reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bo prowadzili Cię na cyklu bez owulacji. Dlatego brak zastrzyku na pęknięcie. W momencie kiedy bierze się estrogeny (estrofem lub progynova) od początku cyku (niektórzy od 1 dc, niektórzy dzień lub dwa później) i to w takiej dawce (3,4 tabl dziennie) to hamowane są gonadotropiny i nie wzrastają pęcherzyki.
Tak własnie, podpisuję się po tym ;-)ja własnie na takim cyklu byłam ptrzygotowywana do crio:tak:

Hola, dokładnie tak:-) ja tez miałam endo 12:)
Sylwia bardzo dziękuję za wyjaśnienie... niby siedzę w temacie in vitro od tylu miesięcy ale jak widać nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe dlaczego co i jak:zawstydzona/y:dzięki, uspokoiłas mnie :*:*:*:-)

Ostatnia edycja:
dr dziś mi tak powiedział. Wcześniej nie było przeciwskazań, ale teraz znane są już wyniki, z których wiadomo,że classic ma jakąś witaminę, chyba A ( z wrażenia nie pamiętam dokładnie) która szkodzi w pierwszym trymestrze i dr zakazał brania classic, kazał zmienić na jedynkę, a classic na koniec, lub podczas karmienia

Kurde to czemu przy tym natal classic w ulotce jest napisane:" Zaleca się rozpoczęcie przyjmowania preparatu zaraz po powzięciu decyzji o planowaniu potomstwa i przyjmowanie preparatu aż do momentu zakończenia karmienia piersią."

Hola ja tylko przekazuje co dr powiedział, że to niedawno wyszło,że lepiej nie brać classic ze względu na tę witaminę, to bardzo dobry lekarz, znany nawet w Invikcie, a ja niestety w Invikcie się nie pytałam o witaminy, a moja dr tylko o foliku 5mg mi mówiła,że mam brać

Ann troszkę wiedzy zostało mi jeszcze ze studiów, mimo że jestem specjalistą od innej dziury :rofl2:. Właśnie duże stężenia estradiolu są wykorzystywane w środkach antykoncepcyjnych, żeby zablokować wydzielanie przez przysadkę FSH, który stymuluje wzrost pęcherzyków.

Gotadora gdzie moje maniery? Ale już spieszę z gratulacjami, że maluszki rozwijają się prawidłowo :-D. Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :-). Maluszki 13 mm, dzisiaj 13. Proponuję pozostać przy tej liczbie i przykładowo urodzić dzieciątka też 13. Jak widać w miarę normalni ludzie rodzą się tego dnia (np ja :rofl:).

A teraz chwilowo znikam, zobaczyć jakiego papieża będziemy mieli.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry