reklama

Kto po in vitro?

OLETKA - u mnie właśnie jest tak, że zarodki się nie rozwijają w ciągu 3 stymulacji do in vitro miałam z 30 zarodków które się nie rozwijały miałam transferowane 3 razy po 2 zarodki 4 i 5 komórkowe ale nigdy nie były badane a my niby zdrowi więc teraz zastanawiam się nad takim programem z badaniami ale nie wiem czy jest sens bo nie wiadomo w którym kierunku szukać! Ty podchodziłaś w Gdańsku w Inviccie?

reklama
Martaczi warunkiem wykonania PGD jest to, że w 3 dobie zarodki muszą mieć minimum 6 lub nawet 8 blastometrów. W której dobie twoje miały 4 blastometry? Jeżeli w 3 to wątpię żeby zostały przebadane. Może lepiej przebadać samą komórkę jajową? A mieliście badane kariotypy? Martaczi nie myśl jeszcze co dalej bo beta Ci pięknie urośnie i w najbliższym czasie nie będziesz potrzebować in vitro.

Sylwia odswiezam stronę co 5 min. Czekamy na dobre wieści!!

Ostatnia edycja:
Oletka mieliśmy i wszystko ok no żaden zarodek nie miał więcej niż 5 kom w sumie tylko 3 z tej 30 były 5 kom reszta słabsze myślisz, że może być problem w komórce, że potem zarodki się nie dzielą u mnie w invimedzie nie robią żadnych badań jak pytam dlaczego tak się dzieje to uzyskuję odp czasami tak po prostu jest

reklama
sylwia-przytulam:-(:-(:-(
martka- jaki już duży człowieczek w Twoim brzuszku :-)
martaczi-Ty nic nie musisz planować, żadnych kolejnych prób, bo dziś betka będzie znacznie wyższa, najważniejszy jest przyrost. Ja planuję betkę w czwartek, będzie to 12dpt, o ile wytrzymam ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry