reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Anulla28 odpoczywam, odpoczywam

dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie zakładania wenflou. słyszałam, że przed założeniem można prysnąć jakimsiem przeciwbólowym. Faktycznie pryskają przed założeniem przed punkcją? i gdzie wam zakładali? na dłoni? w zgięciu łokcia?

mmm, wenflon na prawej ręce, raczej nie w zgięciu, szukają żyły od dłoni aż do zgięcia w łokciu, będą szukać najlepszej, a ja nie słyszałam o żadnym przeciwbólowym w spreju, tylko odkażają gazikiem.

Dorotav czekamy z niecierpliwością na dobre widomości ;)

Majka201, Ja też czekam z niecierpliwością, z telefonem w ręce

Zuzia, u mnie mają zawsze problem bo ja mam zniszczone żyły po chemii.

reklama
Kola - u nas tez problemem jest slabe nasienie m - wiesz leczyc to raczej sie nie da mozna jedynie poprawic jakos przez suplementacje roznymi witaminami ale czy przyniesie to poprawe roznie bywa a czas ucieka... nas od razu po zbadaniu nasienia skierowali do ivf - ale udalo nam sie witaminami przy ostatniej stymulacji poprawic parametry...

Bziumelka i majka u was też główna przyczyna to złe wyniki nasienia? a próbowałyście to leczyć czy szybka decyzja o inv? trzymam za Was kciuki. Majka jesteś z krakowa czy okolic? ja jestem z ok. Wadowic i w tym roku będe mieć 29 lat. Nabiłaś mi klina tym artvimedem...paren i gyncentrum wypadają średnio w opiniach innych dziewczyn

Kola u mnie jeszcze niedrozne jajowody. Maz sie leczyl przez 3 miesiace bral clo ale nic nie dalo, usg i hormony wyszly dobrze. Ogolnie nie byly takie zle te jego wyniki bo wachaly sie w granicach 6-21 w 1ml, ruchliwosci i zywotnosc tez byly w miare ale byla mala objetosc bo ok 0.9-1ml i bardzo duza lepkosc ale jak dowiedzielismy sie ze moj lewy nie drozny a prawy watpliwy to przestalismy sie leczyc i odrazu ivf:(

Kola - u nas tez problemem jest slabe nasienie m - wiesz leczyc to raczej sie nie da mozna jedynie poprawic jakos przez suplementacje roznymi witaminami ale czy przyniesie to poprawe roznie bywa a czas ucieka... nas od razu po zbadaniu nasienia skierowali do ivf - ale udalo nam sie witaminami przy ostatniej stymulacji poprawic parametry...

Zuzia, pewnie już nie raz pisałaś jakie mąż brał witaminy, mogłabyś jeszcze raz napisać ?

No suplementacja napewno moj caly czas bierze salfazin tak na przyszlosc:) U nas to nic nie dalo ale znam przypadki ze po suplementach byla duza poprawa... Ja przewertowalam caly internet i zrobilam mojemu mieszanke wybuchowa ale nic...:(

Kola2 u nas to było tak: jak wyszły złe wyniki mojego m to skierowali nas w macieżyństwie do androloga potem usg jąder które wykazało guzki powrózka nasiennego czy jakoś tak już nie pamiętam i ten androlog wysłał mojego m do urologa który zalecił zabieg usunięcia tych guzków koszt 4 tyś zł potem trzy mc czekania czy wyniki się polepszą. Z tego co czytałam u nie których po tym zabiegu była poprawa ale u części wyniki jeszcze gorsze. W między czasie byłam u swojej ginekolog i ona poleciła mi artvimed i tam na wizycie lekarz kazał się wstrzymać z zabiegiem i zlecił mojemu m badanie hormonów po ktorym wyszło że ma za wysokie ale już nie pamietam ktory i zabieg nic nie da bo tego nie da się w żaden sposób obniżyć więc ten zabieg to zwykle naciąganie na kase. Jak można komuś zlecać zabieg nie robiąc podstawowych badań z krwi!!!!!!!! No więc nie było się już nad czym zastanawiać zdecydowaliśmy o ifv i do macieżyństwa już nie poszłam. Jeśli moge Ci coś zasugerować idż do innego lekarza albo umów się na wizyte w artvimed i skonsultuj te wyniki bo czekanie też nie jest fajne coś o tym wiem i w tedy będziesz mogla podjąć decyzje. Po wizycie u mojego lekarza dr Ch myśle że zdecydujesz się na pozostanie w Artvimed w razie w. Nie wiem czy klinika jest skuteczna bo dopiero zaczełam moje leczenie ale podejście do pacjenta też odgrywa wielką role. Jestem z krakowa.

dorotav kochana przykro m, przytulam...

co doznieczulenia przedzałożeniem wenflonu słyszałam o tym od pielęgniarki odemnie z pracy, więc taki srodek na pewno istnieje. pewnie po prostu go nie stosują. z tym wbijaniem w dłoń to przekichane, to najnardziej unerwione miejsce. Wiem, że to głupie ale ja w tym wszystkim najnardziej boję się tego nieszczęsnego wenflonu :(

reklama
Zuzia, pewnie już nie raz pisałaś jakie mąż brał witaminy, mogłabyś jeszcze raz napisać ?

Moj m bral wczesniej jeszcze przed pierwsza stymulacja rozne suplementy androvit, salfazin, l-karnityne, cynk ale jakos specjalnego efektu nie dalo... od marca - kwietnia zeszlego roku zaczal brac proxseed Proxeed Plus, Sigma tau, Jakość nasienia, Nasienie, Poprawa jakości nasienia, Actyl-l-Karnityna, L-Karnitynav, Plemniki - jest drogi polecil nam go lekarz to sa takie saszetki do picia powinno sie dwie dziennie ale ze wzgledu ze drogi jest m pil po jednej dziennie dopiero chyba przed transferek pil dwie... pytalismy embriologa po punkcji jak tam parametry nasienia i powiedziala ze zadziwiajaco dobre mowila ze nie wie co robilysmy ale sa ladne efekty - u m byla kiepska jakos i praktycznie nie bylo ruchliwosci tej poprawnej a po tym embriolog zasugerowala zebysmy probowali sie naturalnie starac wiec no a teraz po transferku widac ze efekty sa....

Do góry