reklama

Kto po in vitro?

Jo,M u mnie wyszedl taki wynik na cytomegalie : CMV IgM - 0,08 i obok wynik ujemny, potem CMV IgG -0,8 i obok wynik ujemny...
pozniej Toxoplazmoza : TOXO IgM - < 0,10 i obok wynik ujemny potem TOXO IgG - 0,9 I WYNIK UJEMNY.... Jak myslicie dobre mam wyniki? badanie bylo robione w grudniu 2012... czy musze je powtorzyc?

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia - oba wyniki ujemne czyli ok . Z tego co doczytałam jak oba wyniki cytomegalii masz ujemne tzn że nie przeszłaś jeszcze choroby także co jakiś czas musisz to sprawdzać bo cytomegalią zarazić się można poprzez drogę kropelkową katar , krew , ślina , mocz itd. Ja w sumie jak się podleczę to będę w lepszej sytuacji można powiedzieć bo już organizm sam wyprodukuje przeciwciała i prawie nie możliwe jest żeby znowu się zarazić a co za tym idzie jeżeli będę w ciąży to mam już jeden problem z głowy .

Zuzia super suwaczek. A ja nie wiem jak okreslic wiek ciazy? Mialam transfer 15 grudnia , moze pomozesz?
Niepokorna zuzia ja tez nie mam objawow tak jak was czasem cos zakuje piersi nabieraja raczej na wieczor ale tez nie mocno. Jak bym nie wiedzisla o ciazy to bym mials problem zeby sie domyslec.
Lilia badania immunologiczne to zswsze dobry pomysl. Znajdz dobrego lekarza, niestety ja bym ci mogla polecic kogos tylko w wawie. Moglabym cie poprosic o wpis do kalendarza na 10 wizyta i usg.
Dziekuje dziewczyny za wsparcie i wiare w moje malenstwa.

Dziewczyny jeśli chofzi o chlamydie to ja miałam posiew z szyjki w tym kierunku i chyba cytomegalia wyszła mi dodatnio dostalam ja i moj m lekarstwo bralismy je tydzień potem musiałam odczekać dwa tyg i powtorzyc wynik wyszedl ujemnie mojemu m nie zlecili badan. Lekarz mi powiedział że tak bakteria odpowiada za zagniezdzenie oraz wczesne poronienia. Byłam troche wystraszona bo naczytalam sie na internecie że to strasznie ciężko wyleczyć. U mnie na szczęście szybko poszło. Dzisiaj pierwszy dzień zastrzyków trzymajcir kciuki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry