• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Martka ja dwa razy miałam crio, niestety nie było udane ale było to tak,że jeżdziłam na podglądanie pęcherzyków i kiedy już były gotowe ( czyli crio po ovulacji) dostawałam zastrzyk na pęknięcie, szczególnie moje letnie crio było dziwne - dr miał wylot na coś tam i miało go nie być, jak mi o tym wspomniał na wizycie, że wyjeżdża - ja pewnie musiałam zrobić wielkie oczy- to powiedział,że wszystko jest pod kontrolą i na pewno będzie wszystko zrobione na czas. Cóż, było to tak,że dostałam ten zastrzyk na wynos i dr powiedział,że mogę go sobie zrobić o której godzinie chce rano, czy o siódmej czy 10tej bez róznicy, to była niedziela, transfer miał być we wtorek, gdy dr miał być prosto z lotniska, no był, ja miałam na 18stą i był cały korytarz pacjentek, ja głupia myślałam,że będe tylko ja i jeszcze jakaś dziewczyna. Transfer był ponad godzinę później, nie musiałam już tak długo leżeć na fotelu jak poprzednimi razami, widocznie fotel był potrzebny. Wtedy to się zastanawiałam czy ja w ogóle dostałam te zarodki, czy w dobrym czasie, skoro tak "obojętnie o której", ... za kolejnym razem dostałam zastrzyk na pęknięcie w klinice, miałam fioletowy brzuch przez dwa tygodnie :angry: ... to się rozpisałam

Agaja bardzo mi przykro, ze betka jednak nie podskoczyła:-( dobrze że jest plan na dalszą walkę, ja bym się tu pychylała do tego żeby jednak odczekać choć jeden lub dwa cykle, dac ogranizmowi odsapnąć, ale to oczywiście twoje decyzja:tak:
Gotatora świetne wiadomosci, bardzo się cieszę, że maluszki ładnie rosną i wszyscy czujecie się dobrze:-) oby wiecej takich dobrych wiadomosci na forum:tak:

Ja prosze o kciukiasy za jutro, o 12:30 transferek, już zaczynam się stresować:baffled: za kogo jeszcze jutro trzymamy kciuki??? gdzie ta lista????

marta to zależy jakie masz cykle. Ja nie mam owulacji i miałam oczywiście na takim cyklu crio. Transfer jak dobrze pamiętam miałam 27 dc (z tego powodu, że długo trwała walka o wzrost endometrium). Już kiedyś pisałam o lekach, ale napiszę jeszcze raz :progynova 21 (4x1 tabl), systen 50 (1 plaster co 3 dni), encorton (1+0,5), folik (1 tabl), siofor (3x1 - ale to mój lek wspomagający ze względu na PCO), i luteina (podjęzykowa+dowcipna 4x5 tabl).

Jednak mój transfer cóż, należy do w pół udanych. Jednak na niepowodzenie nie miało wpływu, że był to criotransfer. Jedyne czym cię mogę pocieszyć, to że w przypadku świeżego transferu nic się nie udało. Natomiast przy crio mój organizm zareagował, szkoda tylko że skończyło się jak skończyło.

hey dziewczynki, wróciłam od swojego poturbowańca i nadrabiam zaległości, Ann dzięki, wszystko ok, jutro idę bete powtorzyć dla świętego spokoju. Ale nie oczekuje cudu. Dziewczyny jakiś pechowy ten początek roku prawda?? agaja, ja śmigam zaraz w nast. cyklu, trzeba iść za ciosem, to będzie moje 3 podejście i na ten rok ostatnie :( kolejne niepowodzenie nie wchodzi w grę, musi się udac!! :) pozdrawiam Was gorąco!

gotadoradzięki za odzew:-) skoro 2 razy się nie udało, to może problem leżał w czym innym...
hola a dawno to crio miałaś?bo dr M upiera się właśnie na crio przed owulacją i nie podoba mi się to:-( moim zdaniem logiczne by było dostosować się do naturalnego cyklu, pomimo leków.muszę z nim pogadać, bo mnie to męczy.wiem że paru dziewczynom z gyn też robił crio przed owulką i nieudane:-(
roxi trzymam kciuki!a ty w którym dniu cyklu masz crio?jakie leki?

Ostatnia edycja:

13 marzec Gotadora - podgladamy zdrowe maluszki
13 marzec agaja5 wysoka beta!
14 marzec Roxii - udany criotransferek
14 marzec lulin I wizyta przed udanym crio
14 marzec Quinnie transferek
no.gif
(następnym razem)
14 marzec Tequila II scratching przed udanym crio
14 marzec dagnes78 wysoka beta!
15 marzec malinus - wizyta przez udanym crio
15 marzec Molla wizyta przed udanym IVF!!!
16 marzec Asia_77 - I wizyta przed udanym IVF
16 marzec yplocka1 - wizyta przed udanym crio
18 marzec avocado wysoka beta!
18 marzec hola wysoka beta!
18 marzec mgielka888 wysoka beta :):)(13 dpt)
18 marzec drk - wizyta przed owocna stymulacja
19 marzec madzialenak - podglądanie małego rozrabiaki Sebastianka
20 marzec Domat - podgladamy zdrowego maluszka
21 marzec Ikasia początek owocnej stymulacji
21 marzec Milagors - podgladamy zdrowego maluszka
22 marzec Ann84 wysoka beta!
25 marzec Sylwia1985 histeroskopia
Marzec malinuś udane crio
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzecaneszka81 owocna stymulacja
Marzec darii owocna stymulacja
Marzec/kwieciec Fusun - owocna stymulacja
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
Kwiecień/maj - masia123 - owocna stymulacja

Znalazłam liste:-)
danges kciuki za wysoką bętkę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Tequila &&&& za udany i bezbolesny scraching
lulin udanej wizyty,oczekujemy dobrych wiadomosci;-)

reklama
kurcze Dziewczyny... tak teraz czytam o tych Wasyzch crio... ja miałam crio trzy razy i wygladało to tak, że za każdym razem od 3dc estrofem 1 x 3, ok 14dc usg i pomiar endo i dolączona luteina 2x4 dopochwowo. teraz dodatkowo biorę jeszcze encorton, fraxiparine i acard. transfer srednio ok 20-21 dc. nigdy nie dostałam przed crio żadnego zastrzyku na pęknięcie!!! ( tylko po stymulacji przed transferem ze świeżych zarodków)... już nic nie rozumiem, dlaczego jedni dają a inni nie... kurde...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry