• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

Anulla28 odpoczywam, odpoczywam

dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie zakładania wenflou. słyszałam, że przed założeniem można prysnąć jakimsiem przeciwbólowym. Faktycznie pryskają przed założeniem przed punkcją? i gdzie wam zakładali? na dłoni? w zgięciu łokcia?

mmm, wenflon na prawej ręce, raczej nie w zgięciu, szukają żyły od dłoni aż do zgięcia w łokciu, będą szukać najlepszej, a ja nie słyszałam o żadnym przeciwbólowym w spreju, tylko odkażają gazikiem.

Dorotav czekamy z niecierpliwością na dobre widomości ;)

Majka201, Ja też czekam z niecierpliwością, z telefonem w ręce

Zuzia, u mnie mają zawsze problem bo ja mam zniszczone żyły po chemii.

reklama
Kola - u nas tez problemem jest slabe nasienie m - wiesz leczyc to raczej sie nie da mozna jedynie poprawic jakos przez suplementacje roznymi witaminami ale czy przyniesie to poprawe roznie bywa a czas ucieka... nas od razu po zbadaniu nasienia skierowali do ivf - ale udalo nam sie witaminami przy ostatniej stymulacji poprawic parametry...

Bziumelka i majka u was też główna przyczyna to złe wyniki nasienia? a próbowałyście to leczyć czy szybka decyzja o inv? trzymam za Was kciuki. Majka jesteś z krakowa czy okolic? ja jestem z ok. Wadowic i w tym roku będe mieć 29 lat. Nabiłaś mi klina tym artvimedem...paren i gyncentrum wypadają średnio w opiniach innych dziewczyn

Kola u mnie jeszcze niedrozne jajowody. Maz sie leczyl przez 3 miesiace bral clo ale nic nie dalo, usg i hormony wyszly dobrze. Ogolnie nie byly takie zle te jego wyniki bo wachaly sie w granicach 6-21 w 1ml, ruchliwosci i zywotnosc tez byly w miare ale byla mala objetosc bo ok 0.9-1ml i bardzo duza lepkosc ale jak dowiedzielismy sie ze moj lewy nie drozny a prawy watpliwy to przestalismy sie leczyc i odrazu ivf:(

Kola - u nas tez problemem jest slabe nasienie m - wiesz leczyc to raczej sie nie da mozna jedynie poprawic jakos przez suplementacje roznymi witaminami ale czy przyniesie to poprawe roznie bywa a czas ucieka... nas od razu po zbadaniu nasienia skierowali do ivf - ale udalo nam sie witaminami przy ostatniej stymulacji poprawic parametry...

Zuzia, pewnie już nie raz pisałaś jakie mąż brał witaminy, mogłabyś jeszcze raz napisać ?

No suplementacja napewno moj caly czas bierze salfazin tak na przyszlosc:) U nas to nic nie dalo ale znam przypadki ze po suplementach byla duza poprawa... Ja przewertowalam caly internet i zrobilam mojemu mieszanke wybuchowa ale nic...:(

Kola2 u nas to było tak: jak wyszły złe wyniki mojego m to skierowali nas w macieżyństwie do androloga potem usg jąder które wykazało guzki powrózka nasiennego czy jakoś tak już nie pamiętam i ten androlog wysłał mojego m do urologa który zalecił zabieg usunięcia tych guzków koszt 4 tyś zł potem trzy mc czekania czy wyniki się polepszą. Z tego co czytałam u nie których po tym zabiegu była poprawa ale u części wyniki jeszcze gorsze. W między czasie byłam u swojej ginekolog i ona poleciła mi artvimed i tam na wizycie lekarz kazał się wstrzymać z zabiegiem i zlecił mojemu m badanie hormonów po ktorym wyszło że ma za wysokie ale już nie pamietam ktory i zabieg nic nie da bo tego nie da się w żaden sposób obniżyć więc ten zabieg to zwykle naciąganie na kase. Jak można komuś zlecać zabieg nie robiąc podstawowych badań z krwi!!!!!!!! No więc nie było się już nad czym zastanawiać zdecydowaliśmy o ifv i do macieżyństwa już nie poszłam. Jeśli moge Ci coś zasugerować idż do innego lekarza albo umów się na wizyte w artvimed i skonsultuj te wyniki bo czekanie też nie jest fajne coś o tym wiem i w tedy będziesz mogla podjąć decyzje. Po wizycie u mojego lekarza dr Ch myśle że zdecydujesz się na pozostanie w Artvimed w razie w. Nie wiem czy klinika jest skuteczna bo dopiero zaczełam moje leczenie ale podejście do pacjenta też odgrywa wielką role. Jestem z krakowa.

dorotav kochana przykro m, przytulam...

co doznieczulenia przedzałożeniem wenflonu słyszałam o tym od pielęgniarki odemnie z pracy, więc taki srodek na pewno istnieje. pewnie po prostu go nie stosują. z tym wbijaniem w dłoń to przekichane, to najnardziej unerwione miejsce. Wiem, że to głupie ale ja w tym wszystkim najnardziej boję się tego nieszczęsnego wenflonu :(

reklama
Zuzia, pewnie już nie raz pisałaś jakie mąż brał witaminy, mogłabyś jeszcze raz napisać ?

Moj m bral wczesniej jeszcze przed pierwsza stymulacja rozne suplementy androvit, salfazin, l-karnityne, cynk ale jakos specjalnego efektu nie dalo... od marca - kwietnia zeszlego roku zaczal brac proxseed Proxeed Plus, Sigma tau, Jakość nasienia, Nasienie, Poprawa jakości nasienia, Actyl-l-Karnityna, L-Karnitynav, Plemniki - jest drogi polecil nam go lekarz to sa takie saszetki do picia powinno sie dwie dziennie ale ze wzgledu ze drogi jest m pil po jednej dziennie dopiero chyba przed transferek pil dwie... pytalismy embriologa po punkcji jak tam parametry nasienia i powiedziala ze zadziwiajaco dobre mowila ze nie wie co robilysmy ale sa ladne efekty - u m byla kiepska jakos i praktycznie nie bylo ruchliwosci tej poprawnej a po tym embriolog zasugerowala zebysmy probowali sie naturalnie starac wiec no a teraz po transferku widac ze efekty sa....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry