reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
elleni gratuluje :-)

LiliaTule cie mocno.... przykro mi kochana....dagnes78 to moze nie wszystko jeszcze stracone? trzymam kciuki za bete...

Za reszte dziewczyn trzymam kciuki.... zeby zobaczyly wysoka bete...

Martaczi trzymam kciuki za wizyte...:-)

zuzia , niepokorna , elleni - gratuluje . Dziewczyny , którym testy nie wyszły nie łamcie się - beta najważniejsza . teraz z innej beczki - ordynator szpitala w którym byłam powiedziała mi , że za brak implantacji i potem stratę ciąży we wczesnych tygodniach odpowiada mutacja jakiegoś enzymu , który utrudnia przyswajanie kwasu foliowego i można wtedy jeść go tonami a i tak nic to nie da mówiła , że na 20 dziewczyn którym zrobiła badanie to 12 miało tą mutację dlatego też zaleca przyjmowanie preparatu prevenit intensiw już 3 miesiące przed planowaną ciążą plus kwas foliowy 5 mg cały czas więc może wart spróbować - ja biorę tą mieszankę i mam nadzieję , że moje maleństwo dobrze się rozwija bo codzienne mdłości podobno o tym świadczą

elleni jupi - super - gratulacje :-)

Lilia przykro mi ...

dagnes78
idź kobieto na betę ;-)jesteśmy dokładnie w tej samej sytuacji i wiem co czujesz ale musimy zrobić betę i przestać gdybać, może jest cień nadziei ...

Za resztę testujących dzisiaj nadal trzymam kciuki :tak:

Dziewczyny, ja spać nie mogłam, chyba o 2 w nocy wczoraj/dzisiaj zasnęłam i nie dałam radę dzisiaj iść na badanie ... może to dobrze bo jutrzejszy wynik będę miałam na poniedziałek dla lekarza a jak bym dzisiaj robiła to i tak musiałabym 'dla lekarza' powtarzać w poniedziałek i kłóć się dwa razy i dwa razy płacić. Także jutro rano lecę i po 2h. będę miała wynik - dam znać oczywiście. Jakąś resztkę nadziei jeszcze mam :sorry2:

Niepokorna, tak boli podbrzusze normalnie jak na okres. Oprócz tego nic innego nie dolega. Czuję jakby ktos tam mi balona pompował, takie wszystko nabrzmiałe.

teraz luteinę mam zmniejszyć do jednej na dobę, estrofem przestać brać i resztę wszystko pokończyć, czyli clexane i acard

elleni jupi - super - gratulacje :-)

Lilia przykro mi ...

dagnes78
idź kobieto na betę ;-)jesteśmy dokładnie w tej samej sytuacji i wiem co czujesz ale musimy zrobić betę i przestać gdybać, może jest cień nadziei ...

Za resztę testujących dzisiaj nadal trzymam kciuki :tak:

Dziewczyny, ja spać nie mogłam, chyba o 2 w nocy wczoraj/dzisiaj zasnęłam i nie dałam radę dzisiaj iść na badanie ... może to dobrze bo jutrzejszy wynik będę miałam na poniedziałek dla lekarza a jak bym dzisiaj robiła to i tak musiałabym 'dla lekarza' powtarzać w poniedziałek i kłóć się dwa razy i dwa razy płacić. Także jutro rano lecę i po 2h. będę miała wynik - dam znać oczywiście. Jakąś resztkę nadziei jeszcze mam :sorry2:

Masz rację kochana, cień nadziei zaszczepiła we mnie Martusia i Lawendowy Sen opisując swoje przypadki z sikańcami :-) wiec jeszcze nie wszystko stracone, ogolnie Dziewczyny, dziękuje za wsparcie. Co ma być to bedzie. Dziś już nie dam rady lecieć na betę, wytrzymam do poniedziałku, już tyle zniosłam... a co tam :-) gratuluje Dziewczynom którym się powiodło! i ogromnie się z nimi cieszę :tak:

Niepokorna, tak boli podbrzusze normalnie jak na okres. Oprócz tego nic innego nie dolega. Czuję jakby ktos tam mi balona pompował, takie wszystko nabrzmiałe.

teraz luteinę mam zmniejszyć do jednej na dobę, estrofem przestać brać i resztę wszystko pokończyć, czyli clexane i acard

w ogóle to mam identyczne objawy jak Ty elleni :)
pobolewają jajniki, brzuch wzdęty i nic poza tym....

reklama
ordynator szpitala w którym byłam powiedziała mi , że za brak implantacji i potem stratę ciąży we wczesnych tygodniach odpowiada mutacja jakiegoś enzymu , który utrudnia przyswajanie kwasu foliowego i można wtedy jeść go tonami a i tak nic to nie da mówiła , że na 20 dziewczyn którym zrobiła badanie to 12 miało tą mutację dlatego też zaleca przyjmowanie preparatu prevenit intensiw już 3 miesiące przed planowaną ciążą plus kwas foliowy 5 mg cały czas więc może wart spróbować - ja biorę tą mieszankę i mam nadzieję , że moje maleństwo dobrze się rozwija bo codzienne mdłości podobno o tym świadczą

A ten kwas w dawce 5mg to chyb tylko na receptę? Bo mój lekarz niestety jest zdania że dawka 0,4 wystarczy, on nawet zresztą do suplementacji progesteronu jest trochę 'anty' ... ehhh ....

Do góry