reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dopisałam się ;-)

LUTY:

24: Mammoni - podglądanko
24: Esiek - kolejna wizyta kontrolna
24: Juhasek87 - kolejne podglądanko
24: Foote - I weryfikacja

25: Asita
- wizyta
25: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
25: kasik36 - II weryfikacja bety
25: solostar29 - punkcja
26: Bzibziok - wysoka beta
26: Juhasek87 - wstępna data punkcji
27: lenkabar - pierwsze spotkanie z dzidzią
28: montana8 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
28: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania

MARZEC:

1: kasik36 - III weryfikacja bety
3: mmm… - udane crio
3: _Infinity_- wysoka beta
4: Uda sie - pierwsze podglądanko
5: Bziumelka - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
8: maaagdzik - wysoka beta
17: Anulla28 - wizyta kontrolna

reklama
kto z was brał gonal ??? Czy pod czas okresu też bierze sie zastrzyki??? i czy jak mam okres a jutro 1 badanie estradiol i wizyta to mam isc czy przełożyć ?

Mammoni ja brałam gonal zawsze od 2 dc czyli właściwie nawet w połowie miesiączki. Miesiączka nie stanowi problemu, liczy się dzień cyklu
Co do badań to niestety nie jestem w tym temacie specjalistką, może któraś z dziewczyn Ci podpowie :)

[FONT=&quot]Cześć dziewczyny

Lalka – Powinnaś dostać w tyłek za tak wczesną bete:confused2:[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Juhasek – Tak to prawda , czasem jestzagrożenie hiperstymulacji i dlatego transfer jest przesuwany.[/FONT]
Nie martw się , jednak Twoje zdrowie jest ważne więc jak lekarz zadecyduje przesunąć transfer to tak musi być. Mam nadzieję że jednak nie dojdzie do tego i będziesz miała transfer już teraz.

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Maaagdzik – Trzymam kciuki za wysoką betę

dorotav - Widzę , że Twoje badania póki co są super.:-)
Dopytałam lekarza o tą temperaturę i tak , lekarz wytłumaczył że każdy organizm ludzki , zwierzęcy itd ma swoją optymalną temperaturę ciała. Ludzka prawidłowa to ok. 36,5. Najważniejsza jest jednak stała temperatura , czyli mierzona codziennie o tej samej porze i powinna być ta sama praktycznie codziennie chyba że jak jest owulacja to wiadomo że będzie wzrost. Skacząca temperatura ciała świadczy o stanach zapalnych lub wirusowych w organizmie . I to by się zgadzało bo jeszcze przed antybiotykami miałam codziennie inną temp. a teraz zawsze ta sama i u mojego M też. No to tyle :-)

Pytałam też immunologa o te całe badania NK , białka S i C , wszystkie przeciwciała tą całą resztę i on nie widzi potrzeby robienia tych badań:eek:. Powiedział że jeżeli chcemy to możemy je zrobić ale on sensu nie widzi w nich w naszym przypadku. I kurcze nie wiem co mam robić? Myślałam że po wirusologii dalej będziemy szukać a lekarz mówi że za 2-3 miesiące jak mój M będzie już całkiem zdrowy to możemy naturalnie się starać. Ja prawdopodobnie mam teraz już ostatnią serię antybiotyków i to koniec mojego leczenia. Co byś zrobiła na moim miejscu , bo myślę żeby jednak porobić te badania i jakby było coś nie tak to wrócę do niego ale sama już nie wiem:rofl2:. I bądź tu mądry

Kasik - Bardzo ładny progesteron:tak:. Trzymam kciuki za jutrzejszą weryfikację !!!!!!!!!!!!!
[/FONT]

Jo.M, dziękuję Ci że pamiętałaś o mnie i za info o temp :-). Wiesz, ja miałam podobny dylemat co teraz Ty masz, zastanawiałam się czy robić dodatkowe badania na wirusologię o których Ty pisałaś, toxo, bolerioze, CMV itd, ja nie miałam zleconych tych badań tylko te o których na forum pisałam, w końcu po kilku dniach zadecydowałam że robię to co lekarz mówi, w końcu on ma się na tym znać! no i chyba muszę mu zaufać bo inaczej zwariuję od myślenia i czytania, a im więcej czytam tym mniej wiem. :szok: Część badań immuno miałaś robione, widocznie one Twojemu lekarzowi wystarczą, znalazł Waszą przyczynę niepłodności w wirusach - oby to było to !! a za 2 miesiące strzelicie naturalsik :tak:
Białka S i C nie miałam, a na Twoim miejscu jeśli masz taką możliwość i finansową i blisko do pracowni CP to bym wykonała badanie na komórki NK dla świetego spokoju, lekarka z którą w piątek rozmawiałam mówiła że ono jest ważnym badaniem w naszym przypadku, bo gdy jest ich za dużo to one mogą zabijać zarodek traktując go jako wroga. No moje wyniki jak na razie są ok, w nich nie ma przyczyny czemu się nie udaje i szczerze mówiąc zaczynam się denerwować coraz bardziej boję się że to coś poważnego jak np genetyka i tu już nic nie poradzimy. Teraz czekamy na wyniki IBT i DNA plemników, zobaczymy, jak te też wyjdą dobrze to chyba rzucę się na tą wirusologie, chociaż przy ilości antybiotyków jakie w swoim życiu brałam to musiałyby być mutantami żeby ciągle we mnie siedzieć. Pozostaje jeszcze genetyka ale to dopiero okaże się w czerwcu. Powiedz mi jeszcze kochana, czy całą wirusologie robił też Twój mąż czy tylko Ty sama ?

jejku Mammoni nie wiem co masz na myśli mówiąc krwotok? Jeśli masz po prostu obfite miesiączki i jest to u Ciebie naturalna sytuacja to myślę, że normalnie możesz robić zastrzyki. Jeśli krwawisz jakoś nienaturalnie bardzo mocno, to już chyba decyzja należy do lekarza..

Czesc dziewczyny :) wczoraj mialam punkcje i kiepsko sie czuje bardzo boli mnie brzuch i nawe spokojnoe sie wysiusuac nie moge czy to normalne jak dlugo moze to dokuczac ?

reklama
Jo.M progeteron wcale nie mam ładny bo 11, zwiększyli mi kolosalnie lutkę, teraz biorę 1800 na dobę :szok: A drugą weryfikację mam we wtorek a nie jutro :-)

Ewelina
po punkcji to normalne, możesz brać nospę jak nie dajesz rady wytrzymać.

Do góry