reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Madzia no właśnie byłam w szoku, bo zawsze tez byłam bardzo zadowolona.. trafiłam na jakąś Panią Agnieszkę, ale nie Agnieszkę W. :-p bo ona jest bardzo miła. Nie poznałam jej głosu, także raczej się nie widziałyśmy nigdy. Żałuję, bo wolałabym do "swoich" :/ nawet chciałam znów do Dr zadzwonić się poskarżyć, ale on jest chyba gdzieś w Czechach czy coś, bo jak dzwoniłam to poczta w takim a'la czeskim języku się odezwała. Także i tak miło, że oddzwonił. Na pewno dam znać, ale trzymajcie kciuki o 16:20.. bo starch mnie oblatuje, mimo, ze wiem, ze raczej nic złego się nie dzieje

reklama
Lenkabar na pewno wszystko jest ok ja też miałam raz brązowe raz różowe plamienie i było w porządku.
Dove tak to nasz pierwszy raz mam nadzieje że do końca szczęśliwy. To było moje marzenie sle gdyby ktoś w styczniu mi powiedział że za pierwszym razem się uda to na pewno bym nie uwierzyła. Tsk więc bądź dobrej myśli musi się udać.
Madzia76 krwioplucie dalej nie wyjaśnione ;/
Dziewczyny 18 na prawdę będzie się działo sle coś czuję że większość z beta nie wytrzyma aż tak długo chyba że to tylko ja jestem taka nie cierpliwa ;)
Trzymam kciuki ;)

Bzibziok : u mnie tak zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk i M dostał 2 rodzaje witamin na poprawe nasienia i wizyta w maju pozniej okaże się się czy jest z czym startować . Dzięki że pytasz :-)

Bzibziok : u mnie tak zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk i M dostał 2 rodzaje witamin na poprawe nasienia i wizyta w maju pozniej okaże się się czy jest z czym startować . Dzięki że pytasz :-)

No to niw zazdroszczę zapalenia pecherza, wiem co to znaczy.
A co M dostał na poprawę?? prowadzę taką małą statystykę, bo mojemu mężowi lekarz nic nie zalecił. Tylko ja go faszerowałam różnymi suplementami i witaminami, co tam w internecie wyczytałam + zmiana diety i trochę trybu życia.

Dziewczyny odebralam wynik badan i troche mnie zaniepokoilo

- homocysteina - 11,1 umol/L ( min 5,10 a max 15,40 )
- p/c antygenom łożyska - ujemne
- p/c antygenom jajnika - ujemne
- p/c beta 2 glikoproteinie p/c w klasie IgM < 7 U/ml norma max< 7,00

p/c w klasie IgG < 7 U/ml norma max < 7,00
- Chlamydia trachomatis
KLASA IgM Trachomatis 0,17
wynik negatywny . Ratio max <0,8
wynik watpliwy . Ratio min >0,8 max<1,1
wynik pozytywny powyzej 1,1

KLASA IgG Trachomatis <2 RU/ml
wynik negatywny . RU/ml <16
wynik watpliwy . RU/ml >16 <22
wynik pozytywny powyzej 22

Antykoagulant Tocznia
/ PTT(koagul.): wynik 32 sek min 26 max 36 [--------o-------]
/ PTT z odczynnikiem ,
/ szczegolnie czulym ,
/ na fosfolipidy: wynik 45 sek min 33 max 42 [----------------]o
/ Test z jadem weza PRAWIDŁOWY
/ Russela (koagul.)

Co myslicie o tych badaniach? sa dobre?

Ostatnia edycja:
Wcale się nie dziwię:))
i tak szacun, że to ogarniasz:-D
Ja po prostu mam taką zdolność wychwytywania nieprawidłowości, w pracy mi wszyscy znoszą dokumenty, żebmy sprawdzała literówki i takie tam...

Ostatnia edycja:
Z tego co pamiętam to Uda sie napewno ma jutro II podglądanko. Uda sie proszę o potwierdzenie :-)

Mammoni
​- a jak jest z Tobą?? Odezwij się.

MARZEC:

7: Uda sie - II podglądanko
7: Mammoni - udany transfer

8: maaagdzik - wysoka beta
10: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
10: solostar29 - wysoka beta
11: lenkabar - drugie spotkanie z dzidzią
11: Mammoni - punkcja
11: Bziumelka - wizyta kontrolna
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17/18: kikifish87 - wysoka beta
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: Esiek - wysoka beta
18: Juhasek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

reklama
Lenkabar dobrze, że chociaż udało Ci się umówić do obcego gina, swoją drogą to jest niedorzeczne, żeby w takich przypadkach nie przyjmowali bez kolejki :wściekła/y: Na pewno wszystko jest ok, zdaj relację po:-)

Do góry