reklama

Kto po in vitro?

Kurcze dziewczyny wystraszyłuście mnie z tymi witaminami:szok: ja biore Prenatal Complex, na opakowaniu jest napisane że ten zestaw jest przeznaczony dla kobiet na poczatkowym etapie ciąży, ale czy mozna wierzyc w to co piszą na opakowaniu???

reklama
Roxii niestety nie można wierzyć, ani serdecznym paniom z apteki też nie, najlepiej brać to co lekarz poleci, ja teraz żałuje że na wizytach w Invikcie zapominałam się popytać. Ten classic brałam od transferu, czyli trochę ponad miesiąc.

Dziewczyny, a po ci brac tabletki? Nie lepiej zdrowo sie odzywiac + kwas foliowy? Ja ogolnie nue wierze w witaminy i suplementy... Nikt mi tez nie kazal nic brac....hmmmm az sie spytam na wizycie.

Gotadora ja mieszkam w UK i oni tutaj zalecaja tylko kwas foliowy, o witaminach nigdy nic mi nie mówili, ja sama biorę, zeby uzupełnić niedobory itd, myslałam że to dobrze, a okazuje się że niekoniecznie...:baffled:
Podłączam się do pytania Ann84, Sywlia jaka jest twoja specjalizacja???

Ann84 widzę właśnie i mam ubaw, bo każdy straszył że będzie teraz koniec świata jak wybiorą czarnoskórego :rofl:. Nie wiem czy to nostradamus czy sibilla coś pisała o tym. Ale nie ważne. Bardzo podoba mi się imię - Franciszek :-D.
Tak jak pisałam - specjalista od drugiej dziury. My tutaj o ginekologach nawijamy, a ja pracuję piętro wyżej:-). Stomatolog znaczy się.

Ehhh, który to już koniec świata miał być, bo już się pogubiłam. Tak wiele ich było :-D

milagros święte słowa. Kiedyś miałam jakieś badania dotyczące suplementów diety i witamin. Wiele z tych środków nie ma ściśle kontrolowanego składu i lepiej nie ryzykować. Bardzo dużo ginekologów dlatego poleca prawidłową dietę i suplementację kwasem foliowym nawet przez całą ciążę.

Ann84 też miałam jako dziecko nie miłe wspomnienia związane ze stomatologami. I powiem Ci że do dzisiaj bardzo się boję leczenia. Wiem, że może brzmi to trywialnie, ale jestem okropnym pacjentem i strasznym boidudkiem :-D

Zgadzam się z milagros, kwas foliowy sam w sobie to już dawka witamin ;-) i na tym etapie jest wystarczający. Poza tym witaminy można zastąpić naturalnymi produktami, owoce czy warzywa. Tam poszukaj kochana pierwiastków :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry