reklama

Kto po in vitro?

martka ja mam cykl stymulowany, nie miałam w tym cyklu ani owulki ani nic, wszystko sztucznie robione, wiec dzien cyklu nie ma tu żadnego znaczenia. Od 2-go lutego zaczęłam zastrzyki wyciszające Bruserelin, po 2,5 tygodnia dołaczyli mi Climaval 6mg dzinnie. W sobote odstawiłam zastrzyki i przyjmóję cyclogest 400mg 2x dziennie i dalej 6mg Climaval.

reklama
Roxii powodzenia jutro!!!!! stres na bok! :-)
Powiedz mi Słońce, w jaki sposób Ty jesteś przygotowywana do crio, jakie leki i czy Ty tez masz jakis zastrzyk na pęknięcie??? normalnie zeschizowałam się...:-(

Roxii o 12:30 zaciskam mocno kciuki i ciepło o Tobie myślę &&&&& tym razem to będzie szczęśliwy raz :tak:

Martka ja miałam 3 nieudane transfery, po zmianie kliniki udało się za pierwszym razem :-)

Martka przedostatni miałam 24.10.12 (i była w ciąży - pierwszy raz w życiu, niestety skończyło się niefajnie), a ostatni 06.03.2013 i ten na pewno się udał.Ani poprzednio ani teraz nie miałam nic na pęknięcie bo podobno nie było co pękać.

Ann84 przeginasz! wyluzuj, teraz już nic nie zrobisz! musisz wierzyć że się udało i być optymistką! a na pewno jest wszystko ok, i maleństwa zostaną z Tobą! na bank! :) jestem tego pewna. A to gdybanie co kto jak... daj spokój, nie ma co się nakręcać :confused:

dziewczyny nie bierzcie nigdy na początku i w I trymestrze femibion natal classic, mi takie tabletki w aptece poradzili a okazało się,że nie wolno, owszem można ale później, a na początku nie

kurcze Dziewczyny... tak teraz czytam o tych Wasyzch crio... ja miałam crio trzy razy i wygladało to tak, że za każdym razem od 3dc estrofem 1 x 3, ok 14dc usg i pomiar endo i dolączona luteina 2x4 dopochwowo. teraz dodatkowo biorę jeszcze encorton, fraxiparine i acard. transfer srednio ok 20-21 dc. nigdy nie dostałam przed crio żadnego zastrzyku na pęknięcie!!! ( tylko po stymulacji przed transferem ze świeżych zarodków)... już nic nie rozumiem, dlaczego jedni dają a inni nie... kurde...

Bo prowadzili Cię na cyklu bez owulacji. Dlatego brak zastrzyku na pęknięcie. W momencie kiedy bierze się estrogeny (estrofem lub progynova) od początku cyku (niektórzy od 1 dc, niektórzy dzień lub dwa później) i to w takiej dawce (3,4 tabl dziennie) to hamowane są gonadotropiny i nie wzrastają pęcherzyki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry