam 200km,)a po 6 dniach wrócić do pracy, czy to nie zaszkodzi?? Co wy o tym sądzicie? Bo moja mama się upiera żebym z 10 dni poleżałą ale wiem że tyle to nie dam rady:/

reklama
Mgiełka czas zagnieżdżenia zarodków zależy od ich wieku, w wielu źródłach jest mowa że zagnieżdżenie może nawet być w 12 dpt, więc nigdy nie wiadomo. A poniżej taka reguła, ale nie oznacza to że dotyczy każdej z nas:

Jezeli mialas transferowany 3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry