reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sylwia bardzo mi przykro. Zbieraj siły kochana

martaczi nie mam pojęcia co może być nie tak, może komórki, może plemniki a może... embriolog. W NOVUM badają komórki a w INVICTA całe zarodki. Może Gotadora coś poradzi? Cały czas wierzę w Twoją bete!! Głowa do góry!

Sylwia, jestem tu krótko ale tak Ci kibicowałam, że aż słów brak... strasznie mi przykro. Napewno odpoczynek się przyda:(
Joasia jak piszesz posty to tak jakbym czytała o sobie. Też jestem jedynaczką, też mam bardzo mocne więzi z rodziną, też nigdy w ciąży nie byłam i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić życia bez dzieci i też mój jeszcze nie mąż na razie nie chce adoptować... A i jeszcze łączy nas Pani B. Co do rodzaju procedury to milagors dobrze Ci radzi...
oletka - też mi bardzo przykro, że się nie udało. Ten prof to może prof M? Byłam u takowego i odczucia fatalne po wizytach...
Ja była wczoraj w Gyncentrum i dr M mnie zadziwił bo mimo, że mam endometriozę to zdecydował o krótkim protokole... Po miesiącu antykoncepcji mam od razu brać stymulację... Nie wiem czy to dobrze. Niby powinnam zaufać lekarzom ale jakoś po doświadczeniach nie ufam im:) podobno nic nie ma w jajnikach i dlatego nie trzeba ich bardziej wyciszać. Co o tym myślicie? A nawet nie spytałam o ten scratching endo ale już chyba za późno? Kiedy się go robi?
Martaczi, hola, Buziulek, Gizas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

sylwia nie mam słów, które mogłyby Cię :-( jakie to wszystko popaprane.Tulam mocno!Cały czas myślę o twoim Endo i jedyna odpowiedź to jakiś zajebisty endokrynolog, żeby ci ustawił hormony.Tyle się płaci za to ivf a oni co, rozkładają ręce?nie rozumiem...Jeśli u mnie byłby problem gamet nie wahałabym się adoptować zarodek.
zula5 - scratching robi się cykl przed transferem.Jeśli się obkujesz w temacie i będziesz pytać dr M to on ci wszystko dokładnie objaśni.Spisz pytania na kartce, pomaga, jeśli nie masz przekonania, to jedź na jeszcze jedną wizytę pogadać.Ja tak zrobiłam i wtedy mu zaufałam dopiero i zrozumiałam jego pomysły na moje crio.

Ostatnia edycja:
Sylwia - brak slow, po prostu zalamka, kurcze tak mocno za Ciebie trzymalysmy kciuki!!! Co dalej, macie jakis plan B??

Zula_5 scratching robi sie w cyklu poprzedzajacym transfer lub criotransfer, i robi sie go w 22-24 dc, tylko musi byc faza lutealna lub owulacja, ja nie owuluje dlatego doktor B dala mi luteine od 16 dc bralam przez 11 dni a w 22 dc mialam scratching.

Ja dzis niesmialo dostalam okres, wiec 1 dc biore estrofen i kolo 27 maja criotransfer jedyny i ostatni bo nie mam wiecej zarodkow....a jak sie nie uda to koniec przegralam

Martaczi - bardzo mi przykro, to bylo Twoje 3 podejscie? masz mrozaki? czy zaczynasz calosc od nowa?? same zle wiadomosci dzis:(

reklama
Sylwia, jestem tu krótko ale tak Ci kibicowałam, że aż słów brak... strasznie mi przykro. Napewno odpoczynek się przyda:(
Joasia jak piszesz posty to tak jakbym czytała o sobie. Też jestem jedynaczką, też mam bardzo mocne więzi z rodziną, też nigdy w ciąży nie byłam i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić życia bez dzieci i też mój jeszcze nie mąż na razie nie chce adoptować... A i jeszcze łączy nas Pani B. Co do rodzaju procedury to milagors dobrze Ci radzi...
oletka - też mi bardzo przykro, że się nie udało. Ten prof to może prof M? Byłam u takowego i odczucia fatalne po wizytach...
Ja była wczoraj w Gyncentrum i dr M mnie zadziwił bo mimo, że mam endometriozę to zdecydował o krótkim protokole... Po miesiącu antykoncepcji mam od razu brać stymulację... Nie wiem czy to dobrze. Niby powinnam zaufać lekarzom ale jakoś po doświadczeniach nie ufam im:) podobno nic nie ma w jajnikach i dlatego nie trzeba ich bardziej wyciszać. Co o tym myślicie? A nawet nie spytałam o ten scratching endo ale już chyba za późno? Kiedy się go robi?
Martaczi, hola, Buziulek, Gizas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zula, ja tez mam endometrioze i do tego pcos. Raz mialam dlugi protokol a raz krotki i z krotkiego moja ciaza i 4 mrozaki. A z krotkiego biochemiczna i nic wiecej. Te protokoly...hmmm jak by to powiedziec chyba na chybil trafil sa wybierane ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry