• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lolitka ale ja broń Boże nie podważam Twoich kompetencji. Dziękuję Ci za informację. Zdziwiłam się tylko bo kupiłam te herbatki i tabletki jako lekarstwo na niepłodność a tu się okazuje, że nie powinnam ich brać i teraz nie wiem co robić. Bo może na razie brać a dopiero przed stymulacją odstawić? :confused:A encorton brałaś na własną rękę? Bo to chyba jest na receptę?

Olusia: wazne zebys odstawila conajmniej na kilka dni przed punkcja. Jak pisalam, encorton od poczatku stymulki do pozytywnej bety. Acard ponownie po punkcji

Kasik: a jakie ja mam kompetencje. Bez przesady. Ja po prostu widzialam wypowiedzi lekarzy w sprawie ziol i zwykle mowia to samo: ze nic nie udowodniono. Ja w ziola mocno wierze i jak najbardziej polec przy nieplodnosci. Ale tylko przy naturalnych staraniach. Od momentu jak zaczynasz wyciszanie trzeba odstawic: czytalam to w zagranicznych journalach medycznych. Nie ma madrych, nie wiadomo co dziala a co nie. Ziola maja duza moc i moge mieszac w dzialaniu przy ivf. To takie troche dmuchanie na zimno ale warto

Kasik: ja biore wszystko na wlasna reke lacznie z ustaleniem protokolu stymulacji i dawek. Dzis dzwonilam do gina z wesola wiadomoscia a on sie zaczal smiac ze zrobilam wszystko inaczej niz on chcial a ciaza jest. Pogratulowal mi ze se sama dziecko zrobilam....:)

Lolitka dziękuję Ci kochana. W takim razie będę brała do końca cyklu poprzedzającego stymulację. A nóż się naturalsik trafi ;-):-D Robiłaś dzisiaj betę? Pochwal się nam :tak:Sama regulowałaś dawki leków do stymulacji? Może podaj nam przepis na CUD. A encorton przepisywał Ci inny lekarz?

Ostatnia edycja:
Kasik: nie ma problemu. Za naturalsika trzymam kciuki.
Nie ma madrych zeby jefna dawka lekow byla dla wszystkich. To indywidualne i nie ma wzoru niestety. Encortonu mi nikt nie przepisal: wsxystko kupowalam w necie albo otrzymywalam za darmo od dziewczyn

reklama
Dziewczyny ja pierwszy raz slysze żeby od stawiać leki na czas punkcji czy wogole . encorton acard zaczelam brać od pierwszej tabl anty szlam dlugim protokolem. nie kazali nic odstawiac a w dniu punkcji dostalam receptę na kolejne leki fraxiparine progynove i inne. leki malymi krokami zaczęli od stawiać mi w 12 tygodniu ciąży. ja bralam 2 razy dziennie rano i wieczorem wiec dziwne to dla mnie ze nie można brać rano.

mam nadzieje ze pomoglam. dodam jeszcze ze wszystkie leki przyjmowalam jednocześnie .

pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry