reklama

Kto po in vitro?

reklama
Madzia- nie prawda jest to co piszesz. Pracuje w HR w duzej korporacji i to co piszesz to bzdury gadane pracownikom. Prawo chroni kobiete w ciazy od samego poczatku, nue wazne czy karta ciazy jest. Nie ma to znaczenia. 100% l4 takze sie nalezy. A ty bzibziok jak nie chcesz mowic to faktycznie idz na zwykle l4, po co sir narazac.

Dzięki Esiek za info. Ja na razie nie planuje nic w pracy mówić, za bardzo się obawiam jak to będzie dalej.
Staram się wierzyć ze wszystkich sił, że będzie ok ale na prawdę martwi mnie to przeziębienie.

Najbliższą wizytę mam 11.03. ale nie wiem czy nie pojechać 5.03 może mi lekarz coś poradzi co mogę brać na przeziębienie.
Beta 1920,44 17dpt 3 dniowego kropeczka.

Ale strasznie się boje żeby przeziębienie kropeczkowi nie zaszkodziło...
śliczna beta Kochana:-)

Jutro transfer 9.30, Pani z lab dzwoniła- wszystkie 6 dalej się ładnie dzielą i jak dobrze pójdzie to będzie co mrozić:-)

Ostatnia edycja:
Esiek ok ale co powiesz po prostu ze jesteś w ciaży????. Mi lekarz przed niczego nie wystawił żadnego zaświadczenia ani nic podonego wiec jak to udowodnisz. A do tego powiedział ze beta nic jeszcze nie znaczy wiec jak mam udowodnić ze jestem w ciaży pacodawcy, on karze przynieśc zaświadczenie, którego lekarz przed usg nie wystawi. Jak ja byłam w ciąży (defakto okazało się potem ze pozamacicznej ) to byłam na zwolnieniu i owszem ale 80% mi lekarka wstawiła wtedy. Każy pracodawca na potwierdzenie ciąży karze przynieść ci zaświadczenie , przynajmnej tak jest u mnie a pracuję w Urzędzie więc tak jak by na państwówce, podobno najbezpieczniejsze miejsca pracy.

Ostatnia edycja:
Madzia, a w jakim urzędzie pracujesz jeśli mogę zapytać i jako kto????
To taka ciekawość zawodowa, bo moja firma, obsługuje głównie urzędy może pracujesz na naszym programie:)

dziewczyny mam mozliwe ze glupie pytanie; mam zalozone zele na paznokciach, czy powinnam je sciagnac, czy zle wplyna na criotranswer w srode?
o dziwo narazie sie dobrze czuje, to chyba byla wirusowka weekendowa. od soboty dieta.do dr mnie nie zarejestrowali bo nie bylo juz miejsca. myslalam ze jak dalej bedzie zle to jutro juz o 7 rano bym sie zjawila w przychodni. boje sie cieszycale narazie dobrze sie czuje

Madzia76 ja jak byłam na pierwszym usg u dr wtedy co miałam plamienie to nie było jeszcze zarodka lekarz wystawił mi l4 na sto procent i w pracy już wszyscy wiedzą. A zaświadczenia nie dostałam więc nie trzeba mieć założonej iarty bo ja do dziś nue mam ;)

Bzibziok dzielę się z Tobą natychmiast nowo nabytą wiedzą! Jestem bardzo nie mądra i rozmawiałam dziś z rodzicami moich uczniów niemal w drzwiach wyjściowych i mocno mnie przewiało, więc wracając z pracy natychmiast zajechałam do apteki po coś profilaktycznego dla ciężarówek i okazało się, że jest naturalny syrop dla kobiet w ciąży i karmiących oparty jedynie o naturalne składniki. *spam* się nazywa- podobny świetny w profilaktyce, ale i w przeziębieniu powinien pomóc. Koncentrat malin, porzeczek, czosnku itd. No i gratuluję pięknego przyrostu :)

Foote
Tobie również gratulacje, pięknie rośnie :)

Infinity bardzo mi przykro, wiem, ze nie ma słów pocieszenia :( ale wszystkie tu będziemy kibicowały Twojemu crio

Ostatnia edycja:
reklama
kikifish tylko podczas punkcji jest wymagane, żeby płytka była widoczna więc ja miałam frencha ale już na transferze jest to nieistotne, równie dobrze możesz mieć krwistoczerwone, jeżeli oczwywiście dobrze się w takich czujesz :-)

Esiek dokładnie tak jak mówią dziewczyny - przepisy sobie a życie sobie :-( Jeżeli nie chce się mówić pracodawcy o wczesnej ciąży, bez względu na powód (np. żeby nie zapeszyć, bojąc się zwolnienia itp) jedynym sposobem wymigania się od delegacji jest wzięcie zwykłego L4 na 80%.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry