reklama

Kto po in vitro?

reklama
kikifish87, nasze tarczyce są chyba w zmowie jakiejś :wściekła/y:, jak już pisałam moja po criotransferze poszybowała w górę, więc zaczęłam brać większą dawkę euthyroxu, 3 tygodnie minęły zrobiłam TSH a ta franca jedna spadła na 0,06 no żeby to jasny szlag trafił, no i dalej się z nią bujam. Cieszę się że już lepiej się czujesz, wirusówka wcale nie musi kończyć się na kibelku i w misce że się tak wyrażę ;-), może być to lub to, trzymaj się diety tak jak pisałam a wygrzebiesz się z tego.

Infinity, przykro mi bardzo, I tak jak Jo.M. przed crio zrobiłabym wirusologię, dzisiaj nawet sprawdzałam w diagnostyce ile czeka się na wyniki i np na mycoplasme najdłużej 10 dni roboczych a toxo i CMV 1 dzień. Jeśli i to crio nie wyjdzie - czego oczywiście Ci nie życzę - poszłabym do immunologa by zobaczył czy coś tam nie siedzi. Ja bardzo żałuję że nikt mi nie powiedział żeby takie badania zrobić przed I IVF no ale wiadomo dla kliniki liczy się kasa. Dwa podejścia na świeżakach i jedno na mrozaczkach a beta nawet nie drgnęła.

Bzibziok, szczerze jeśli nie uda Ci się wykręcić przeziębieniem z tej delegacji to poszłabym na L4, trudno, w tej chwili najważniejszy jest zarodek, oczywiście nie chcę Cię straszyć ale gdyby z jakiegoś powodu skończyłoby się nieszczęśliwie to miałabyś do siebie żal. Wiem, że nie chcesz powiedzieć w pracy o pozytywnej becie, rozumiem Ciebie ja też bym nie powiedziała i jak mi się w końcu uda to będę trzymać w tajemnicy jak najdłużej.

Foote, superowy przyrost bety, :tak:

juhasek87, jutro trzymam kciuki z całych sił :tak:

Wiecie ja jestem uzależniona od naszego forum, normą jest że przed zaśnięciem i po obudzeniu się rano sprawdzam co się dzieje, no ale dzisiaj to już sama z siebie się śmieję, po pracy byłam u okulisty miałam zakroplone oczy atropiną i co zrobiłam jak wróciłam do domu ?? siedzę przed kompem i odpisuję Wam będąc ślepa jak kret, nawet nie wiem czy dobrze piszę, więc jakby co to sorki ;-)

Jo.M chyba miałaś na myśli Ureaplasma? Z tego co czytam i to zakażenie i Mycoplasma powoduje raczej określone objawy a następnie dalsze spustoszenia w organizmie których ja nie mam stwierdzonych :dry:, chyba że może przebiegać bezobjawowo.... no nic szukam dalej jakiegoś bardziej rzetelnego źródła wiedzy bo wiadomo jak to w internecie różne rzeczy piszą ;-)

Ostatnia edycja:
dorotav toxo i cytomegalię mam zrobioną, zrobię dwa pozostałe, czy jest może coś jeszcze z tego typu badań? orientujesz się może czy ureaplasma i mycoplasma może mieć wpływ na brak implantacji?

Infinity, 17 marca będę miała wizytę u immuno, zapytam się o te badania bo takie chciałabym zrobić: bolerioza IgG, IgM; toxoplazmoza IgG, IgM; mycoplasma IgG, IgM; ureaplasma; cytomegalia IgG, IgM; chlamydia trachomatis IgG, IgM i dopytam się też o inne dodatkowe.
Wpływ mycoplasmy i ureaplasmy znalazłam coś takiego
http://www.**********/artykul,mycoplasma-genitalium-i-ureaplasma-urealyticum-bakterie-chorobotworcze,230,1.html

Witam dziewczyny :)
pewnie zadna z was mnie nie pamieta, ale to zrozumiale, gdyz ostatni raz pisalam okolo roku temu.....ale czytam was codziennie. Mam pytanie do dziewczyn, ktore korzystaja z adopcji komorek....ktora klinike byslie poradzily ? jestem w Invicta Gdansk ale od wrzesnia czekam i jeszcze nikt sie nie odezwal :-(. Kontaktowalam sie z klinika InVimed i zrobilam sobie termin na koniec marca, chcialam w Katowicach, ale w klinice powiedziano mi ze nie maja zbytniego doswiadczenia z KD i lepiej zebym wybrala Warszawe, bo tam czas oczekiwania jest ok 2-3 miesiecy i maja w tej dziedzinie duze doswiadczenia. A co wy byscie mi doradzili, jak to jest w waszych klinikach ? Ja juz naprawde trace nadzieje, ze kiedys nam sie uda. Pozdrawiam was i trzymam kciuki:tak:

dorotav chlamydię też robiłam więc ok ... ale jak czytam to co wkleiłaś nt. mycoplasmy i ureaplasmy to jestem przerażona bo ja mam od czasów liceum problem z nawracającymi zakażeniami dróg moczowych które czasami mi powracały miesiąc w miesiąc nawet po antybiotykach i nikt tego nie zdiagnozował nigdy dokładnie :szok: nawet przed ostatnim transferem miałam znowu ... i to samo z nawracającymi zakażeniami górnych dróg oddechowych a z opisów wynika że obie kwestie mogą mieć z tym związek bo standardowe antybiotyki tego nie wybijają . Koniecznie muszę to zrobić tylko muszę pewnie odczekać bo dopiero odstawiłam luteinę dopochwową i zorientować się gdzie jest w miarę tanio i dam radę zrobić po pracy; mam nadzieję że zdążę przed @ to bym miała wynik przed transferem ...
Bardzo Ci dziękuję,

reklama
Inifinity, nie ma za co :-), mam nadzieję że jednak Cię nie przestraszyłam. Byłaś kiedyś u immunologa, robiłaś jakieś badania np:przeciwciała przeciw antygenom jajnika; przeciwciała p-kardiolipinie IgG, IgM; przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA-1; przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie IgG, IgM ? Ja jeszcze będę robić kariotypy ale to dopiero w maju bo takie są terminy na NFZ :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry