reklama

Kto po in vitro?

reklama
21 maja Lilia♥ - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
23 maja GizaS - podglądanie pęcherzyków
Maj kari75 - owocna stymulacja

Wrzesień ;Dagnes IV podejscie do crio
Maj joasia2906 - udane crio :)bliźniaki
Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF

Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

i ja zmieniłam siebie w kalendarzyku, chociaz do wrzesnia kupa czasu....

GizaS ja szłam długim protokołem i miałam gonapeptyl + gonal F 150 przez 10 dni, 11 dnia menopur 75.
Wcześniej brałam antykoncepcję 3 m-ce, bo nie mogłam się pozbyć torbieli naczyniowej (jakbym miała torbieli endo mało, to jeszcze to mi się przyplątało), a przed stymulacją 18 dni gonapeptyl
Trzymam kciuki za Twoją stymulację! :-)

Gizas, nie wiem czy mi to pomogło czy nie, ale przez całą stymulację, codziennie jadłam spirulinę w proszku (robiłam sobie koktaile owocowe i dodawałam 1/2 łyżeczki). Pani ze zdrową żywnością strasznie to zachwalała, więc wzięłam.

Taki zestaw biorę od 3 m-cy:
acard 75mg 1x1 (z przerw,ą na punkcję)
wit B6 2x1
wit B12 1x1
Siofor 875mg 3x1
kwas foliowy 5mg
po transferze mi doszło:
Lutinus 3x1
Estrofem 3x1
Fraxiparine 0,3
(sama sobie zaleciłam za radą IKasi jeszcze dupka 3x1)

darii - przy endpmetriozie to naprawdę super wynik. Matko tyle zarodeczków Ale fajnie. A miałaś objawy hiperstymulacji? Pewnie pisałaś nie raz ale mnie jeszcze się trochę miesza co i kto:)
Giza - ja mam usg o 19:10. Zazdroszczę Ci, że załapałaś się na 17 bo mnie się nie udało a taka późna godzina wogóle mi nie pasuje ale cóż zrobić:( pewnie nie zdążymy się strzasnąć na korytarzu...

Zula bolały mnie jajniki do 2 dnia po punkcji. 3 dnia po punkcji nie zrobili mi transferu, ponieważ jajniki były zbyt powiększone. Miałam powiększony brzuch, chociaż nic mnie już po punkcji nie boli, ale ten wielgaśny brzuch został :szok: Nawet dzisiaj musiałam założyć do pracy spodnie w gumkę :-D
Trochę się uparłam, żeby był transfer, więc w 5 dniu dali mi jednego blastusia(chociaż chciałam 2)

reklama
Zula ale pewnie będziemy jeździć teraz co drugi dzień więc się może spotkamy:tak: To jest Twoje pierwsze ivf i pierwsze podglądanie pęcholi?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry