reklama

Kto po in vitro?

Asia patrze właśnie na moje wyniki i mam zakres referencyjny taki:
esterdiol
faza folikularna 46,0-607,0
faza owulacyjna 315,0-1828,0
faza lutealna 161,0-774,0
fsh
aza folikularna 3,5-12,5
faza owulacyjna 4,7-21,5
faza lutealna 1,7-7,7
ft4 0,93-1,70
prolaktyna
1,9-25,0ng/ml

reklama
Witajcie

Ja już po wizycie. Hmmm, trochę teraz przede mną zabawy. Mam zrobić parę badanek. Po pierwsze ACA i antykoagulant toczniowy (w kierunku zespołu antylipidowego). Po drugie histeroskopia z biopsją endometrium ( już nawet umówiłam się na zabieg na 25.03). Także zdążę zrobić to w tym cyklu. Jak będzie ok to pewnie w kolejnym ruszam po maluszki.

Jest tylko jedno ale... moja krwawienie nawracające. Jeżeli się nie uspokoi do piątku mam zrobić hcg, bo możliwe że się macica sama nie oczyściła. Jeżeli hcg będzie dodatnie czeka mnie łyżeczkowanie :no:. Aż boję się myśleć że mogłoby tak być...

Anna, TeQuila, Quinnie, Sylwia- dzisiaj jest Wasz dzien!!!

drogie formowiczki,przepraszam, ze tak malo sie udzielam,ale jak narazie u mnie cisza.. czekam na poczatek stymulacji,ale jestem z Wami serduchem i trzymam kciucki za Was mocno,moco:)

ja jedynie dzis zaopatrzylam sie w aspiryne 75mg, bo slyszalam, ze rowniez pomaga w zagniezdzeniu , wiec o ile lekarz nie przepisze mi nic , to zaczne ja brac od transferu o ile uda sie wyprodukowac jakies jajeczka .

Kamryn, najwaznijesze ,ze cos drgnelo i napewno beda teraz pecherzyki rosnac jak na drozdzach:) kiedy masz nastepne podgladano? zmieni Ci cos lekarz w lekach?

dziewczyny zrobiłam test ciążowy :( nie wytrzymałam :(

Dagnes - normalnie dam ci klapsa na goły tyłek. PO CO? Ja wiem że ciekawość, ale to nic nie znaczy. Ja teraz robiłam w 10 dpt i wyszedł negatywny. Nie wierzyłam że się uda. A się udało!!! Sikacz mi dopiero wyszedł jak HCG miałam koło 300, potem jak zaczęło mi spadać to wyszedł dzień po badaniu jak miałam już 280 taki delikatny, ledwo zauważalny. A jak spadło do 73 to już nic nie było widać na teście, a nadal hcg było dodatnie. Dlatego sikacze to się robi na pamiątkę a nie dla diagnostyki:-)

reklama
Asiu 77 TSH troszkę za wysokie, ale minimalnie im mniejsze tym lepsze, max. 1,5 powinno być a najlepiej najbliżej 1. Ft4 w miarę dobre, mi mój endokrynolog i 2 ginekologów powiedziało, że powinno być min. 16. Reszta wyników w normie. Ale nic się nie martw bo jak dostaniesz Euthyrox 25 pewnie pół tabletki to szybko spadnie TSH a FT4 wzrośnie. Akurat w tych hormonach jestem biegła bo też mam odchylenia.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry